f1_sound Публикувано Януари 13, 2006 Публикувано Януари 13, 2006 Колеги имам следната молба Трябват ми нотните и ритмични стойности на така наречените "картофи" ако може и разновидности и по възможност за комплект: 2 каси, 2 алта, бас темпан, барабанче, фус, 3 чинела може и на миди, предварително благодаря на всички ви Цитирай
tupoto kopele Отговорено Януари 14, 2006 Отговорено Януари 14, 2006 добре де тъп ти е въпроса ама аз ще пробвам да ти отговоря Картофите по принцип са различни комбинации между крака и ръце(как звучи само) пишеш примерно два удара на барабанче, два каса, два 1 том, два 2 том, два каса, четири на барабанче...и т.н всичко това във тридесет и вторини примерно поиграваш си малко с велоситито и получаваш картофи можеш да ги пишеш и в триоли естествено и във всякакви стойности в зависимост от парчето...просто пробвай различни комбинации между крака и ръце....и вземи си намери някое видео на барабанист ...Тери Бозио, Портной, Уекл абе почти във всяко видео ги обясняват тия неща Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 16, 2006 Автор Отговорено Януари 16, 2006 Много благодаря tupoto kopele Все пак някой нямали някво миди да го видя нагледно като нотни стойности и по точно комбинациите им Благодаря Цитирай
Anakon Отговорено Януари 17, 2006 Отговорено Януари 17, 2006 "Картофи" ли?!?!? Е те такъв термин за пръв път чувам... :think: Цитирай
Egon Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 Да бе, за пръв път...ако наистина е така, то ме втрещи...е чуй барабаниста на УАСП отпреди нам колко години, оня Баналния...картофи та дрънка и това е Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Януари 27, 2006 Отговорено Януари 27, 2006 Ебахти и аз се удървих с тия картофи,макар ,че после се сетих като обясни колегата копеле....Аман с глупави термини...Затуй сигурно некой ни викат прости тупанджии... Цитирай
bonzo Отговорено Януари 30, 2006 Отговорено Януари 30, 2006 (Редактирано) Пробвай това: -ВD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-BD-BD-BD-BD-BD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn- Аз съм все още неграмотен,но ще разясня.BD означава Bass Drum(Каса),а Sn значи Snare Drum(соло барабанче).Аз ги свиря като шестнайсетинки и съм стигнал до темпо150 ,но го започнах в темпо 90.Това упражнение се почва много бавно ,за да са равни ударите на двата крака.За това упражнение ти е нужен двоен педал или две каси и горещо го препоръчва на всички дръмери. Аре картофени другарчета много свирене требва да се изяде,за да докараме истинска картофел техника Редактирано Януари 30, 2006 от bonzo Цитирай
Katsko Отговорено Януари 31, 2006 Отговорено Януари 31, 2006 "картофи" значи брейкове по томовете с много удари,които напомнят на изсипване на чувал с картофи на земята по звук...пояснявам просто за нечувалите тоз популярен израз :read: Цитирай
AccesS Отговорено Януари 31, 2006 Отговорено Януари 31, 2006 на мене батко Майк ми показва от уроците че трябва да се почва от ръцете.поне на мен така ми е по удобно,но незнам дали има значение. Любимото ми което винаги си го правя за загрявка е : Sn-Sn-BD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-Sn-Sn-BD-BD-T1-T1-T1-T1-BD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-FT-FT-FT-FT-BD-BD-Sn-Sn-BD-BD-Т1-Т1-BD-BD-T2-T2-BD-BD-FT-FT-Sn-Sn-C+BD. колкото се може в по високо темпо . отначало правиш съвсем опростени комбинации (2х2) Sn-Sn-BD-BD-Sn-Sn-BD-BD..... вместо барабанче удряш томовете,флур-а. може да после (4х2) Sn-Sn-Sn-Sn-BD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-BD-BD-T1-T1-T1-T1-BD-BD-T2-T2-T2-T2..... след това преминаваш на (6х2) .. стана ти ясно. разменяш местата на касите и ръцете... правиш си разни комбинации, не е трудно,стига да има от каде да го видиш или някой да ти го покаже. не е задължително да имаш кардан или две каси за да ги правиш,става и с една. важното е ти да се накефиш и по време на парчетата да знаеш каде да ги ползваш. нещо което аз никога няма да науча :think: Цитирай
Spaz Отговорено Януари 31, 2006 Отговорено Януари 31, 2006 аз много обичам да си правя картофи по помашки. Във фурната, цепнати на две с малко масалце и солчица ... става направо ... да си отрепеш тъщата от кеф :green: Цитирай
Recommended Posts