Jump to content
Българският форум за музиканти

Peter_ESP

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Guitar

Peter_ESP's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Обществена Репутация

  1. Привет, колеги. Китарата е Yamaha C30M. Чисто нова. Досега обаче, никога не съм имал китара с найлонови струни и в началото ми се стори нормално да са по-високи. Около 5мм при 12-ти праг на 6-та струна. После се усетих, че не е особено удобно. Да продължа ли да се мъча така (т.е. ако е нормално да е толкова) или да пилна бриджа и всичко да се сниши? Оттук и друг въпрос...Това би ли нарушило интонацията?
  2. +1 за учител, ако ще се занимаваш сериозно. Дори за няколко урока само. Нямаш идея, колко бавно и трудно се отвиква от грешно заучени постановки. Ако пък съвсем не можеш да идеш, направи си сам система. Раздели свиренето си на няколко части. Например...загряващи упражнения, скали, акорди, някой арпеж, няколко рифа. Повтаряй всичко по много, докато усетиш, че го правиш с лекота и без замисляне. Свири с минимум ефекти (драйв) за твоя вкус, за да чуеш собствения си пръст и да градиш тона си, без мазането на педалчетата да ти пречи. Отдели ден от седмицата, само за да "вадиш" по слух някое твое любимо парче. Повярвай ми, развиването на слуха, ще ти помогне неимоверно в бъдеще. Чети много. Книги по темата безброй. Питай. И успех !!!
  3. Настройваш струната до желания тон, след което леко я подръпваш няколко пъти, пак я настройваш, пак подръпваш...ще забележиш, че отклоненията, ще са все по-малки. Предполагам, че струните ти са найлонови, при тях е нормално дори няколко дни да се налага да повтаряш тази процедура. Но имай търпение, накрая ще видиш, че ще "заспи". Желая ти успех и пиши какво е станало.
  4. Благодаря. Сега ще разцъкам да видя
  5. Привет на всички. Има ли някаква възможност да пусна китарния процесор (RP 155) през Убунту 10,04?
  6. "Аз се сещам и за начин с 2 копчета но автора на темата явно загуби интерес." Напротив Чакам да излезна в отпуск на 20-ти август и малко след това да постна тук нещо готово. Засега си пречертах схемичката на Lyu и я нося в мен. Благодаря за отзивчивата реакция. В работата има и колеги-електрончици, които обещаха сръчна помощ, ако изпищя. blr, отговаряш много точно на въпроса ми. Вече си мислех, че никой, ама никой не се е сетил да пусне точно това серийно. Сега вече знам, че не само къстъм решение има, но пък избирам него, че ми идват в повече тия 200 лв. В началото вярвах, че Бери, не може да нямат нещо пейстнато по въпроса, ама не....
  7. lyu_records, проблем ли ще ти е да постнеш една принципна схема на горния ти пост? С лампичката и замасяването. Не звучи като невъзможно да си го направя и аз, макар и бидейки лаик.
  8. lyu_records, страхотно предложение, за което много благодаря. Проблема е, че не мога да пращам лични.Иначе...да. Сам явно няма да успея. Ето, че изникват и още питанки, според твоя последен пост.
  9. Емо, послеписа ти казва всичко. Аз цял ден това правя. По-чисто е надолу, но ритмически ми се получават просто триоли с ...паузи. Които ми бъркат всичко. Ще бачкам да ги махна, ама трябва много чегъртане. Мерси, че си пробвал парчето. Просто съм в дилема, как да почна да го свиквам. Сега се почва...пред ТВ-то, на масата, в леглото, само тоя пиниз. Самоубедил съм се, че тялото (ръцете в случая) помни механически и се привиква по-лесно след около поне безброй повторения на даден пасаж. Дори и трениран леко, небрежно, докато зяпаш новините. ...така процедирам с неща, които трудно ми се получават.
  10. Parni Valjak, много точно си ме разбрал. Точно това ми е нужно. И аз си го представях, като два кръга, които вървят един до друг, но така и не успях да го обясня разбираемо на хората по магазините. Пък и явно наистина няма готови. Благодаря ти много за схемата. Чудя се сега... Дали, ако се запретна, ще успея и сам? Какъв тип е този ключ? Как ще стане "опроводяването на масата" и т.н. Mr Death, твоя човек явно е DIY ориентиран тип. Аз си признавам, че нямам опит точно в този вид машиностроене, но пък ще ми е много кеф, ако баш сега се отприщя .
  11. Привет. Случая е такъв... заучавам Trilogy на Ингви. Една от най-популярните фигури там е следната : ла до ми (х2) си ре фа (х2) сол# си ре (х2) ла до ми (х2) и т.н..... Свиря ги на първите две струни и ми е показано (и наблегнато), че начина е със суийп. Т.е. надолу, надолу, нагоре (х2) и т.н. Проблема е, че така не мога да вдигна темпото. По-удобно и леко се движа, ако е нагоре (2-ра струна), надолу (1-ва), нагоре (пак 1-ва). Не зная как се нарича моя начин, но ми е по-удобен наистина. Проблем ли е, че се получават два последователни удара нагоре при повторенията на фигурата? Да упорствам ли да мъча суийпа или и по моя начин ще стане? И ако не съм го обяснил много разбираемо, директно да попитам...Как бихте го изсвирили вие, за да е бързо, но и чисто?
  12. Peter_ESP

