Telerig 861 Posted September 14, 2012 Той Валяка правилно ви хока и нарежда ама кой ли го слуша. Няма как захгранване да заземи компютър ако контакта не е заземен както трябва. Зануляването не върши работа защото се получават граунд луупове ако контактите от един кръг са занулени. И ако случая е такъв, че контактите ви не са заземени в тип звезда (в което съм почти сигурен), няма как ( фабричните ви ) кабели да са наред, колкото и да сте сигурни в това. Трябва да се правят нови кабели спрямо конкретната апаратура, но това вече е на късмет. Ако искате да не разчитате на късмета, заделете си средства и четете и препрочитайте постовете на Валяка. 3 Share this post Link to post Share on other sites
7thString 1,097 Posted September 14, 2012 Не четеш внимателно какво съм писал ако посланието ти е към мен - моето захранване на лаптопа е с две пера. Затова го побългарих, за да се заземи. Share this post Link to post Share on other sites
salt 2 Posted September 14, 2012 Пробвал съм всичко това освен смяна на лаптоп.Изключвам кабел,защото съм пробвал и с друг кабел.Със сигурнсот е от захранването но се оказва че то вкарва брум от време на време за дълги периоди и не само в моя апартамент. МЕжуд другото един компютърен специалсит ми каза, че ако си взема online ups ще си реша проблема но те са много скъпи.On line ups-сите работят вианги през батерия.Тоест консуматора дърпа нарпаежение от батерията, не аккто стаднартните ups-си при които когато падне нарпаежението за няколко части от скеундата се превключва на режим батерия.Наистина нищо не остана,коеот мога да направя освен да риксувам да си купя DI box и ако не стане да си го запазя въпреки че не ми трябва. Share this post Link to post Share on other sites
salt 2 Posted September 14, 2012 (edited) Оффтопик, извинявам се: Salt, бързото писане е хубаво нещо, но е още по-хубаво след него да прочетеш веднъж написаното, за да си отстраниш печатните грешки направени в бързината. Един добре премерен текст без граматически грешки по презумпция кара четящия да го приеме по-сериозно. Поне такова е моето мнение. В сегашният си вид, горният ти пост е почти нечетлив. Peace, не се заяждам, и аз имам подобен проблем Нямам време да си проверявам "лириките". Сори. Чете се и с грешките, а те са технчиески преидмно. Edited September 14, 2012 by salt Share this post Link to post Share on other sites
salt 2 Posted September 14, 2012 Колеги, още веднъж моят въпрос.Може би трябва да го дефинирам наистина по-ясно. Кои са устросйтвата които трябва да си купя или да намеря и да пробвам рпеди да си купя за да премахна този брум.Със сигурнсот идва от захранване или ел.мреата.100 процента не е от кабели защото съм пробвал вскякваи комбианции.100 процента не е само от конретната мрежа,където съм позиционирал лапотпа,защшото се появява и в други среди.100 процента няма шум,когато съм на батерия и няма включени хард дискове с импуслни зхаранвания. Добре, какво ми остава д апровбхам освен с DI BOX Какво да си купя или да пробвам преди да си купя? Или да викна някой инджинер,зщаото аз съм музикант и не е нужно да разбриам и от хармоници в мрежата или заземявания. Share this post Link to post Share on other sites
7thString 1,097 Posted September 14, 2012 Най-напред трябва да купиш акъл - демек да платиш за услугата някой да разбере какво точно става. Този някой трябва да има познанията и инструментите, с които да го установи и да ти каже какво да направиш. После изпълняваш нужните препоръки и си готов. Разбира се, може да процедираш в обратен ред - купи си UPS, DI, собствен ядрен реактор, активна мълниезащита, шапка против отвличане от извънземни и... когато пак си в изходно положение ще се върнеш на плащането на услугата някой човек със знания да свърши работата. 3 Share this post Link to post Share on other sites
salt 2 Posted September 14, 2012 (edited) Най-напред трябва да купиш акъл - демек да платиш за услугата някой да разбере какво точно става. Този някой трябва да има познанията и инструментите, с които да го установи и да ти каже какво да направиш. После изпълняваш нужните препоръки и си готов. Разбира се, може да процедираш в обратен ред - купи си UPS, DI, собствен ядрен реактор, активна мълниезащита, шапка против отвличане от извънземни и... когато пак си в изходно положение ще се върнеш на плащането на услугата някой човек със знания да свърши работата. Благодаря ви господине Седма струна, а Вие си купете малко уважение към останалите.Ще повикам някои от ЧЕЗ специално заради вашата препоръка дами оправи тока и да презапои имуплсното захранване на ноутбука.И още веднъж да кажа, че в този форум има странни явления като вас,които си нямат работа и изкарават черния си хумор на питащи като мен.Ако искате ще палтя на вас да ми оравиет брума без пътни и кетръгин. Edited September 14, 2012 by salt Share this post Link to post Share on other sites
7thString 1,097 Posted September 15, 2012 Къде точно те неуважавам, че не схващам обидчивостта ти? Не виждам какво странно има в това когато не знаеш как се прави нещо, да потърсиш услугите на човек, който знае и да му платиш за това. На мен можеш да ми платиш ако смяташ, че проблема ти е софтуерен, ама безплатното мнение, което ти давам е, че проблема не е такъв. 2 Share this post Link to post Share on other sites