Zlatyio Публикувано Януари 29, 2007 Публикувано Януари 29, 2007 Пускам оня ден Маршала през ДОД Дет Метъл камионче и кво да чуя................ няква микрофония ама на исключен драйв(става въпрос за драйва от камиончето).Заслушах се по внимателно и се оказа че това не е микрофония а слаб радио сигнал Не е болка за умиране доста е тих но определено дразни.Когато китарата е плъгната директно в кубето го няма тоя ефект,явно камиончето играе роля на нещо като антена Кажете сега кфо да го правя това Цитирай
Surikat Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 Ами ако нещо ще го играе антена, то това ще е кабелът според мен.Не вярвам камиончето да има радио приемник .Ако живееш близо до предавател, що да не става така?Може само кабелът на китарата да не ти е достатъчно дълъг, че да улавя сигнала и тоя на камиончето да допълва...или поне нещо такова.... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 Аз имам едно кубе, което лови радио, но само на един специален таван - в мазето ми не става. Имах и пулт, на който мазето не му пречеше и съвсем спокойно си хващаше Христо Ботев и разбирахме точното време... Относно проблема - да не е наистина от някой кабел - що не пробваш и с двата кабела в кубето? Най-вероятно, обаче, сигурно, може би, някоя маса се е разкачила от ефекта ти или пък друга жичка (антенка) е щръкнала - отвори го и го провери (сигурно преди не е правило така, а?)! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 Този ефект се нарича Високочестотна Интерференция (RF interference). Mackie например доста сериозно го обяснява в описанията на своите смесителни пултове (където са се постарали да елиминират подобни проблеми). Сложничко е за обяснение, но не е от кабел, или поне не само от него. Поради наличието на близко високочестотно електромагнитно поле ( радиостанция, GSM, радар и др.), във входната усилвателна част на електронното устройство се получава така наречената крос-модулация. Всички активни елементи (лампи, транзистори, ИС) имат способността да "детектират" високочестотен сигнал, когато им се подаде по някакъв начин на входа. За да не се получават подобни проблеми в нискочестотни устройства, трябва да се приложат доста мерки по отношение на "предпазването" им от Високочестотни сигнали. Решаването на проблема се прави при конструирането на устройството. Ако не е отделено необходимото внимание в конструктивната фаза, оправянето след това е времеотнемащо и нерентабилно. Може да се направят опити, но само от специалисти със сериозни знания. Проблемът се усложнява и от това, че зависи от много допълнителни условия - както бе посочено в предните постове, различни устройства на различни места се държат по различен начин. Цитирай
Recommended Posts