    Първата изява

    Колкото и да е странно...във висше военно училище "Тодор Каблешков", в далечната 1997. Нещо като "battle of the bands", ама с униформи. Имаше жури, отпуски за награда и т.н. Взехме първо място с парчета на Металика, Киора, Сигнал и един набързо скалъпен инструментал. Супер яко беше, като се има предвид, че 300-400 войничета не са особено претенциозна, а по-скоро благодарна публика. Даже има и записан материал, с диктофон от първи ред Сега си спомням с невероятно умиление за тези дни и мъъъничко гордост.
  13. Acei, точно така ще стане. Два броя AB/Y и сменям между две независими вериги, само с едно натискане, само на един камион. Да не говорим, че излизат и нови възможности за A+B. Голямо благодарско. Whiplash, според схемите в упътването, май няма как с Бери-то да се получи. Предлагат три комбинации там, но нито една от тях не е тази, която търся. Моля, ако ти или колега ползва такова, да каже. Може просто моето въображение да не достига в случая. Emosms, пробвах и това преди време. Байпас бленди, даже само EQ от единия взимах, бууст от другия и какви ли не еквилибристики, но пак се опираше до там, че се натискат два педала. И ако за вкъщи е ок, то за навън просто не става. Може би един ден ще ме тресне по главата, да вържа последователно два-три камиона и готово. Но засега ми харесва да откривам почти безкрайните възможности на два процесора, един до друг. Валяка...ами той е прав. Само къстъм решения за подобен случай, но когато целта оправдава средствата. За съжаление не съм от категорията музиканти, на които им се налага (могат) да си позволят високото качество на къстъм играчките и затова навлизам в тези води със сток решения. Поне на тоз етап Страхотно благодаря на всички. Толкова много решения и идеи само за ден. Бъдете здрави
  14. Здравейте. Имам следната чуденка. Разполагам с една китара, два процесора и един амп. Драйв блендите искам взимам от единия проц, а чистите от другия. Има ли готово измислено решение (във вид на стомпбокс например), с който да превключвам от едната на другата линия и сигнала отново да се събира в един изход към ампа? Днес бях в Динакорд, но всичко, което се предлага са A/B селектори за една китара в два усилвателя, или две китари да отиват в един. Моя казус, така и не решихме. Та ако някой е имал подобни хрумки...?
  15. Привет и от мен. Казвам се Петър, на 34 години, от София. Засвирих на китара отдавна...14-15 годишен. Ходих на уроци около две години, имах евтина китара, забодена в Респром, забивахме се по репетиционни да свирим Металика и въобще...класика. През всички тези години не съм спирал да свиря с приятели и да се самообучавам, но преди година-две изпитах нужда да запълня огромни празнини. Взех си сносна китара, решен да стъпя смело в по-дълбоки води. Тръгнах на уроци при учител, чието свирене ме вдъхновяваше още като малък - Румен Антов – Ричи. И така до сега...колкото повече зная, толкова повече искам да зная...уроци, свирене, упражнения, скали, арпежи, хармонии. Наново нахъсен, по-смел, по-оптимистично настроен. Впечатлявам се дълбоко (все още) от детския ми герой-Малмстийн. Осъзнато или не, може би е някаква летва, която искам да достигна. Други китаристи, от които ми се досвирва на секундата, след като ги слушам са Марти Фрийдмън, Пол Гилбърт, Джо Сатриани...Но списъка е дълъг, колкото е и необятна Музиката. Винаги има с какво да те изненада, винаги има място за още...докато не намериш себе си в нея. Надявам се на много приятни и полезни моменти тук и ...Наздраве
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.