Jump to content
Българският форум за музиканти

Божидар Иванов

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Божидар Иванов

  • Рожден ден 10/04/1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Божидар Иванов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. намерих сайт с доста ноти на изветни композитори,не таблатури!Дано да съм полезен и да не повтарям някой преди мен:http://classicalguitar.homeip.net/Sheetmusic.htm Успех на всички!
  2. Здрасти на всички,днес си взех прословутата китара от ремонт, вече няма да се цапам докато свиря,но за сметка на това започнах и да олеквам финансово.Та въпросната китара е от обявата на bmo-Електроакустична Infinity - копие на Ovation OV-AE127 Applause RRB Ruby Redburst - 240 лева (открийте разликите - Ovation ),а цената и вече гони Yamaha и то поради несъвестен продавач.Това ще го обявя и в темата за рейтинга на потребителите.Та това е засега от мен по тази тема.
  3. Извинявам се че чак сега пиша,но тия дни бях много зает в работата.За съжаление не мога да кача снимки, защото дадох китарата за ремонт на лютиер от София.Той ми каза,че фингърбордът е боядисан с черен маркер, с който са се опитали да прикрият на места изтърканата черна боя от грифа.Сега трябва да се изшкури целия фингърборд и да се боядиса и лакира,както и да се наредят прагчетата наново,което ще ми излезе малко солено.С разочарование съобщавам,че предишните двама собственици на китарата са съфорумци и някой от тях е направил тази дивотия.Засега няма да оповестявам кои са,докато не ми се изясни докрай картинката.Смятам че е крайно некоректно по този начин да се правят сделки.Бих приел козметични дефекти от нормално или брутално използване,ако мме устрйва,но не и нагло прикрити факти с цел печалба.Това е засега от мен.По нататък ще доизясня нещата.Поздрави на всички коректни съфорумци и колеги!Божидар.
  4. Ок няма да цитирам.Ще кача снимки при първа възможност,но не знам дали от тях нещо ще се разбере от тях.Поздрави!
  5. Благодаря за толкова подробния отговор ,за съжаление китарката е за малко повече от 20 лв. и ми се ще да я поопрравя,защото скоро няма да имам пари да извадя за нова.Пък и не мога да си търкам ръцете след всяко свирене по 5-10 мин. в банята.Не знам какво е правено по нея но ми се струва ,че не е чак такъв проблем да се оправи.Все пак ,за да не направя поредната глупост и да се хванна за палците на краката ще я занеса на някой,който се занимава с музикални инструменти.Поздрави!
  6. Много ще се радвам на съвет от по-просветените от мен или препоръка за лютиер от София,при който да занеса китарата.Поздрави!
  7. Ето и обещаните снимки.Парченцето е съвсем малко и засяга само дръжката.Даже ако може да се фиксира тремолото ще е най-добре и да се сменят чарковете,коти са ръждясали по него.Поздрави на всички!
  8. Здравейте, За съжаление ми се налага да пусна още една тема в един и същи ден в този раздел,но ми се появи още един проблем точно днес.Наскоро си закупих електроакустична китара втора ръка, понеже имам само класическа и ми се искаше да се пробвам и на метални струни.Всичко хубаво,но и от малкото ми свирене на нея се появи проблем.Забелязах,че пръстите на лявата ми ръка се оцветяват.Отначало си мислех че е прах по фингърборда,който е черен,но след като го почистих с влажна кърпа и подсущих с ужас установих,че всъщност боята му ми остава по пръстите.Сега ме е трах да продължавам да свиря,да не сваля байца Моля за съвет какво да правя.Може би трябва да се лакира дървото,не знам.Поздрави
  9. За съжаление в момента нямам фотоапарат.Утре ще кача снимки.Между другото имам и един проблем с една китара,която съвсем скоро преди няколко дена купих втора ръка.Проблемът при нея е че като свиря боята от грифа,който е черен ми остава по пръстите.Предполагам е някакъв байц.Китарата не е електрическа а електроакустична,не знам от какъв материал е фингърборда.Това съвсем ме разби,не бях го очаквал.Ако може и по този проблем да споделите някакво мнение ще съм много благодарен.Поздрави!
  10. Здравейте,пускам темата си и тук,защото се надявам на повече отзиви.Днес извадих от праха старата си ел.китара на която пише epiphone by gibson,много не разбирам от марки.Иска ми се да я пореставрирам,защото иглежда доста зле, а ми е дошло желание да посвирвам.Адаптерите са ръждясали,от тремолото се отчупи едно парче където се захваща дръжката.Не съм много сигурен електрониката дали работи.Мисълта ми е откъде мога да намеря ново тремоло и майстор, който да оправи китарата,защото не ми се занимава с това.От София съм,снимки ще кача при първа възможност.Поздрави!
  11. Здравейте,днес извадих от праха старата си ел.китара на която пише epiphone by gibson,много не разбирам от марки.Иска ми се да я пореставрирам,защото иглежда доста зле, а ми е дошло желание да посвирвам.Адаптерите са ръждясали,от тремолото се отчупи едно парче където се захваща дръжката.Не съм много сигурен електрониката дали работи.Мисълта ми е откъде мога да намеряв ново тремоло и майстор, който да оправи китарата,защото не ми се занимава с това.От София съм,снимки ще кача при първа възможност.Поздрави!
  12. Благодаря на всички за мненията.Аз също харесвам повече cort-а и ще отида да го пробвам наживо в динакорд.Само трябва да събера парички,че тази криза ми разказа и на мен играта Поздрави на всички
  13. Здравйте,отскоро започнах отново да свиря на китара въпреки че нямам много време за това.По принцип свиря на класическа китара и съм още в началото, но ми се иска да си взема и електрическа китара.Харесвам моделите тип Les Paul,защото ми се струва че дават възможност за свирене на повече стилове и съм се спрял конкретно на esp ec 50 и cort M600 по финансови съображения, дори ще се пробвам с втора употреба.Ще се радвам на професионалните ви съвети, може би съм пропуснал още много подробности.Благодадря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.