Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
G.Varbanov

Dino Cazares от Fear Factory скоро с негов Ibanez 7-string

Recommended Posts

В последно време се шуми из форумите около Dino Cazares от Fear Factory. От доста време той свири на Custom направени за него Ibanez модели, но до момента нямаше сигничър серия. Носят се слухове, че скоро ще излезе негов модел и Seymor Duncan качиха снимка на Dino с китара, която доста прилича на описаната в тази слуховете:

 

ndpit2.jpg

 

Предишни слухове по темата, които могат да се окажат близки до крайния резултат:

 

v7bon8.jpg

 

jt2pec.png

 

Този туийт потвърждава до голяма степен казаното, но това не означава, че финалния продукт ще изглежда така.

Твърде е възможно да е поредния LACS модел напревен специално за него, но при всяко положение още един 7-мак и то от това което виждам - баритон - е добре дошъл. Също така ще се радвам това да не е тремоло бридж а просто фиксиран Edge-7 за по-стабилен строй при дълга мензура и ниски строеве (за 7-струнните си китари е в A,D,G,C,F,A,D а 8-струнните си прототипи ползва в стандартен 8-струнен строй F#,B,E,A,D,G,B, E)

Ibanez в последно време си правят сигничърите като тези на Мешуга, Тосин Абаси и Мик Томсън в Индонезия. Предполагам и с тази няма да е по-различно, като гледам фингърборда е палисандър и вероятно ползват некове, и заготовки от другите си модели, което би поставило този в ценовия диапазон от 2000-3000лв. Съмнявам се да извади по-скъпа версия като Тосин и Мешуга.

Междувременно се очаква и негов сигничър адаптер от Seymour Duncan, който вероятно ще е модификация на предпочитаните от него Blackouts.

 

Очакваме официално потвърждение от Ibanez :)

Edited by G.Varbanov

Share this post


Link to post
Share on other sites

На снимката от каталога,публикуван в твоя пост,се вижда че пише Lo-Pro Edge (да - Дино знае какво да ползва :) ). Иначе си е RGD с тяло от махагон. Явно от фирмата усетиха интереса към тази серия и започнаха да я развиват по-сериозно (преди китариста на Корн,сега Дино...).
Дано да пуснат от нея и 8-маци :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

В неговия случай така като гледам могат да ползват готови тела от RGD серията, понеже всичко там е 7 струни. Само трябва да сменят нековете, понеже е с reversed headstock.

Има 2 варианта: 

1. Ще изкарат Къстъм серия, както направиха с M8M на Meshuggah и TAM100 на Тосин, и ще е с абсурдна цена над 3000лв. 

2. Взели са си поука, че модели като TAM100 и M8M няма да им донесат кой знае колко приходи, защото не се купуват масово и ще пуснат директно евтина индонезийска версия като TAM10 и M80M. Munky има вече доста К7 и Apex сигничъри като през някоя друга година вадят евтина и скъпа версия.

 

 

При всяко положение ще е интересно да се пробва, с удоволствие бих разцъкал SD Blackouts 7, шест струнната версия звучеше доста добре на MTM1 Ibanez, а липсата на нек адаптер ме радва още повече, доста ми беше удобна при M80M за ритъм. 

Edited by G.Varbanov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.