Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте!

Правя тази тема в връзка с работата в Мароко и условията за работа там. Става дума за агента Иван Иванов от Ловешко. Искам да информирам всички колеги, за да ги предпазя от неприятностите и неуредиците, с които ще се сблъскат неминуемо, работейки с въпросния "агент". Всеки, който е чувал за него и обмисля възможността да работи в Мароко, трябва първо да знае, че нищо от това, което той обещава няма да бъде спазено - Иван превозва музиканките(по 7-8 души едновременно) натъпкани в стария си, раздрънкан бус заедно с всичките инструменти, като пътуването е от 3 до 4 дни, в които не се спи и кара музикантите също да шофират, за което на всичко отгоре всеки си плаща накрая по 220евро само в едната посока! Ако той ви каже, че ще получите договори за работа - не му вярвайте, просто защото никой не получава такива! А нали се сещате, колеги, без договор вие нямате никаква сигурност за нищо - за колко време ще работите, за какви пари и при какви условия! Повярвайте ми - нито едно от изброените не е на нужното ниво! Аз съм работил на много места по света и никога и никъде не съм се сблъсквал с толкова неуредици и проблеми от всчкакъв характер. За край ще ви кажа, че не веднъж въпросния господин е изоставял музикантите си в Мароко, оставяйки ги да се връщат кой както и с каквото може! 

Успех на всички!
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Уважаеми господин CangaCeiro,

 

Когато пишете подобни коментари, би било редно да се подпишете под тях с истинското си име, в противен случай твърденията ви нямат тежест. Аз съм работил в Мароко, чрез агентът Иван Иванов от септември 2002 година до септември 2006 година. Познавам много добре и него, и обектите, и работата и самото пътуване с буса до  Мароко и обратно! Превозването с буса Иван го направи за удобство на музикантите. Ако тръгнете със собствения си автомобил Ви гарантирам, че пътят  ще ви струва тройно повече. Ако тръгнете със самолет, вероятността инструментите ви да пристигнат счупени и негодни за работа е огромна! Напълно нормално е, някой от музикантите да сменя по пътя шофьора на буса, все пак пътят е 5000 км в едната посока! Колкото до договорите, в някои обекти съм работил с договор, а в други без, но ВИНАГИ съм получавал парите, които Иван ми е обещал! Като цяло, мога да кажа, че работата в Мароко е по-трудна, отколкото в други страни, тъй като местната публика познава изключително добре музиката и предпочита т.нар. „музикантска музика”. Въпреки, че отдавна не работя в Мароко с Иван, съм запазил  приятелски отношения с него. Гарантирам с името си, че той е точен като човек и като агент! Искренно желая успех на тези, които отиват на работа в Мароко!

 

Поздрави!

 

Ясен Герасимов

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с колегата над мен. Реално в тази тема се казва едно голямо нищо

- Кои са тези условия които толкова са те разочаровали? Какво ти е обещал да бъде? 5 звезден хотел, пък се оказало 4?

- Обещал ли ти е договор лично на теб, че да го обвиняваш в лъжа? Ако ти е обещал, що не пожела да го видиш предварително?

- Колко ти е обещал и с колко се е разминало обещаното с реалното заплащане?

- Сложил ли си си подписа на нужните места, с които се материализират въпросните обещания?


Така като се напада наистина е добре да си говорим с реални имена и личности, защото и аз мога да си регистрирам един ник и да кажа на всички да внимават, че лицето (твоите три имена) ме е завлякло с 5 хиляди лв и ми е откраднало инструментите... примерно защото не ме кефиш и искам да те злепоставя. Поздрави :)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До автора на темата:

 

Колега, миналата година работихме в Мароко. Иван обеща договор и съответно получихме такъв. Тук е мястото да отбележа, че бяхме на доста изпитан обект.

Да, това с буса не е най-приятното изживяване, защото пътят наистина е 3 дни (лично аз шофирах 1300 км), но пътят наистина е дълъг и това е възможно най-евтиният вариант за транспорт до там, заедно с целия багаж, плюс инструментите.

Трябва да се има предвид, че не на всеки обект работата върви като по мед и масло. Иван се спречква с проблеми и обстоятелства, независещи от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно време бях млад, сега помъдрявам.

 

Прочетох ви мненията и наистина с всеки изминат ден се убеждавам, че няма по загубено нещо от български форум. С две думи - единият работил преди 8 години, но не знае какво е сега. Другият работил като музикант, но същевременно се изявявал като тираджия с 1300 км шофиране.  Ами то и аз се сблъсквам всекидневно с проблеми в България. Импресариото получава комисионни, за да защитава правата на музикантите си!

 

Не знам кой е пуснал темата, но евала. Сега всеки, който иска да ходи в Мароко да се замисли какво може да му се случи и да си прави изводите какво е било преди 8 години, преди 1 година и какво е сега.

 

Като пък толкова много е важен подписа под мнение, ето го и моя.

 

Добрин Пелтеков - Mister J

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уважаеми господин Пелтеков, от контекста на Вашия пост разбирам, че нито сте бил в Мароко, нито познавате агента. По-скоро пишете заради олимпийския принцип "Важно е участието"!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предпочитам на ти.

