Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с чифт Инвейдъри


Recommended Posts

Сдобих се с чифт Инвейдъри, производство на Уилкинсън. Вързал съм ги според ей тая схема ЦЪК! от сайта на SD, с това уточнение, че съм сложил по едно ключе на всеки адаптер, за превключване в сингъл режим. Проблемът ми е, че при ползване на драйв или преамп с висок гейн, тия момчета почват да квичат като прасета в коледна утрин. Успявам да го коригирам с тон контрола, но така губя доста от високите честоти. Въпросът ми е откъде идва гнусното пищене - от стойността на кондензатора или някой от ключовете генерира собствен капацитет и омазва картинката. Идеи, предложения?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пускал съм ги в Line 6 Spider, Marshall MG 10, както и Digitech RP-80, Digitech Metal Zone, Boss GT-10 и Sansamp GT-2 включени директно в пулта. Проблемът е, че това се проявява основно при дисторшън ефекти базирани на овърлоуд на операционния усилвател, само при високи гейнове на ефекта. Знам, че въпросните адаптери са с доста висок аутпут, ама в крайна сметка, това им е и идеята.

Преди известно време имах подобен проблем със Sansamp GT-2, който сам си сглобих, но там отчетливо при висок гейн си се чуваше пегел и се оказа, че проблемът беше в байпас суича, чийто собствен капацитет беше достатъчен да генерира перфектна синусоида около 3kHz. Разкарах го и всичко си е тип-топ.

В случая, пищенето се проявява, когато оставя някой тон да отзвучи или просто оставя китарата без да свиря на нея и без да докосвам струните. Въпросът е дали мога да реша това схематично или просто трябва се примиря, че не мога да издуя гейна до дупка.

Да уточня само, че се случва при всички възможни комбинации S-S, S-H, H-S, и т.н. включително и когато е включен само единия адаптер независимо в какъв режим.

Следващата ми стъпка е да вържа адаптерите "на твърдо", без да минават през ключета и потенциометри, но ми се щеше да сондирам мнения преди да разглобя всичко и да започна от нулата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Махай го тоя суйч и ще си стане класическа джаз схема: 2 волюм/1 тон и хич да не ти пука. Може и да е от него, много са проблемни от време на време прешключвателите :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.