Jump to content
Българският форум за музиканти

miro977

newbies
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About miro977

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday December 25

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. miro977

  Metallica - Nothing Else Matters (guitar solo)

  Да, сега като се заслушам Си-то май не е в тон...
 2. Здравейте, това е моят кавър на солото от песента: https://www.youtube.com/watch?v=lK8DT9pIvRc Записано е с Garageband и от там съм добавил дисторжъна(имаше много видове и този най ми допадна). Има грешки на места, но ме домързя да записвам втори път . По принцип свиря ритъм китара и то любителски, така че това е нещо ново за мен!
 3. miro977

  Слушалки?

  Препоръчайте ми някакви слушалки до 100лв. Ще се използват за записи и смесване.
 4. miro977

  Apple Logic Pro

  Reaper-a ли се явява като Photoshop в случая?
 5. miro977

  Apple Logic Pro

  Благодаря, много! А, мислите ли че ще ми върши по-добра работа от Reaper-a или разликата е в удобството и предпочитанията?
 6. miro977

  Apple Logic Pro

  А има ли някоя безплатна версия на програмата или поне безплатен тест период, за да мога да я разгледам?
 7. miro977

  Apple Logic Pro

  Към края на месеца ще сменям лаптопа и съм решил да си взема Macbook air. И ако може някой, който работи или е работил с OS Mac, да ми каже програмата като си я дръпне от App Store(понеже видях в няколко клипа че я има там) безплатна ли е? И ако не е, колко пари струва?
 8. ОК! Благодаря на всички за отговорите. Започвам да разучавам Рийпър-а.
 9. Втори ден вече го разучавам този рийпър и не ми допада много. Ефектите му не са горе в лентата, което е много дразнещо... абе не ми харесва. Свикнал съм на Audacity-то. Но искам да попитам, програмата влияе ли на качеството на записа? Смисъл ако влияе и Рийпър е по-добра, да започна да свиквам или да си намеря някоя друга, защото не ми е особено приятна.
 10. Аз съм записал вече две песни, но гледам да подобрявам записите си. Сега за третата имам много яка музика и текста е почти готов и искам да стане перфектна(или поне нещо подобно на тези които постнах по-горе) за това питах.
 11. В Audacity също ми пуска музиката в слушалките или в колоните(ако съм ги включил), чувам и собствения си глас. Аз рийпъра го имам, но нещо не можах да го схвана и за това не съм го ползвал, но ще го пробвам. С Фрутилупс, никога не съм записвал вокал, а и не смятам да го правя защото ми се вижда доста по-сложна от другите програми. Относно това сссс-кане за което говориш, нямам такъв проблем, но не знам как се изрязват ниските с еквалайзера. Има ли някоя опция(като Bass boost, Treble boost) в него, която ги изрязва автоматично?
 12. Ами аз по-горе съм писал, че точно със СМ58 записвам.
 13. Ами Reverb определено трябва да сложа, но звучи много неестествено. Смисъл дори и да намаля големината на стаята пак звучи много изкуствено. Какви трябва да са ми настройките, за да е нещо подобно като в клиповете по-горе?
 14. Благодаря, за бързите отговори! Искам да уточня, че въпросът ми беше относно вокала. Аз музиката я имам, правя си я на FL Studio, имам и приятели които отдавна се занимават, правят бийтове и те също ми пращат, за това питах за ефектите които мога да използвам за вокала.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.