Jump to content
Българският форум за музиканти

КДК Хасково - рок клуб


vhcs

Recommended Posts

Здравейте,

 

миналият уикенд свирехме в КДК Хасково и искам да споделя впечетления за клуба та ако на някой от вас му се наложи да свири да знае за какво става дума.

 

Location

клуба се намира в центъра на града и лесно се намира. На 2 ет. на Клокотница е. Единственото малко притеснително е, че един етаж по-долу е Пайнер Клуб ама това не е проблем според мен - за всички има място под небето :-) Хасково е един прерасен спретнат, подреден и чист град (за разика от София). Заслужава си човек да отдели някой и друг час и да се поразходи - ние го направихме и останахме страшно приятно изненадани.

 

Equipment

Мишпулт Solton - малко стар ама свърши страхотна работа. Няма вградени ефекти и затова се наложи хала/реверба на вокалите и др. микрофони да ги извадим от китарно камйонче.

2 стъпала - ватове и марки не съм гледал. едното май беше Peavey ама не съм сигурен.

Колони - 2х FullRange Dynacord + 2х събуфери.

Един монитор - лошото е че е вързан към едно от стъпалата и се чуват и барабаните през него. В общи линии свърши идеална работа и не мажеше.

Миркофони - имаше за озвучаването на барабаните + един вокален

Кабели - имаше, не е като да нямаше.

Микрофонни стойки - 2-3 ако не се лъжа, може и повече да са били.

Барабанен сет - стандартна постановка + миркофони и стойки за озвучаването им.

 

Sound

Успяхме да извадим доста добър звук и да покрием нашите изисквания за такъв (от отзиви от публиката разбрахме че всичко е звучало добре). Значи апаратурата е ОК! Носехме инструменти и ефекти (знам че е логично, но все пак да го спомена), както и кубета за китарата и баса. Барабаниста си беше взел соло барабана както и още няколко чинела. Също така мъкнехме и стойки, микрофони за кубетата и кабеляци. С един добър sound check и ако човек знае как иска да звучи и има представа от правне на sound може да се извади наистина добър звук от апаратурата.

 

Scene & lights

Сцената е голяма за клуб и има достатъчно място за всичко - някъде 3 на 6м. В общи линии човек се чувства доре на сцената.

Осветлението е малко оскъдно. Аз лично след концерта споделих това мое впечетление (надявам се не съм ги обидил), че би било по-добре ако има някой и друг прожектор - шефа на клуба каза че не само осветление ами и скоро и видео сртена мисли да инсталира за клипове или др. такива екстри.

 

Клубшефовете

Аз лично останах с много добро впечетление от Андон и Наско (шеф музика / шеф клуб). В общи линии всичко беше точно и получихме необходимото съдействие. Точно хора които си тежът на мястото и са много разбрани.

 

Публиката

На нашето изпълнение бяха към 50-60 човека което за град с население от към 100 000 жители (+/- 10%) е ОК според мен. Нормална клубна атмосфера - пийване, мезета, музика и още нещо. В общи линии останах с впечетление, че хората които ходят в клуба са готини и ние успяхме да покрием очакванията им. В крайна сметка всички останаха доволни (или поне ние си тръгнахме от там с това чувство).

 

За хонорар и заплащане не съм писал нищо защото се бяхме разбрали да свирим 4free. Телефони за контакт не мога да оставя във форума защото имам само мобилни и не съм питал Андон дали е съгласен с това - ако някой търси контакт може да ми прати ЛС.

 

 

Ми това е в общи линии, надявам се да съм бил максимално обективен и искрен. Ние лично останахме с страшно добри впечетления и със сигурност ще се върнем да треснем още някой и друг лайф в Хасково. Клуба го преповъчвам без никакви забележки!

