Jump to content
Българският форум за музиканти

Axer

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Axer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Axer

    Време за масло.

    Мда това със потта е малко булшайт при мен(келеш на 18 съм ). Ще опитам лимонката,при смяна на струни,а след всяко свирене ще минавам струните със Фаст фрет да ги позапазвам малко(въпрос на ден е да прещакам нови струни ). Мерси пак!
  2. Axer

    Време за масло.

    Благодаря за отзивите хора!Страшни сте! Като се замисля може да комбинирам Music nomad fretboard one,а след всяко свирене Ghs fast fret. Мерси пак! Поздрави!
  3. Axer

    Време за масло.

    Принципно мръсотията я изтърквам със мек пластмасов предмет(нали се сещате когато си купите нова СИМ-карта,че е монтирана на едно по голямо и се отчупва от него-точно него ползвам),а искам да хидратирам/подхраня фретборда.Ще разгледам Fast fret.А,все пак ако реша за Дънлоп лимонено масло,да ви попитам-каква точно е процедурата на нанасяне?Защото знам,че се капва по 1-2 капки между прагчетата и се разпределя със кърпичка,НО трябва да се изтрива излишъка за да не прецаква борда.
  4. Axer

    Време за масло.

    Здравейте,готини хора! Мисля,че е време да си нанеса масло на фретборда(от палисандър/rosewood).Въпросът е какво масло да бъде?Напълно съм премахнал от въпроса лимоненото масло на Дънлоп и други фирми,защото както в този така и в други форуми съм чел,че е вредно за фретборда.Преди време някой в някоя тема бе писал за бадемово масло,а в чуждестранните форуми мисля,че също споменават и бадемово масло.Също казват-да не съдържа силикони и парафин! А също самият процес на нанасяне ми е леко нейзвестен,дали не беше капваш,разпределяш и бързо след това изтриваш излишното. Благодаря за отделеното време! Поздрави!
  5. Axer

    Truss rod!

    Благодаря за отговорите! Оказа се сякаш,че в упътването на китарата което дойде с нея,имаше грешка.Гледайки право към болта за тръс рода открих че въртеейки на ляво(обратно на часовниковата стрелка) грифа се отпуска,а в описанието пише някаква глупост,че ако е издут да въртиш така че да стане още по-издут или ако е вдлъбнат да въртиш така,че да стане индиански лък. Благодаря за помощта!
  6. Axer

    Truss rod!

    Здравейте и честита Баба Марта! Въпроса е следният:китарката е Ibanez rga 32 mol.При стандартна настройка грифа е издут напред и следователно има бръждене на ниските прагчета.Ако приемем че гледам право към болта за тръс рода на къде трябва да въртя за да отпусна грифа?
  7. Наистина ти съчувствам.Не ми се е случвало но си представям колко е неприятно. ;( ;(
  8. Ами аз от тези дето изброи се изкефих на hardwire tl-2 и boss mt-2.Щом не те кефи тл-2 ти препоръчвам бос.
  9. Особено ти си се скъсал да помагаш със 6-те си мнения(7 с последното). Малко странно е, че искаш блусарско звучене а бягаш от Фендерите :> Не разбрах дали искаш звук или форма на тялото тип "Стратокастер" Епифоните не са лош вариант имаш добър избор за тази цена, но тялото там е Les Paul. Schecter и LTD ги изключвам, понеже имаш вече китара за металургии. До колкото разбирам искаш Coil Tap за превключване в single coil - за това нямаш особено много варианти. Сещам се за няколко но са все на LP-та. Остава вариант със адаптери H-S-H. Средния ще ти върши добра работа. Като вземеш всички тези неща предвид и ги въведеш за критерии на търсене ти излизат предимно Dean, Cort и Ibanez. Като зададеш и да нямат тремоло резултатите отиват към 0. Ще се наложи или да вземеш доста евтина китара или да направиш компромис с някой от критериите си. Както често съветват тук, в твоя случай бих разгледал и Базара. Добре де хаиде "вие станахте продавач консултанти".Ама пък си е така.Аз може да имам малко мнения,да не съм най- разбиращ ама пък си е така.Като пък толкова искате направете подраздел "кажете какво да си купя,че ме мързи да търся".На всички ни омръзва от теми "я ми сдъвчи яденето и ми го даи че мързи да дъвча".
  10. Абре тука в тоя форум станахме продавач-консултанти.Ми хайде потърсете сами малко.Сайтове колкото щеш musicworld,mci,forte music,thomann и тнт.
  11. Ако си има лаг кубето само усилва сигнала,но не променя лага.
  12. Axer

    Перцето!

    Здравейте!!! Може би това е доста тъпа тема и ако администраторите смятат,че е нужно да е премахната нека го направят,няма да се сърдя.Та,по същество перцето с,което свиря (сигурно от 7-8 месеца) се износи и сега ми е доста кофти свиренето (една песен на Джо Сатриани я свиря все едно никога не съм я чувал).Нормално ли е това?
  13. Ми без амп пак се справям горе-доле добре ама мисля че пак е по-добре от колкото с моя кофти амп.
  14. А също и друго забелязах (понеже моите умения са на нивото малко над начинаещ) със хубавия амп си свиря нещата добре и правилно а със моя кофти амп много бъркам работите като свиря.Как с нетърпение очаквам да си взема едно по хубаво кубе.
  15. Благодаря на всички за бързите отговори и се радвам че се регистрирах в този чудесен форум
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.