Jump to content
Българският форум за музиканти

igrachev

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Bass

igrachev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, веднага започвам с пояснението, че не съм цигулар и не съм далеч от овладяването на цигулката като инструмент . Известен брой години се занимавам с китари и най-вече с бас китари като хоби . Нямам музикално образование, но пък не ми липсва желание, пък музката си е краста , знаете как е. Преди половин година реших да пробвам цигулката като инструмент и много ми хареса. Купих си една евтина цигулка: YAMAHA STRINGS V5SA 4/4и започнах да ходя на уроци. Инструментът ми хареса много и мисля да продължа да се трудя в посока усвояване . Проблемът ми е, че е доста шумна, въпреки сординката. Затова искам да попитам по-опитните хора във форума - Има ли смисъл да си купя евтина електрическа цигулка за домашна употреба? Обмислям вариянти за нещо около 250 300 лева. Видях че има евтини цигулки Stagg. Предполагам, че не са хубави, но дали биха свършили работа за начинаещ за домашна употреба? Предварително благодаря на колегите взели участие в дискусията !
  2. Благодаря на всички за отговорите бяха ми много полезни. Надявам се темата да може да послужи и на други. Колкото до моето решение, мисля че наистина е глупаво като не съм напълно наясно какво правя да го правя сам, но се пак реших да си зема потенциометри и да пробвам. Ако не се получи просто ще я занеса на "разбирач" .
  3. Извинявам се късния отговор. Напоследак имам много работа. Значи, прецаканото им е, че не си вършат работата , шум има да но не той ме притеснявя, а това че немогат да усилват равномерно, абе с една дума си правят каквото си искат . За сега просто не ги въртя и предвид, че кубето е до мен си се регулирам от там, ама ми се ще да ги стегна щото китарата си струва. Още един път се извинявам за мудния отговор.
  4. Здравейте, хора. От известно време се каня да питам по този вапрос във форума и най накрая намерих време и желание! Баса ми е Yamaha RBX 250 и откакто му смених адаптерите съм много доволен от звученето , но от известно време ми се прецакаха и потенциометрите. Не мисля, че смяната им ще бъде проблем, но незнам какви, откъде, как и за колко пари, мога да си купя ? Интересува ме също и дали трябва да очаквам промяна в саунда?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.