Jump to content
Българският форум за музиканти

stefoto

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Цигулка

Profile Information

  • Gender
    Male

stefoto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. A искам да попитам какво е това в китарата точно под резонансовия отвор,което се завива и развива с ключе(шестогра) и за какво служи??? ю
  2. Взех си въпросната китара Лаг.Просто съм удивен от направата,красотата и звука и.Те сега навлизат като марка и не са известни,но си заслужава да се пробва.Имат електронни акустични и класически китари. Мерси на всички за помощта.
  3. Мда виждам,че са някакви супер малки-колкото класическите китари горе долу.И аз мисля Ямаха да е. Благодаря за коментарите!
  4. Много се колебая дали китарата да е с вграден изход и настройки за уретба или не.Yamahata е добра,но не е електро-акустична.Корда е добре това,че има пиезо,но незнам дали е толкова хубава като цяло.Колебая се между Yamaha f310/Cord AD880/ Ibanez V70CE.Давайте мнение моля Благодаря!
  5. А тези пиезо адаптери могат ли да се слагат на китарата отделно и на всички китари ли може.Примерно на тази Ямаха 310
  6. А и да попитам Ямахата има ли тунер,с който може да се включи към уретба или не?
  7. Аз ако ще си купувам от магазин ще ида и изобщо няма да пусна такава тема,но искам да я взема от интернет,защото явно са доста по-евтини.Не съм от София.Просто искам да ме съветвате за марка и модел да имам някаква представа.На пример Cort AD880 добра ли е или по-добре Ibanez V70CE ? Или вие ме съветвайте
  8. Благодаря ти Хейтар,че така качествено ме насочи за моят избор.Дано и ти като си пред такъв по същият начин да се отнесът с теб!
  9. Здравейте,искам да си взема акустична китара в порядъка на 200-250лв.Искам нещо което ще звучи меко,плътно и нежно и си мисля,че махагона е добър като материал.Не разбирам много и ще помоля да ме насочите.Просто искам тона да е такъв.Свиря предимно балади от рода на Nothing else metters,Киора-Вярвам в теб и песни от този род. Благодаря ви !
  10. Кажете някакви хубави струни за класическа китара(найлонови) в порядъка до 20-30 лв.Аз сега свиря с някакви струни стаг ама са адски неточни т.е. няма нищо общо празна и 12то прагче.Плюс това много бързо се разстройват.Благодаря за изгубеното време!
  11. stefoto

    Е пак въпрос

    Благодаря много момчета! Задължен съм ви!
  12. stefoto

    Е пак въпрос

    Въпросът ми е как се казва и как се постига ефекта с който се получава много бързо "галопиране" на една струна?За да ви ориентирам ще ви дам песента Iron Maiden-The trooper <<< от 50 секунда започва също и Слави Трифонов-И обичам http://vbox7.com/play:ac297c16 <<< от 1:38 секунда почва.Искам да знам по точно как се постига?Дали на мен не ми стига бързина или си има някаква тънкост която незнам
  13. Ясно.Мисля с това да се затвори темата.Дано да е послужила и на други,интересуващи се,като мен.Благодаря за изчерпателните отговори на всеки! Peace \\//
  14. Ясно,значи зависи от много фактори,които никой не може да каже и затова се свежда до късмет при покупката.
  15. Извинявам се много обаче пуснах тема с която исках да разбера един прост отговор дали китарата след 20 години иска реконструкция и нищо не разбирам пичове.Казвате ми все "ами трябва да се поддържа добре","ами зависи от влажността" и т.н. неща които не съм толкова глупав за да ги разбера.Би ми било от полза примерно ако ми кажете: скъпата китара няма да има нужда от реконструкция,еди кой си вид китара нямат нужда или нещо такова.И моля ви не казвайте че учителя ми бил нз си къв защото човекът има 45 годишен опит с класически китари специално и мисля че има доста повече опит от може би всички тук.Въпросът ми е ясно зададен и то доста пъти.И моля ви престанете да пишите нещата си и споровете си в тази тема.Тя е достатъчно заингригуваща и интересна не я доукрасявайте.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.