Ros Публикувано Декември 3, 2009 Публикувано Декември 3, 2009 Здравейте да питам само проблем ли е ако с калъфа една вечер замъкна ел.китарата нанякъде, струните имат ли възможност да се скъсат или да им се повлияе от студът който бие навън ? Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Декември 3, 2009 Отговорено Декември 3, 2009 (Редактирано) Ами виж какво, винаги може да се случи най-кофтито, но, за да ти се скъса струна, някой трябва да хвърли нещо по китарата барабар с калъфа. А студът винаги оказва влияние до толкова, че да трябва да я настроиш наново. Аз лично като разнасям моята в студ после изчаквам малко да се климатизират струните, даже прокарвам ръка няколко пъти по тях, че да поемат от телесната ми температура (после така или иначе ще ги пипам, да си знаят от сега ) и настройвам. И свиря. Редактирано Декември 3, 2009 от Fanatik_Priest Цитирай
checho Отговорено Декември 3, 2009 Отговорено Декември 3, 2009 аз съм си мъкнал акустичната китара в мек калъф при много големи студове, но съм стоял навън максимум двайсетина минути и след това я оставям в калъфа в някое не-много топло помещение вкъщи(входно помещение някакво, антре, коридор) да постои известно време и чак после я прибирам на топло не съм забелязал някакви изменения от това упражнение, но и както казах - доста съм внимавал Цитирай
Ros Отговорено Декември 4, 2009 Автор Отговорено Декември 4, 2009 а също така да не правя нова тема ако може да ми кажете като сложа китарата в калъф, заедно с ръчката за изкривяване на звука, пречи ли нещо защото малко трудно закопчавам калъфа и нещо да не се повреди ръчката или китарата от това съпротивление със закопчания калъф ? Цитирай
euphoriaburn Отговорено Декември 4, 2009 Отговорено Декември 4, 2009 Ако случайно нещо стане инцидентно ти изпадне китарата на лицевата страна удар по уами бара може да се окаже фатален за струните или тремолото. Какво ти пречи да я откачиш и да я сложиш в предния джоб на калъфа. Замисли се за постоянното напрежение което оказваш на пружините.... някои ще кажат че ще си прецакаш тремолото други няма да го кажат. Винаги имай едно на ум. НЕ ГО ПРАВИ! Цитирай
Recommended Posts