Jump to content
Българският форум за музиканти

puncho

Members
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

Contact Methods

  • ICQ
    264168931

puncho's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте,не знам дали точно тук е мястото за въпроса ми,за което ако съм сбъркал,моля модераторите да ме извинят. За какво става въпрос всъщност - разполагам с две карти M-Audio 1010 lt,които съм поставил в компютър с параметри Intel CoreDuo 8400 3GHz,2GB RAM памет,АSUS P5K дънна платка с операционна система Windows7 x64. проблемът ,който ме притеснява е,че когато пусна сигнал през мониторинга на софтуера който ползвам(Sonar X1) от двете карти, получавам переодично дефазиране на сигнала през втората карта,независимо дали съм включил един ,два или всички 8 входящи канала.За уточнение отбелязвам че размених картите за да се уверя че проблема не е във първоначално поставената втора карта. Второто уточнение е,че драйверът за Windows7 няма опциите Indipendent и Synchronization.Въпросът ми е дали проблемът е от операционната система,дали от драйвера на самата карта(по книга,драйверът подържа 4 карти едновременно) или в музикалния софтуер.
  2. puncho

    Jackson vs LTD

    +1 за Schecter-ите.Имах такава и бях много доволен от нея.Така че ако намериш някъде да пробвваш някой модел не се двоуми. Успех!
  3. колеги,пулта работи не на 12,а на 18 волта
  4. Здрасти,не съм барабанист,но съм притежател на ел.барабани.По принцип барабаните вървят с модул,в който и от който се връзват падовете и се изкарва крайният сигнал.Та идеята тук е,че има изход от модула ,който се връзва в озвучителната апаратура(миксер>стъпало>колони,примерно).При тази конфигурация,трябва да свържеш левият и десен изход от модула на 2 канала в миксера,ако са моно или в един стерео,ако миксерът има такива.
  5. демо ниво на парчетата.отскоро сме с барабанист,така че нещата вървят бавно,но славно... м/у другото,само едно от парчетата е качено цяло... http://www.myspace.com/lakeofflamesband
  6. Видях че споменавате и Ърни Бол струни и се сетих за последните 2 комплекта които си бях купил.Та какъв беше филмът при мен- късаше ми се 1-ва струна по средата при поставяне. Сега ползвам въросните дадарио и се загледах в картонената опаковка на последният комплект,които си купих и не съм сложил още.Явно и аз съм се минал защото на картончето на струните пише Manifactured & printed in USA. А струните съм купил от поделение на динакорд в моя град.Явно 'Дилърът' ни центри яко с 'оригиналната' си стока.
  7. Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал с китара SHOT?Или да е притежавал такава или да притежава.
  8. надявам се в края на юли да имам това- http://www.americanmusical.com/item--i-SCE-C7FR-BLK.html# и да мога да понапиша и кача семпълчета,а ако някой иска може и да я пипне на живо в София наскоро се сдобих с OMEN 7 EXTREME.само искам да кажа че е китайско производство.мнението ми е че звучи доста чисто,с доста отчетлив тон,при свирене с кривоч(в моя случай с BOSS MetalZone 2).адаптерите са алникови Schecter-и а тялото е Basswood.това е.ое не съм я пробвал на запис но скоро и това ще стане и заинтересованите може да ми пишат лично съобщение при желание да чуят как звучи.
  9. Виж на сайта на Сиймър Дънкан например, нещата седят доста добре - еднакви условия, нормализирани записи - може да направиш белга преценка какви са разликите между отделните адаптери (подчертавам отново - разликите), но не можеш да оцениш как ще звучи адаптера на твойта китара в твоите ръце по начина по който ти свириш/записваш. Повече смисъл има от сравнение на усилватели, ефекти от един тип, та дори и адаптери... Предполагам че доста от вас са правили ъпгрейд(смяна на адаптори с по-добри) на китарата/е си.ами няма ли да е добре да се дава пример как звучи примерно махагонова китара със инсталирани на нея Seymour-Duncan адаптери.все пак си мисля че ще е от полза за някой,който е решил да направи тази крачка(да ъпгрейдва),но не се е спрял на нещо конкретно.
  10. "Това за юзър ревютата не мисля, че е толкова полезно, понеже така всеки има тенденцията да хвали собствения си инструмент(понеже едва ли са много хората, свирили с 20 различни инструмента, но пък за сметка на това има куп хора, които току що са си купили китара, и държат да отбележат колко добра е тя, и на края читателите ще останат с грешния извод "абе за какво ги правят тия китари по $3000, като глей ся колко яки китари са тия скуаери по 300 лв, и тия фактори")." ами нека тогава всеки да направи презентация на инструмента си.като се избегне хваленето му.от какво дърво е,какви адаптори са инсталирани и по възможност да се поставят семпли на съответният инструмент.разбира се без никакви пудри.
  11. puncho

    Експеримент

    Понеже усилвателят е 80 ватов.Ако бъркам с това че искам да получа 1:1 ватаж м/у говорителите и усилвателя ме убедете че трябва да направя 100 ватов кабинет.
  12. puncho

    Експеримент

    Една идея ми се върти от доста време в главата.Но все се колебая дали да я изпробвам понеже е свързана с финансови средства мкоито не мога да отделя засега. Свиря с един ROLAND DAC 80.Идеята ми е е този 80 ватов усилвател дали ще зазвучи с четири 20 ватови 12 инчови говорители.Засега ако има въпроси относно омовете на оригиналният говорител не мога да кажа колко са защото наистина не съм се сещал да огледна колко са. Та исках да попитам дали някой случайно е пробвал нещо такова?наистина ми е интерсно дали ще се получи нещо по-добро от оригиналният звук на комбото.Другото което искам да попитам е кои говорители са универсални за такива цели и по какъв начин трябва да се свържат,имам предвид последователно или успоредно?
  13. Значи,има една банда която не видях в досегашните постове,на която се кефя и имат две парчета в които солата са невероятни,поне за мен: PSYCHOTIC WALTZ-Into the Everflow(особено солото накрая) PSYCHOTIC WALTZ-I Remember (тук да не ми се смеят някои хора,солото си е на флейта,а говорим за сола,нали така?) Допълвам с: DEATH-Overactive Imagination(Andy LaRock e невероятен)
  14. Виж,пич,не е по-добре според теб да вземеш по едно ЦК ключе и да ги вържеш съответно на бридж,мидъл и нек адаптерите?Така ще можеш да правиш всякакви комбинации.Схемата на включване и изключване на адаптерите на едната ми китара е по този начин.Но предупреждавам че не е много удобна при живо свирене.Успех!
  15. puncho

    Neck на Dimarzio

    http://www.seymourduncan.com/Само да поясня,объркал съм се с марките,като съм ти посочил Seymour-Duncan,за което се извинявам.Но,ако имаш желание,чуй и от тази марка.Успех! : ))
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.