Jump to content
Българският форум за музиканти

Rubi

Members
  • Мнения

    60
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Rubi

  • Рожден ден 01/29/1991

Previous Fields

  • Инструмент
    Бас

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    София

Rubi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Обществена Репутация

  1. Къде в София мога да си занеса усилвател на ремонт? Не съм сигурна колко и какви са му проблемите.
  2. Rubi

    Volumе предал

    Това за бууста е чудесна идея. Динамиката с пръст Я ВЛАДЕЯ, но не ме кефи. Мерси на всички на инфото.
  3. Благодаря на всички.
  4. Той върши ли работа за студиен запис?
  5. Здраейте, От вратата ще кажа, че съм пълен аматьор във вокалната техника. По стечение на обстоятелствата трябва са помогна с оборудването на едно студио. Моля за конкретни предложения за микрофон за студиен запис и такъв за лайв. Знам че зависи от стил и вокал, затова ми трябват по-универсални неща. И двата микрофона ще се използват главно за рок и метъл. Бих питала в магазин, но там просто ще ми дадът нещо скъпо. Не сме цъфнали и вързали с парите, но искам нещата да са на ниво. Ако има по-евтини варианти със същото качество ще е още по-добре. Предварително благодаря за информацията.
  6. Rubi

    Volumе предал

    Целта ми е на определени части на песента по време на концерт басът да става по-тих, а след това да се връща на стандартен волюм. Не съм много запозната с компресорите, но не мисля че ще ми свършат работа. Но съм съгласна, че не е много басистко
  7. Rubi

    Volumе предал

    Явно мен
  8. Rubi

    Volumе предал

    Много благодаря за отговора.
  9. Rubi

    Volumе предал

    Благодаря, чела съм я, но не открих нужната информация. Така че въпросът ми е конкретен. Мога ли да използвам волум педал за електрическа китара като ефект за бас?
  10. Rubi

    Volumе предал

    Здравейте, Знам че ще кажете "Бий по-леко по струните.", но не винаги ми звучи добре. Знам че има разделение на повечето ефекти според инструмента, но не съм попадала изобщо на педали за бас. Та въпросът ми е, мога ли да използвам китарен или има несъвместимост в платките?
  11. До скоро се занимавах с гореспоменатите дейности за моя приятелска банда. В момента се занимавам с друг бизнес и вече нямам времето за това, но много искам да дам два съвета на бандата ви: 1 - Търсете човек със желание, а не с образование. Ако сте били студенти по каквато и да е специалност, ще сте наясно, че в университета немогат да подготвят хората за живота. Имате нужда от някой, който иска да го прави и да се развива, а не някой, който да ви развее диплома, но да му е писнало от теорията или да няма понятие от реалният свят. 2 - Ако имате възможност наемете ваш приятел или фен. Ако приема работата си лично ще е много по деен. Успех!
  12. Rubi

    Някакви напръстници?

    Добре, нека опитам да го обясня така: От една година свиря нА един и същи бас в една и съща група, едни и същи песни. Първите шест месеца нямах и драскотина. Преди един концерт имах мазол на пръста (първият, който ми излизаше от тогава и предполагам аз съм си виновна, защото свирех по6-7часа на ден). На концерта стана на рана. Сега придължавам да свиря на същият бас със същата група и то не по толкова часове. Причината ми е ясна и не е в баса. Исках съвет за действие, освен очевидното-да свиря с перо. Благодара на Разбойник за идеите
  13. Rubi

    Някакви напръстници?

    Когаро започнах да свиря на бас нямах проблем с рани по ръцете. Преди един концертрепетирах съсспукан мазол без лепенки(груба грешка). Разрани се. Оставих го седмица на спокойствие и си се излекува. Но сега е хипер чувствителен и от много малко се надига нов. Освен този случай рани от свиренето не съм имала. Идеята за ръкавиците е яка, мерси
  14. Здравейте, Преди месеци си разраних жестоко единият пръст и сега колкото и да го оставям да зараства се появяват мазоли от първото свирене. Доста е трудно да се работи само с лепенки, които постоянно се разлепват или разнищват. Съществуват ли някакви напръстници или други пособия за случаи като моят? Или някакво лечение? Готова съм и година да не свиря, ако има шанс да се възстанови напълно.
  15. Леле! Ще разкъсате човека! Според мен, ако проблемът е в наранени прагчета, спасението ти е да занесеш инструмента при лютиер. Не съм ходила, но подозирам, че ще излезе скъпичко.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.