Jump to content
Българският форум за музиканти

DVengeance

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Ibanez RG2EX1

DVengeance's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. ^ Да, разбирам ти мисълта, но имам проблем с латенцията при BIAS FX, а Pod farm и Guitar Rig нещо не ми допадат повече от звука, който вадя с безплатните VST-та и импулси.
  2. Ако се налага смята между канали, моята идея е да се направи следното: два канала в DAW-а да се пуснат на рекординг и мониторинг, но един от тях да е на Мют или Соло и чрез Миди педалиерата да се сменя кой е на мют/соло. Иначе знам, че Под фарм има Миди и може да се използва футсуича FBV, който предлагат за Спайдър апмповете, но Под фарм далеч не ми харесва колкото TSE x50 примерно. *** Молба към модераторите - възможно ли е да преместим темата в Китара, тъй като вярвам, че там ще бъде видяна от повече хора, който биха споделили мнение?
  3. ^ Запознат съм с техническия аспект и нужната апаратура. Смятам, че познатата Scarlett 2i2 върши работа Латенцията ми е обикновено между 5 и 6 милисекунди - не е проблем, а колкото до превключването на канали, това споменах, че за тази цел използвам само един канал, който е просто дисторшън и гейт. Ако случайно ми се наложи в бъдеще смяна на каналите, тогава вече ще се ориентирам към миди педалиера. Почти съм сигурен, че Reaper може да бъде настроен така, че да се сменят каналите чрез миди.
  4. Здравейте, Нямам усилвател и се чудя, колко добра идея е да се свири лайв със симулация за китарата. Съответно би било Китара - аудио интерфейс - лаптоп - един активен монитор от интерфейса плюс мониторите на сцената и от интерфейса към Ди Ай-а на главния миксер за фронт оф хаус. Потърсих из форума, но не намерих подобна дискусия, поне не някоя от скоро. Интерестно ми е дали сте опитвали подобно нещо, задоволителен ли е резултатът? Като изключим фактора надеждност на драйвърите и личен мониторинг, тъй като те не са ми проблем, какви други проблеми може да има този сетъп? Някой със сигурност ще зададе въпроса, защо просто не ползваш усилвателя на някого или не наемеш, затова нека кажем, че тези възможности не са удобни за този случай. За няколко концерта не ми се пръскат средства за усилвател, тунер, ноиз гейт, допълнителни кабели, носенето на всичко и т.н. като се има на предвид, че ми трябва просто един метъл ритъм звук, гейт и тунер, който са в софтуера. Дефакто не ми се налага да сменям между два канала. Поздрави, Денис
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.