За моя радост съм разбрал, че не трябва да работя с този "агент". Моите участия вече са на друго поприще. Не се засягай като опарена мома - това, че въпросният "агент" (по мое време беше импресарио и мениджер) е бил с нормални отношения към музикантите си преди 8 години, не означава, че сега е така.

 

Имах възможност да видя част от "портфолиото" му на артисти и мога да кажа следното: Той си позволява това само защото тези музиканти няма къде другаде да изкарат някой лев. 

Ако потърсиш, има достатъчно теми с некоректни клубове и импресарии в този форум. Има и такива, които търсят музиканти и предлагат 1700 евро, при положение, че реално заплатата е 2200. Със сигурност ще има недоволни от тях, но и ще има доволни, защото биха се съгласили и на 1200 долара в Бахрейн. Всеки сам определя какво да направи. 

 

Гледам, че вече си в Берген. Би ли пътувал 4 дена в преобразуван от товарен на пътнически бус без парно през декември, след като си толкова доволен от този агент, за 800 евро на месец? 

 

И не пиша за олимпийския спорт. Просто ме е яд как музикантите биват изигравани от "именити агенти".

 

Със здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, излагаш се... значи, нито имам идея кой е въпросния агент, нито изобщо съм навътре в свиренето "по кръчмите" и разновидностите му. Обаче отстрани темата изглежда жалка защото просто се плюе по един човек без да се излага нищо конкретно. Ми ако аз кажа утре из целия град, че ти си леке, после върви доказвай, че нямаш сестра. В крайна сметка единственото от темата е, че господин Иван Иванов може с пълен успех да осъди автора на темата за клевета и с един по-добър адвокат в близките години има бая да свири по корабите докато спре да му пари на задника. Защото съм сигурен, че е бил АБСОЛЮТНО наясно, че ще пътува по въпросния начин и какви са въпросните рискове на начинанието. Съгласявайки се да си пъхне главата в торбата не виждам какво нередно има като страничен наблюдател. Темата е от типа "ама той ми сра в гащите".

 

А относно музикантите, които били изиграни - не е луд този, който яде баницата. Като искаш да не пътуваш в бус през декември 5 дни, отиваш и си вземаш бизнес класа в Emirates и ще ти сервират калмари и вино докато летиш.

 

Също липсва продължението на темата - "подадох жалба срещу него в полицията....", "заведох дело, което успях/не успях да докажа....." - има ли такова продължение и защо "потърпевшия" не си е потърсил правата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уважаеми колеги,

в идеята на тази тема няма нищо лично - единственото, което целях с нея бе да предупредя другите музиканти, за да избегнат това, което на нас ни се случи. Не ми е понятно защо вие така реагирате, при положение, че от това аз нищо не печеля. Не забравяйте, че утре това може да се случи и с вас. Много други музиканти, които работят с въпросния агент споделят моето мнение, но нямат смелостта да го изявят публично, може би, защото нямат други алтернативи за работа. Реших, че е нужно да споделя моя опит с вас, просто защото ако аз бях прочел нещо подобно преди да замина, щях да си спестя всички тези неприятности.

П.С Това е последното, което казвам по темата. Изводите са за всеки, който иска и може да си направи. В крайна сметка всеки сам решава за себе си. 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не сме чак толкоз много, че да се плюем взаимно. Явно съществува риск при ходене в Мароко , но всеки си поема рисковете. Факт е ,че положението е трагично . Но който, както си го направи. Мой много добър приятел и бъдещ кум ,допреди 3-4 години нямаше представа къде са полутоновете при мажора и минора .. да не говорим за някакво свирене на бас. Сега си джитка по Швеция на супер яки къси договори за хубави пари  като с неговата банда си зеха прослушването и тн. Тук като си дойде почти всеки уикенд е някъде по свирения. .. А  за Мароко, Бахрейн, Китай и Кипър не е и чувал.  Което означава много работа , нулево раздухване по форумите, колко е неоправдан.  Така че апелирам към колегите  Да бъдем по-заедно,  за да успеем да променим порочни практики, удобни на хора немузиканти в България. А определено темата, ако е с цел ИНФОРМАЦИОННА  .. такива нападки и безпочвени клевети са най -малкото компромати за самия автор . 

с Уважение Г. Георгиев 

Редактирано от rudibass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Колега, аз нямам нищо против теб, нито пък се застъпвам за човека, за когото говориш - нито го познавам - може и да е мошеник, може и да е супер точен пич, но ти не излагаш никакви аргументи, а само го плюеш. В крайна сметка никой не разбра какво ТОЧНО и КОНКРЕТНО ти се е случило, за да е виновен въпросния човек. На формален език въпросните ти думи са де-факто и де-юре клевета. Затова предлагам тази тема да се затрие и ако някой има да казва нещо против работодатели и хора, които са го опарили по някакъв начин - нека да е с ясни факти и събития, защото после е трудно да доказваш, че нямаш сестра...

Редактирано от 7thString
  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.