Jump to content
Българският форум за музиканти

metal7ch

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

metal7ch's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Стана работата с новия бридж, доста по-голям ход има... Благодаря ви!!!!
  2. Всичко изброено е в норма. И да съгласен съм с теб, но първо трябва да си припомня някои неща и да се поупражнявам преди да го направя, нали казах че наскоро започнах да свиря отново. А пък и не бързам да си взимам друга, че скоро ще емигрирам...
  3. Поръчах вече ролков бридж, утре трябва да е при мен, мерих правих струвах и доколкото му разбирам излиза, че всичко е наред... Дано да се оправят нещата, иначе на 3та струна ми бяга с половин тон точно, а седлото е до край, ако го обърна пада до 4тин.
  4. Китарата след като дойде отново не беше интонирана, но бяха стари струните и си мислех, че това е проблема. Свиря по принцип с д'аддарио струни. И нито с 9, нито с 10, нито с 11 може да бъде интонирана. Бриджът остана да е проблема, обаче днес нямах време да измеря мензурата, както ми бе препоръчал Джонсън. Ролковият бридж по голям ход ли има? П. П. Некът е нагласен точно както трябва и праговете са добре направени.
  5. Да разбира се правя всичко с нови струни и както и да развъртам седлата винаги не може да се интонира, понеже е болт он пробвах с парченце дърво дори да вдигна нека малко и отново без резултат, бриджа е на грешното място сигурно и с какъвто и екшън да я наглася все едно и също... А да ви питам горе-долу за какви пари говорим за местене на бридж от лютиер ако случайно сте на ясно, само за информация. Те 5 чифта струни отидоха на вятъра между другото... xD Преглеждах в един сайт всички възможни проблеми с интонацията на тун'о матик и само бриджа остана.
  6. Мерси за мненията, но както ви казах пробвах всичко за което се сетих, дори пропуснах факта, че го изпилих малко но не стана нищо по особено(3 от селата опират в края винаги) Интонирах ги всички струни с 1 черта отгоре на така ще свиря до след празниците докато има от къде да взема цял тун о матик бридж с ролки. Гледах и по други форуми, че се среща същия проблем понякога и на висок клас китари.... Ако не стане нищо с новия бридж явно ще има с какво да се топля зимата. Поздрави.
  7. Здравейте, От скоро започнах уж сериозно да свиря на китара след множество прекъсвания. Взех си евтино копие на лес поул (Cort Zenox z42). Доста ми допадна китарата, обаче или има сериозен проблем или аз нещо не съм в час. Не може да се интонира особено 3та струна бяга доста. Винаги нотите излизат ''sharp'' на 12 праг. Както и да нагласям бриджа, обръщах го, адаптерите свалях, различен екшън пробвах, различна дебелина струни и винаги едно и също. Възможно ли е да не е монтиран правилно бриджа или нъта на китарата и изобщо ако е сериозен проблема има ли смисъл да се опитвам да го оправя или да я хвърля просто в печката и да взимам друга xD?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.