 

Поздрави

Алекс

 

п.с. който намери правописни грешки в поста ми му ги подарявам от сърце :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 90
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Значи свирил съм няколко пъти там, ходил съм и да гледам други групи също така - подкрепям мнението на колегата за клуба, слагам го между най-приятните и готини места в страната, където човек може да свири какъвто си иска стил музика (без чалга) и да прекара няколко часа в компанията на готина публика и да се почувства човек, който прави нещо и има кой да го забележи, оцени - и реагира адекватно на труда му. С две думи - приятен клуб за жива музика, приличен звук, широка сцена,ниски народни цени и изключително готина публика. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

една важна екстра:

 

за разлика от около 90 процента от другите "клубове" има съблекалня/сервизно помещение:)

 

друго си е така.почуствах се като звИздЪ :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз да кажа, че видео стената и сценичното осветление вече са налице и ефекта е супер. винаги когато съм свирил в клуба е ставало много яко шоу, публиката варира между 50-150 човека зависи дали групата е позната или не. например на последния концерт на насковска група се събраха към 120-130 човека. мястотро е супер и хората са много готини и което най- много ми харесва сяка седмица има концерти, а клубът е отворен са всеки който свири и иска да посвири на живо. за заплащане мога да кажа, че обиконовено групата прибира входа, а при предварителна уговорка може да се свири и на твърда сума аз обаче трябва да се говори със мениджъра на клуба.

това от мен

със здраве

Ицо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Добре де всичко му е хубаво, ама що вместо един свестен пулт се взима видео стена, както и да е не съм аз този който ще критикува. На 28 април 2007г. свирим там и ще го видя какво представлява, но от тук написаното оставам с впечатление че е готино място въпреки че човек от друга група ми каза че било много шит. 50-60 човека си е добра публика, никога не съм бил там и не знам колко е голямо цялото помещение. А това че има клуб на паинер отдолу е много добре.....хахах представяте ли си блъскате "лъжа е" на Преслава(много готино парче(лично мнение)) и половината паинер клуб се изнася...би било готино, ама се съмнявам.Аре и Еclipse ще се разпишат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

иди, виж и после коментирай ... ония дето му било shity сигурно само в Кемпински и Хилтън свири, а за пулта - ако знае6 каъв саунд иска6 може6 да го извади6, не се притеснявай за това

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ццц,щом толкова хвалите Хасковското КДК

 

глупости, написал съм си мнението максимално безпристрастно с цел информация за банди и музиканти които плануват да ходят там да знаят кво ги очаква. нищо не хваля нито оплювам - давам информация от моя гледна точка и нищо повече. дал съм информация за всички важни за един музикант неща, и който смята че някъде нещо не е точно да ме поправя.

 

според мене това е информация която няма как иначе да вземеш като музикант ако не отидеш на място и не разбереш на собствен гръб за какво става дума.От тази гледна точка би трябвало и вие да седнете да споделите впечетления от други клубове из страната - примерно в пловдив, варна, софия и тн. Всеки като напише кво му е мнението и накрая ще е ясно къде какво може да се свири и какво го очаква човек

 

... тва са само моите 2 стинки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да питам тези, който за били вече там, колко стоики за микрофони има, колко микрофона има, за кубетата има ли микрофони, за барабаните какви са микрофоните. Това ме интересува и който има информация ще се радвам ако я сподели, все пак е важно да се знае, още повече, че ние сме 3-ма , който пеем и да сме наясно кво трябва да си носим с нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Абе, не е зле клубчето!!! Като се има на представа липсата на такива :punk_guitar: Свирил съм там (даже снимката на профила ми е от там нече се вижда нещо :punk_guitar: ) добре си е ;) Населението е малко странно!!! Не са толкова разкрепостени като напримерно във Fens като свирихме преди няколко месеца беше е--си купона !!! :hysterical::):metalist: Но като вкарат малко и всичко се оправя ;) Накрая пяхме заедно Fear Of The Dark :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами елате пак !!!!! Направете още един концерт тука ! Винаги лично аз се кефя много на банди от други градове ,които свирят в Хасково.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще дойдем и още как :rolleyes: Аз лично съм с яки спомени от там такаче :greenball::blush: Но това ще е към есен, като почне пак клубния сезон ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще дойдем и още как :rolleyes: Аз лично съм с яки спомени от там такаче :greenball::blush: Но това ще е към есен, като почне пак клубния сезон ;)

 

 

Феновете тука ще чакаме казват ,че клуба станал много добре . Аз не ходих на последните събирания и не съм виждал отдавна как е клуба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.