Jump to content
Българският форум за музиканти

minimalistic

newbies
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About minimalistic

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  пиано
 1. minimalistic

  Пиано техници

  Благодарско за отговора, ще се свържа с него тия дни
 2. minimalistic

  Пиано техници

  то и устройства има, които не са въобще скъпи между другото. но не е в това въпроса.. интониране не се прави в джаджа, нито със софт, както и малки ремонти и въобще цялостна поддръжка.. въобще съм леко стреснат, че в единствения музикантски форум, който намерих, никой не може да препоръча един техник в софия. явно ще гледам да си свърша всичко по инструмента преди да се местя към Бг
 3. minimalistic

  Пиано техници

  айде ве хора, кой ви настройва инструментите вкъщи? трябва да има някой, който можете да препоръчате.. почвам да се отчайвам :/
 4. minimalistic

  Пиано техници

  ама съм заплес... за София става въпрос, да
 5. Търся учител, който да ми помогне да се науча да свиря джаз и блус пиано. Принципно на пиано свиря от доста години, а по тия 2 стила се зарибих преди 2 години и се мъча да ги просвиря от година и нещо. Взех 2 семестъра в едно местно училище тук, но понеже е групово обучение, прогресът не е задоволителен и сам за момента се оправям по-добре с The Jazz Piano Book, jazzadvice.com и youtube. Имам нужда от някой, който да ми помогне, както с реалното осъзнаване на теоритичната част (войсинги на акорди, хармонизиране, прогресии и т.н.), така и с практическата - компинг в различни ритми, изграждане на подходяща рутина от упражнения, която да следвам докато уча вкъщи и т.н. Търся някой, който да може да отдели по един урок седмично от февруари 2014 нататък. Вкъщи имам инструмент, тъй че мястото на провеждане е изцяло по желание на учителя (стига да е в рамките София). Не знам дали има някакво значение, но - не съм студент в консерватория, нито професионален музикант. Свиря за собствено удоволствие и ми е адски добре
 6. Валидно ли е още предложението за частни уроци? И само да попитам - само в Пловдив ли е възможно да се вземат?
 7. minimalistic

  Пиано техници

  Има ли подобни във форума, които са професионалисти в това което правят? Съжалявам за тъпия въпрос, но преди година ползвах един, който след като ми акордира пианото, последното взе да има проблеми с някои клавиши (при бързи повторения спираха да произвеждат звук) и т.н. - нещо, което за мен лично е неадекватно като резултат от акордиране.. А питам, тъй като в момента осъществих дългогодишна мечта и си купих малко немско роялче, което въпреки цялостно-доброто си състояние има нужда от няколко неща: акордиране voicing (нямам идея тва как се зове на български), тъй че тона на клавишите да се уеднакви (някои от чукчетата са поизсъхнали) Та тъся читав техник, който си разбира от работата и има професионално отношение. Не ме притесняват по-високи цени, стига човека да е точен, а работата качествена. Смятам да го ползвам поне 2 пъти годишно за поддръжка на инструмента.. Моля препоръчайте някой.
 8. minimalistic

  Травма на пръст

  мерси на всички за коментарите. ще ходя на лекар скоро, ще видим какво ще излезе... :/ засега си направих шина да си обездвижа пръстите, белким помогне. мажа и с репарил профилактично.
 9. minimalistic

  Травма на пръст

  така е, ще се консултирам. но въпроса в момента е в инфо за доктор мерси все пак
 10. minimalistic

  Травма на пръст

  не съм сигурен дали темата е за тук, така че съжалявам ако се налага да я премести админа Предполагам, че поради прекалено интензивно свирене на пианото (средно по 2-3ч практика на ден в последните месеци) успях нещо да си прецакам показалеца на дясната ръка. В момента при сгъване има някакво триене в ставата на пръста (2рата, броейки от върха на пръста) и съответно ако свиря 30на минути, след това 2-3 дни наболява. Според мен триенето идва от някакво сухожилие, което минава над ставата и при сгъване го виждам как се прихлъзва от страни. Проблема е сериозен, тъй като не мога да свиря, а това ми бърка... да не казвам къде. Исках да попитам, тъй като форума е клавирен, има ли някой дето е имал същия опит и знае как това се оправя? Ако пък знаете някой наистина добър доктор, който разбира от подобен вид травми - моля дайте контакти, тъй като не се търпи без инструмента Благодаря на всички отзовали се! Поздрави, А
 11. minimalistic

  Начинаещ имащ нужда от помощ!

  аз в началото на тази година имах същия проблем (с избирането на дигитално пиано)... това, което ти препоръчвам е да отидеш в магазина, да седнеш и да тестваш всички, които са ти в ценовия диапазон. аз направих така и в общи линии избрах нещо, което ми надхвърли бюджета почти 2 пъти (беше ми като твоя), но в момента съм доволен за всяка една допълнителна стотинка, която платих. след тестване на почти всичките ямахи, роланди, коргове и т.н. в тоя ценови диапазон, си взех ей това: http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3357 силно го препоръчвам и като звук, и като клавиатура... по личните ми критерии (само по клавиатурата и звука ги подбирах) това превъзхождаше всички останали. ако можеш да го намериш от някъде на старо, така че да ти се вмести в бюджета - няма да сгрешиш с него успех!
 12. да бях сега в бг.. точно учител като теб ми трябва, но... съдба успех
 13. minimalistic

  Привет! :)

  хаха ) добре заварили
 14. minimalistic

  Привет! :)

  1. nickname: minimalistic 2. Възраст: 27 3. Образование: вишУ 4. Вашият инструмент/и: пиано, но подрънквам на бонгоси, джембе, кавал и блокфлейта 5. Предпочитан музикален стил: world, latin, classical, blues, techno (списъка няма подредба ) 6. Вашият вдъхновител: изключително се радвам на Ян Тиерсен и Ману Чао... изключително проста и изключително ефективна музика (в моя свят поне ) 7. Досегашни (не)реализирани проекти: музиката ми е хоби, тъй че проекти няма... гледам на 1 месец да съм научил по нещо ново, но това не се брои 8. Странични интереси: фотография (http://www.flickr.com/minimalistic), каране на сноуборд, иначе по професия съм програмист 9. В кратце(или с две думи за вас самите): бачкам, снимам, свиря и спя... от 2 месеца имам Roland FP4, с което си сбъднах 15 годишна мечта - да се сдобия със собствено пиано съответно сега се опитвам да си възстановя (не)способностите от когато като дете спрях да ходя на уроци (4.5г съм ходил в Пазарджик)
 15. minimalistic

  Проблем с мордент

  мерси за бързия отговор само един доуточняващ въпрос - мордента на най-високия тон се изсвирва преди или по време на акорда? disclaimer: не си вадя хляба с това, просто си свиря за кеф след 15 годишно прекъсване (5г като дете съм ходил на уроци)... та сори за малоумните иначе въпроси )
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.