Jump to content
Българският форум за музиканти

merkurial

Members
  • Мнения

    51
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

724 профилни разглеждания

merkurial's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. merkurial

    Guitar Rig

    Здравейте, до сега вкъщи съм свирил с Guitar rig и всичко е окей. Обаче сега искам да я изтегля на лаптопа и тук идва проблема. По принцип на компютъра свързвам китарата в един вход (не за микрофон, а някъв друг, не знам как се нарича) и всичко работи. Обаче лаптопа ми няма такава букса (има само за колонки и микрофон) и когато включа китарата в микрофона се чува звук, но също има и много силен постоянен шум. Въпроса ми е как да включа китарата в микрофона, така че да се чува нормално?
  2. merkurial

    Guitar Rig

    Ами аз така правя. Мислех някакъв начин да се сменят драйвърите, но не знам как и дали изобщо е възможно
  3. merkurial

    Guitar Rig

    Здравейте! Инсталирах си Guitar Rig 5, обаче инсталирах и ASSIO4 филтър, за да мога да си оправя латенцията, обаче сега като пусна програмата и не ми тръгва звук никъде, освен от Guitar Rig. Някви идеи как да го оправя?
  4. Предполагам се повдигнаха малко, защото сложих нов нът. Проблема е ,че струните са малко високо и пак има бъз. Грифа е прав. Не смея да го изметна напред, защото тогава ще станат по-високо струните, а мостчето (обикновен мост тип Лес Пол) не позволява повече да се свалят струните. Странно ми е, понеже със стария нът можеше още да се свалят струните с мостчето, но не ги бях свалил, защото ми беше удобно, а и ако ги бях свалил повече щеше да има бъз. А сега с новия нът мостчето е смъкнато максимално ниско и пак са високо струните и има бъз. Когато взех китарата с 10-ки не помня дали имаше бъз, но струните бяха високо. Чудя се какво да направя вече, за да ми станат по-ниско струните и да няма бъз.
  5. Здравейте! Китарата ми има известен бъз на първите прагчета, а на последните ми се струва, че струните са високо. При 12-то прагче 6-та струна ми е на 1,5.мм, а 1-ва на 1,8мм. височина. Като цяло китарата е сетъпната. Грифа е прав, струните са максимално ниско (само 1-ва струна съм я вдигнал малко, понеже бъза става по-голям, ако е по-ниско) Тъ въпроса ми е понеже китарата дойде с фабрични струни 10-ки, а пък аз съм сложил 11-ки дали, ако сложа например 9-ки бъза ще изчезне, заради по-малкия диаметър на струните и дали ще се запази сегашната височина на струните? С една дума целта ми е да сложа 9-ки, за да изчезне бъза, а височина на струните да си остане както досегашната. Ще има ли някаква промяна или ще си е същото?
  6. Здравейте! С електрическа китара съм, която по принцип е с 10-ки струни, но сега ми се ще да опитам с 11-ки. Китарата е set neck и ме е страх, че ако сложа по-дебели струни ще създават по-голямо дърпане и може да се изкриви или напука грифа. Безопасно ли е да сложа по-дебели или да си остана на 10-ки?
  7. Здравейте, от скоро ми се появява някакъв странен шум като ударя 3-та струна свободна или на някое прагче след 12-то, както и на 2-ра струна. Не звучи като бъз от струните, а по-скоро, като маракаси. Странното е, че като бутна долната част на мостчето назад към струнника и шума изчезва. Някой има ли идея от какво може да се получава този шум?
  8. Здравейте! Преди няколко месеца си купих нова електрическа китара, сетъп-нах я и до вчера всичко беше наред, докато не се появи от нищото силен и дразнещ бъз на 1-ва струна при 1-во до 5-то прагче. Принципно трябва да си сменя нът-а защото при 5-та и 6-та струна доста се е изпилил и създава бъз, но при първа струна не го очаквах. Грифа е прав, височината на струните при 12-то прагче е 2мм, но пак бръздят някои струни. Плана ми е да си сменя нът-а и да изравня прагчетата. Тъ да се върна на заглавието - нормално ли е да има бъз на струните и ако да, то колко е допустимо? Също искам да попитам ако има известен бъз той вреди ли по някакъв начин на самите прагчета, като жули в тях?
  9. А броя на октавите как се определя? Колкото тона можеш да изпееш,толкова октави ти е диапазона ли?
  10. Здравейте, интересно ми е да разбера как се измерва гласовия диапазон на човек. Например Ерик Адамс до колкото знам е с 3 октави диапазон. Как се измерва този диапазон и октавите? Имам един приятел, който беше измерил диапазона на едно момиче на синтезатор, питах го как, но не можа да ми обясни като хората. Гледах и в интернет, но там са ноти, техники и сякви начини. Може ли някой да ми го обясни по-просто? :-)
  11. тази тема е за един приятел, понеже вчера си купи някъв Cort x1 и му жужи и се чуди какво да я прави. Гледахме другите теми, но там пише главно как се прави сет-ъп. На него му е горе-долу така, както пише там, но пак има бъз, който е наистина дразнещ.
  12. Здравейте, вчера си купих първата ми електрическа китара и забелязах, че като като свиря и ударя свободна 6-та струна,тя малко жужи (опира се явно в първо прагче), а на другите като направя някой акорд на първите прагчета струните пак опират. Жуженето не е фатално, но е малко дразнещо. Има ли смисъл малко да огъна грифа (той е напълно прав) или да си го оставя така?
  13. Няма ли някаква информация, например на акорда G, кой е по-ниският акорд или по високият? Дали ако седна да разцъкам на всички акорди ниските и високите тонове, както ми каза Krasi63 ще се получи и дали ще е вярно? Например един тон по ниско на следните ноти са: C - B D - C# E - D# ...
  14. Имам предвид общо казано, не за конкретна песен. Имам един приятел, който, когато някоя песен му беше висока я свиреше с други акорди и с тях звучеше по същия начин, но по-ниско. За жалост нямам вече връзка с него и не мога да го попитам
  15. А относно свиренето на китара как трябва да се изсвири? Например имаме една песен с висока тоналност, но аз не мога да я изпея толкова високо и искам да я изсвиря по-ниско, за да мога да я изпея
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.