Jump to content
Българският форум за музиканти

Hatered

Members
  • Мнения

    118
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    кетара и глус

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

Hatered's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. Встъпителните думи на темата са: Това не е поучване. И не се обиждам, даже съм съгласен с критиката за компресията и го изразих. Няма по-добър и по-лош. Входовете на двата интерфейса са на много сходно ниво що се отнася до качество, ако някой се интересува от мнението ми.
  2. Това се превръща в безмислен спор. Явно в този форум обитават аудио гурута, които считат за неграмотност да използваш най-големия видео портал за набавяне на информация за аудио оборудване. Режа си главата, че всеки от тях го е ползвал по такъв начин, но не - нека се нахвърлим върху труда на съфорумниците, нека се афишираме. Българщина.. И ще ти кажа защо е българщина - защото същата тема, пусната в голям международен форум за аудио техника, беше посрещната единсвено и само от интерес и дискусия по поставения проблем. Темата явно е безполезна, моля модераторите да я закрият!
  3. Нивата са изравнени. Съгласен съм, с некомпресирани аудио файлове ще е на 100% издържано. Но, youtube гъмжи от такива видеота, видеота от които и ти и всеки нормален е черпил знания. Решил съм да предоставя информацията по този начин и не избързвай с рeзките определения като "смислено" и "несмислено". Ако ме питаш безсмислено е да се нахвърляме по такъв начин на нещо, което изисква някакви усилия. Или поне дай да видим как се прави правилно, на контра само е лесно. Нека излезем от тоя български манталитет. За целите на това видео 384kbps AAC е приемлива компресия. Да речем падаме на 95% издържано. Нека бъдем реалисти, останалото си е педантичност граничеща с психично разтройство.
  4. - В Ozone е за да не е просто една картинка за фон. - Youtube компресира, да, обаче това важи за аудиото и на двата интерфейса, следователно сравнението е адекватно било то компресирано или не. Разликите между по-калпавите интерфейси са много драстични и не ти трябва непременно lossy/lossless за да си направиш изводи. Тук разликата не е драстична, да. - Кои надписи точно ще bias-нат, че ми стана любопитно. Надписите, които индикират кога се чува единият и кога се чува другият интерфейс или?
  5. Здравейте, предлагам Ви видео, което сравнява входовете на въприсните интерфейси: http://www.youtube.com/watch?v=IqQDVpg6vl0 Надявам се да улесни Вашия евентуален избор.
  6. Добре де, ако го бях качил в lossless формат в някой сайт нямаше да има 3 от постовете, а не това е целта на темата. Youtube използва AAC, не съм се венчал за него.. Иначе се радвам, че получих критики относно обработката, за това е и темата. Иначе, ти да не си се родил научен? Както казах вече "не се взимам много на сериозно с това начинание" . Или по-скоро е трябвало да подходя по следния начин : "Life sucks. Make it swallow" . Със звукозапис и звукообработка се занимавам от скоро. С музика не от скоро. Ще се занимавам със звуковата област и за напред и не знам какво намекваш с това "Ако изобщо". Знам, че си бързал като си писал пост-а, но все пак си дописвай думите до край.
  7. Приеми, че е flac и без това няма да чуеш разликата, освен ако не си от онези хора с невероятния слух..
  8. Просто исках да разбера дали Ви харесва, това което съм направил. Разлика от оригинала определено има. Това ме интересува. Иначе не се взимам много на сериозно с това начинание. Колко пък да е компресирано от youtube? 192kbps AAC е достатъчно добре!
  9. Здравейте, Направих ремастериране на албумите Wish You Were Here и Dark Side Of The Moon на Pink Floyd. Любопитно ми е как съм се справил според Вас? Песните се намират в профила ми. Представям Ви именно Wish You Were Here: http://www.youtube.com/watch?v=4ixl97G5INY Поздрави!
  10. Всякаква критика е добре дошла!! Не се считам за голяма работа . Поздрави!
  11. Здравейте, Реших да споделя първия ми електронен трак. Обикновено се занимавам с рок, обаче реших да се пусна и в тази насока. Интересно ми е дали ще намеря почитатели на подобна музика. Приятно слушане! https://www.youtube.com/watch?v=B-loyXsFpEE
  12. Здравейте, Имам Studio Projects B1. Мой приятел го беше изпуснал от около метър височина и от тогава не функционира като хората. Проблема е следният. При запис и слаби нива на източника няма проблем. Когато нивата се доближат до горната граница на динамичния диапазон, с други думи да почне да пращи, микрофона започва да бучи шумоподобно и това бучене се запазва за дълго. Едва след като изчакам определено време изчезва. Това прави микрофона неизползваем, тъй като не знам кога ще изпадне в това състояние в следствия на малко по силни нива от предвиденото. Получава се нещо като проблем при пренасищането. Идва ми на ум нещо свързано с транзисторите, някаква нежелана обратна връзка, знам ли.... Всякаква идея/помощ ще бъде от полза. Самата електроника е много елементарна. Върха на Китайското производство.. Бих се захванал с замяна на чаркове, обаче не мисля, че съм достатъчно компетентен.. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.