Jump to content
Българският форум за музиканти

gamina

newbies
 • Content Count

  0
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About gamina

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  piano

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. @CyberGene не виждам по какъв начин е встрани от темата,или поне не повече от предходния ти коментар. Благодаря за пожеланието!
 2. Да го кажа така:не искам да свиря вече с тонове тонове ... ,искам аз да избирам кои от всички да свиря. Фикс идея ми е!
 3. От известно време следя коментарите ви по темите за джаза.Харесва ми всичко.Регистрирах се и едва сега попадам на тази апатична тема Аз съм от 5-годишните деца,носещи тежки чанти с ноти по 3 пъти в седмицата за урок и свирещи часове наред всеки ден- десетки години.За да разбера в един миг,че е имало нужда просто да зарежа всичко след пети клас и да попадна на някой като Турийски,или Карагеоргиев,които не само да ме учат да импровизирам ,но и да разбирам как става .Защото знам ,че са малко музикантите,които свирят джаз ,знаейки смисъла на всяко време,нота,тон и...така.Баща ми провокира интереса ми към джаза от малка,беше самоук,но свиреше сносно.Научих някои неща от него,но бързо реших,че съм голямата работа и не е нужно да го удостоявам с вниманието си да свирим заедно ...Грешка!Изкарвам си хляба ,благодарение на това ,че ме научи да свиря ''по слух''...Академизма убива креативността.Интерпретацията те ограничава,скучно е.Само и единствено импровизацията може да носи усещането за творчество,но повечето ''класици''даже не го подозират... Знаете ли кое е единственото, най хубаво нещо в професионалния ми живот до сега!?-съвместната ми,отскоро, работа с бивш ученик по пиано,който ме напусна след 4 клас,но не престана да се занимава с музика,ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН.Познавайки неудовлетворението ми ,каза:-Г-жо,спокойно!Не тъжете!Джаза се учи...Започваме!Само ме слушайте... ... страх ме е!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.