Jump to content
Българският форум за музиканти

rock_alternative

новаци
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от rock_alternative

  1. Както отбелязах по-горе, този препарат на Paiste за съжаление не е наличен в момента.
  2. На мен, всъщност, въпросът ми беше по-скоро за тези утвърдени препарати, които са създадени за чистене специално на чинели, но се получи интересна тема и с алтернативните методи за почистване. Благодаря на всички за отговорите до момента. Всъщност идеята ми е да си купя нещо, което някой вече е изпробвал и знае че със сигурност ефективно ще почисти чинелите и няма навреди на покритието им. Дотук получих конкретен отговор за специализираните продукти на Пейст, които в момента, за съжаление, не са налични в Динакорд и за алтернативния препарат "Sano Multi Metal Cleaner". Ще се радвам да чуя още съвети и коментари по темата.
  3. Здравейте, колеги и колежки! Преди около година се сдобих с качествени чинели, но, разбира се, след известна употреба те се позамърсиха (отпечетъци от пръсти, палки и т.н.) и в момента имат нужда от почистване. Не съм сигурна какъв точно препарат да си купя, за да няма опасност да се навреди на метала. Затова искам да попитам хората с повече опит какво използват, за да поддържат чинелите си чисти? Аз съм харесала вече един преперат - този - и се чудя дали някой го е ползвал и може да сподели мнение. Знам също така, че има барабанисти, които предпочитат да не чистят някои чинели, защото звукът им ставал по-добър, когато има наслояване върху бронза. Въпреки това, не е лошо човек да знае как и с какво да ги почиства при нужда и затова ви моля да препоръчате някой препарат. Поздрави Вели
  4. За Дейв Ломбардо не знам, но пък Teddy Campbell
  5. Vic Firth Buddy Rich Signature - има ги в Динакорд.
  6. "I play drums...really fast and hard." Въпреки това много ми харесва.
  7. Pro Technica В това списание открих описание на всички серии на Sabian до момента.Ето какво пише за Xs20: "Серията е пусната на пазара през 2003 г. като решение за професионалисти и любители с по-скромни бюджети. Направени от B20 Bronze, което не е характерно за чинели в тази ценова рамка. Докато сплавта B8 Bronze, използвана в APX, дава по-чист и ясен звук, чинелите от B20 Bronze имат повече “характер” и проекция. Звукът им може да бъде определен като леко сух, с много яснота. Произвеждат се чрез изливане на разтопен бронз в калъп, вместо чрез рязане от парче метал." Надявам се да е полезно. Освен това може да провериш за чинела и в сайта на Sabian , дори да го чуеш как звучи, макар че там основно е обянено колко са им готини продуктите и как веднага трябва да си ги купиш
  8. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=71338 Ето я обявата!
  9. Поздрави и от мен: David Garibaldi Thomas Lang .... И един леко безизвестен пич, който твърди че се е учил сам! Shocked and amazed съм! Възможно ли е да свириш така без някой да те е учил?!?!
  10. Ето ти линк за guitar pro tab.
  11. Ето всички репетиционни, които знам, заедно с техните сайтове, на които ще немерите телефоните и адресите им: JL Sound Репетиционната Президент Sub Zero Groundstudio Алеко (не знам дали още работи) Спарк Адрес: София бул. "Янко Сакъзов" № 17 за контакт: 0898 33 82 13 & 0885 39 71 43 Murder sound P.S Съжалявам, че информацията от предишни коментари се повтаря, но така обобщено е доста по удобно според мен.
  12. Ако търсите някакви упражнения за загрявка преди свирене, погледнете тук. Пичът си ги показва доста добре.
  13. Споко бе човек. Аз "свиря" на един стол, налепен с подложки за мишки. Не съм в това положение да се подигравам на които и да било, че няма кинти. Наистина смятам, че това не е най-важното. Просто се изкефих на изобретението ти и на това, че има такива ентусиасти като теб. Съжалявам, не съм искала да те обиждам. Даже искам да чуя как звучи и да видя как изглежда.
  14. Икономията е майка на мизерията, пич. Твоя кетчупбел може да го добавим към онзи комплект кофи от една друга тема и ще получим перфектния сет. Продължавай в тоя дух!
  15. Според мен има! На курса който ходя е пълно с "младежи-барабанисти", които въпреки всичките проблеми си свирят и напредват. Изобщо няма значение това, че не можеш веднага да си позволиш да си купиш барабани. Ако наистина имаш желение взимаш един гумен пад и педал за каса, хващаш 1 учител и почваш. Само че ако хванеш съвсем начинаещ човек ще му трябва известно време, може би около година, да може да свири що годе прилично в група. Много зависи какъв стил ще свирите. Доста по-лесно се намират музиканти за класически рок например, отколкото да речем за джаз.
  16. За този ли Chad Wackerman става въпрос ?
  17. Благодаря за съветите! Вече си направих сама цял сет от парчета подложка за мишка и дискове. Общо взето изглежда идиотски, но ми помага да си репетирам парчетата вкъщи. Относно идеята за читалище вече съм задвижила един проект за репетиционна в училище и може би ще се осеществи надявям се! На handsfull пожелавам успех и да не се отказва!
  18. rock_alternative

    Първият Live

    Здравейте! Аз съм барабаниска и свиря в една сравнително начинаеща група. Скоро се откри възможност да свирим на един училищен концерт в зала Триадица на 24.05.08. Проблемът е, че там озвучаванито е отвратително, а и самата зала не е предназначена за концерти. Дали въпреки това може да се намери по-добро озвучаване? Тъй като сме начинаещи нямаме идея какво точно трябва за озвучаване на концерт и ще е най-добре да намерим специалист, който да се заеме с това. PLS който има представа нека каже цени и координати... P.S трябва ни също да наемем барабани и съответната техника за китара и бас
  19. Много благодаря за обяснението но откъде да го намеря този "добрия батко"? Скоро си направих 1 дъска с подложка за мишка отгоре ама за огъването на тръби ще ми е леко трудно
  20. много 10х за съветите от всички. но на мен ми трябва сет единствено за да може да свирим с групата иначе аз си тренирам върху книгите =) тоест ми трябва някякво помещение където може да се събираме с приятелите и там да свирим евентуално
  21. Здравейте! от 1 година се занимавам с барабани и съвсем скоро започнахме да свирим с едни приятели. досега съм се упражнявала върху книги и разни други подръчни матириали но вече ми трябва сет. дайте някви съвети pls - кви барабани са подхоящи за мене (тряа да са 300-400 лв) и къде мога да ги държа (вкъщи нямa къде да ги сложа) ?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.