Jump to content
Българският форум за музиканти

XeroND

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно XeroND

  • Рожден ден 03/21/1991

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • AIM
    CND1.0
  • Website URL
    http://chemistry-lab.hit.bg
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив

XeroND's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Получи се точно както kolio_k каза. При овърдрайв и волуме на 10, и мастер на 1 или 2 съвсем ясно, и осезаемо се чува дисторшънът. Изглежда усилвателят е в изправно техническо състояние. Наистина при тези настойки има и съвсем лека доза шум май (нямах много време да проверя точно), но това може ли да се премахме с нойзгейт или нещо такова? Иначе много ми харесва звукът, който вади. Дисторшънът наистина не е много силен, но ми е достатъчен засега. Ако реша че ми тряба повече жица ще бъде ли добра идея да си взема отделно ефектче, което да свържа? Ще звучи ли добре с този амп? Благодаря!
  2. Попадна у мен един стар оранжев модел Roland амп. На гърба му пише Cube 60. Изглежда така: http://www.bazaar-world.com/guitar-amp-131...-AMPLIFIER-3MIC Има отделни букси за Normal канал (чист) и Over drive канал. Не се преминава от чист на драйв и обратно чрез копче. Трябва да спомена, че усилвателят не е като по-новите модели Roland cube 60 тези: Проблемът е, че и в двете букси звукът е като от чист канал дори при Over drive потенциометър на десет. Забелязва се промяна в тона в различните букси, но иначе "жица" няма. Къде може да е проблемът?
  3. Колоните ще са проблем, защото не се знае дали ще намеря. Иначе мога да опитам с микрофон да взема от кубето за репетиции и така през големиа усилвател, но то ще някое 15 ватово кубе взето назаем и звукът като цяло не е хубав. А и ефект педалът има вероятност да се наложи да е назаем и не знам какво ще представлява. За бас китарата може да се намери отделно озвучаване. Наистина за най-добър вариант ми се струва апаратурата под наем. Някой може ли да ме опъти къде мога да намеря информация, къде се предлага и с кого трябва да се свържа?
  4. Ще е в двора на едно училище за към края на учебната година и не очаквам да има много хора, но все пак не знам. Преди не сме правили участие, нито озвучаване. През останалото време ще го използваме за репетиции. Има ли голямо значение, че не е китарен пък искам да слагам китара с ефект педал, че и бас китара.
  5. Приятел на баща ми, предлага 300 вата усилвател. Марката е Монокор или Монокорд, или нещо си, а моделът беше нещо си...2000 (едва ли някой ще се сети, както обяснявам) Има входове за 4 микрофона. Искам да го ползвам за озвучаване на една група, която формираме за едно участие на живо. Искам през него да пусна китарата, баса и микрофона за вокала едновременно като сигурно за китарата ще ми трябва отделно от онези ефект педали за превключване на дисторшън, защото усилвателят разбира се няма дист. Та искам да попитам дали е добра идея? Дали може да стане или ще има някакъв проблем в звука, сигнала и т.н. Какви тонколони ще ми трябват и т.н Благодаря предварително
  6. Ibanez Iceman ICT700 Iceman ми е любимят модел китара въобще. Все още една несбъдната мечта за мен. Треперя пишейки това. Благородно ти завиждам! Може дори да си единствената в България с такъв модел. Лично на мен по-старите модели повече ми харесват със старата форма на главата и инлеите. Но и ICT700 си е същата прелест. Китара за ценители по мое мнение.
  7. Спокойно мога да кажа, че не робувам на марки. Точно такава ми трябва за тежък метъл. Аз робувам на пари и цени. Погледнах в сайта през британската версия, защото не разбирам немски. Предполагам, че за България важи ценоразписът в евро над британската валута. Така ли е или за България и останалата част от Европа има друг ценоразпис? Казваш, че са те мотали? Колко време общо-взето беше чакането и нещо около поръчката като допълнителен разход? Впрочем как пристига една поръчана китара? В каква опаковка и т.н? По куриер ли? Мене ме интерсува шест-струнният вариянт, защото предпоагам, че е и по-евтин. Флойд Роузът пречи ли на бруталния метъл?
  8. Този Floyd Rose каква роля играе в звука и въобще на китарата? П.П.Жалко, че я няма за левичари. Предполагам, че цената е различна за различните райони, но има и други начини да се намери пак предполагам... а и е по-хубаво да си се науча на нормална, и да не търся левичарска.
  9. Не съм запознат с китарите. Нов съм и смятам да си взема ел. китара. Бихте ли ми казали какви са данните на тази. Марка, модел, име, данни, ЦЕНА(горе-долу). Дали се намира в България? Продават ли я по музикалните магазини или е само по поръчка? Добра ли е? За какво е подходяща(стил и т.н)? Каквото се сетите за нея. Въпреки че, знам какво ще стане с темата>Ще потъне и следващият като мен няма да използва търсачката... се надявам ако някой има питане за конкретна китара... да пише тук. Вероятно има още много подобни теми, но и аз не потърсих. Взех буквално написаното в правилата... да се създават нови теми. Или модераторите или потребителите няма да са долони>няма угодия.
  10. Добре, значи това с АСИО4АЛЛ. А без Асио4алл как ще е? Впрочем това някакви драйвери ли са? Някакъв фрееуеар ли е това? http://www.asio4all.com/
  11. В темата за начинаещи има тема за преборване на латенцията, май за това ще става дума в нея, но като дам на линка ми дава грешка. Знаете ли къде е тази тема или подобна на нея? Впрочем още малко офтопик да туря: Как вървят цените на усилвателите горе-долу?
  12. Това дали ще свърши работа? Достатъчна ли е тази карта, защото 16 бита не знам дали вършат работа? Със сигурност не е студийна, нито професионална, но на времето, когато си взимах компа, направих грешката да гледам най-налко каква ми е звуковата. Гледах просто да вади звук. Даже май ми е вградена в дъното. Мога да дам още данни за нея ако е нужно.
  13. Първо писах в темата за начинаещи, но ще си задам въпроса тук, защото сега попаднах на подобна тема: Та разбирам, че компа може нещо да се използва като процесор, но не съм наясно какво точно значи това. Питам дали мога да го използвам като усилвател и дали се сещате за тази тема. Мога ли да го използвам като усилвател и процесор едновременно да вкарвам ефекти, и да записвам, и т.н? Може ли не си взимам въобще усилвател като имам компютър? С кабели, жакове, преходници, входове и т.н съм наясно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.