Jump to content
Българският форум за музиканти

jazy

новаци
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    KORG PA2X Pro

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Последни посетители

637 профилни разглеждания
  • DJDRX

jazy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. jazy

    Втори клавир

    Един ден след пост-а и вече нямам опция за редакция...? Както и да е. Да се чете "двойно повече звуци и полифония. 12 години по-нов като модел" Толкова ли никой не е работил с тези машини, та да няма и едно мнение...?
  2. jazy

    Втори клавир

    Здравейте, Мина доста време (2 месеца), доста неща прочетох/слушах... Увеличих бюджета малко . Все още не съм купил втора машина. Някой да е по наясно с Ямахите? Обмислям следните две предложения: 1. Motif 6 - 800лв. с хард кейс. 2. MOXF 6 - 1200лв. Motif6 в момента е в къщи, в отлично състояние е, а и е на приятел, от който евентуално ще го купя. MOXF6 е наполовина като тегло, но с войно повече звуци и полифония. 2 години по-нов като модел, може и да се договорим с продавача (OLX ) относно цената (нов в Томан в момента е 925Е с безплатна доставка) Търся разнообразие от звуци, качество на аудиото и мобилност. Нямам нужда от семплер втория си клавир. USB сторидж-а на MOXF е плюс. Притеснява ме качеството на изработка и на звук при MOXF. Не ми пречи, че е пластмасов, стига това да е валидно само за материала на корпуса. В youtube звуците на MOXF ми харесват, виждам, че има тези на Motif-а плюс нови. Ще се радвам да споделите вашите размисли по темата!
  3. jazy

    Втори клавир

    Благодаря! "in"=@, след премахване на интервалите (не музикантските), тирета и под чертите , мейла е валиден. Все още търся съвет за втора свирка. "416 views" и "8 replies"... За да работи форума в посока взаимопомощ, това съотношение трябва да се промени Предполагам критериите ми са твърде строги... Или бюджета е твърде "скромен"? Така или иначе, четейки форума назад във времето стигнах до страница 40, и открих много полезни неща. Благодаря на всички които ме обогатиха с въпросите и отговорите си!
  4. jazy

    Втори клавир

    oradkov in g-m-a-i-l_c-o-m
  5. jazy

    Втори клавир

    Благодаря за предложенията! Кейса наистина е 10кг. Вътре освен корг-а има разни аксесоари. Доволен съм от него, солиден е и пази добре клавира. А не са за пренебрегване и пораженията които съм видял по разни машини с меки калъфи... Имаше пеиод от време, когато всяка седмица носех корг-а до репетиционната и обратно. Въпреки, че клавира съм го купувал 2008, все още е в магазинно състояние. Lorimar, докато изчитах форума, видях доста твои мнения... ще се радвам да се запознаем (Мисля, че не мога да пиша лични - драсни ми едно с твой телефон) Решил съм да заложа на втори клавир - няма да го мисля в къщи, където момчетата все още мислят, че на барабан и пиано се свири по един и същи начин... Пък ако намеря нещо, което да добавя към PA2 - още по-добре. Днес се престраших и почнах да заглеждам разни PSR-и. И до там ... Приятел ми беше подхвърлил предложение за МО6 (естествено не в този бюджет) - железен е! Буквално Това е причината да се въздържа от намиране на D-50, но ако намеря, може да прежаля килограмите. Мярнах един 01W/FD, но и той не е никак лек. Поздрави, Орлин
  6. jazy

    Втори клавир

    Имах в предвид ~30кг .
  7. jazy

    Втори клавир

    Здравейте, Моля за съвет относно покупка на втори клавир. Имам KORG PA2X Pro, от който съм много доволен. Основни причини за желанието ми: 1. Живея на четвърти етаж, без асансжор - ~40кг с куфара ми натежават. 2. Не искам да го разнасям много - пазя си го 3. В къщи съм с близнаци на 3-4г - още са малки за PA2 3. Имам нужда от нещо малко на което да нахвърлям идеи 5. Бих се радвал ако мога да ползвам втората ми машина заедно с PA2 - за да избягна сплита, за да не сменям бленди постоянно, или за някои яки звуци Стилово - доста неща без поп-фолк. Заради лекотата и размерите се бях загледал към KORG X5D - ползвал съм такъв на колега, устроива ме като габарити. Звуци - става... В началото, преди години започнах с Roland D-50 и после добавих KORG M1. Няма да забравя звука на D50! Доста се отплеснах... Хем искам мобилност, хем нещо по-така В предвид факта, че си имам основен клавир, предпочитам машина врора употреба, ~300-400лв. Ще обмисля всяко смислено предложение, вкл и тези леко над бюджета Благодаря предварително на всеки, който се опитва да помогне - нали за това е форума! Поздрави, Орлин
  8. Освен стойността на съпротивлението, те могат да имат и различни характеристики на регулирането, означавани с буквите А, В и С. В линейните потенциометри (означавани с А) нарастването на съпротивлението е правопропорционално на ъгъла на завъртане (линейно преместване на плъзгача), в логаритмичните потенциометри (означавани с В) съпротивлението нараства отначало бавно, а след това по-бързо, а в експоненциалните (означавани с С) - обратно
  9. Преди време исках да свиря на Korg PA2X Pro ... Сега свиря на Korg PA2X Pro ... Аз съм от онези музиканти, дето разбират от компютри. Второто е нещото, заради което получавам заплата.
  10. Аз съм с Pa2X Pro, естествено че съм пристрастен. Дълго време умувах над тази дилема, но взех Корга. Относно звуците и стиловете, когато вземах решение, имах инфо само от нета, ня ги бях слушал клавирите на живо. На корг-а по ми харесаха. Но аз си държах клавиатурата да е над 5 октави. Ако трябва да съм откровен, външния вид на PA2X повече ми допадна. Това не е определящо, но не е и без значение.
  11. jazy

    Korg Pa 2x Pro

    Честито!!! И аз наскоро си взех такъв, и също срещам затруднения с упътването, което меко казано ме разочарова
  12. Благодаря! Имам издадена, подписана и подпечатана гаранционна карта. Исках само да попитам, Вие като официален представител защо не предлагате гаранция от 2 години, каквато предлага производителя?
  13. Взех PA2X Pro от Визиартс, 5980лв, доволен съм от търговеца. Дали цената е висока или не, не ми се коментира. За мен по-важно е дали мога(искам) да си я позволя. Доволен съм от това което получих за тази цена! Благодаря на всички които ми помогнаха!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.