Jump to content
Българският форум за музиканти

vlai4o

Members
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

vlai4o last won the day on Май 14 2019

vlai4o had the most liked content!

Относно vlai4o

  • Рожден ден 09/26/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    Брадва !

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Ямбол

Contact Methods

  • Skype
    vlai4o

vlai4o's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

31

Обществена Репутация

  1. vlai4o

    Пукнатина

    Имах подобни притеснения и аз за моята (Ibanez js1000). Далечната 2006 година така си пристигна, с "пукнатината" на лака. От 100 места вече, както и директно от фабриката ми казаха , че не е проблем и реално нямам никакви проблеми. Гадно е да го видиш на новата си китара, но като цяло , кой гледа джоба на грифа докато свири ... хаха...
  2. vlai4o

    John Petrucci - DC - cover

    да опресня малко темата ...
  3. Демото ми хареса много. Също свиря с марката но с по-малкия брат - Screamer. Определено от двата ампа , повече ми допадна Savage-a. От това което чувам, доста по-топъл , плътен, ясен и пробивен, но както каза и колегата по-горе , всичко пак опира до настройки. Немога да пропусна и да кажа две добри думи за китариста, който видно е вложил доста труд и явно е фен на theater. Мерси за ревюто !
  4. Публикувам това с единствено с информативна цел, ако някой има съответното комбо или глава. С JJ 6L6 усилвателя има малко по-малко високи, но абсолютно достатъчно, тъй като според мен си е проектиран да има доста. От към ниски звучи доста стегнато, топло и ... немога да ги описвам с думи нещата. За разлика от EH 6L6 които звучаха по изрязани от към среди , сега е по-отпушено някакси. Много по-агресивни и типични за ENGL станаха нещата сега , и по-пробивно обажда с банда. Ламбетата ги купих от banzaimuzic.com , доволен съм. Двойката крайни е добре подбрана. 2mA разлика между тока на крайните 39mA vs 41mA (Засега го оставих така). Дано съм бил полезен поне на един човек! Е след това смених и предусилвателните с JJ. Като цяло се смени картинката. Но мога да кажа само , че усилвателя ми иска вече само JJ. Други ги неще
  5. Здравейте. Кой в БГ може да направи нещо такова (говорим за кутията) , що годе изглеждащо близко до оригиналното ? Металната решетка отпред и надписа ENGL ги презкачаме ! А ако има от къде да се купи оригинална също бих искал да знам ! Мерси !
  6. Проблемите са следните. V1 със сигурност е за смяна вече. Доста микрофонична стана и усилвателя стана мнго чувствителен. Дори само леко замърсен потенциометър на китарата пращи, пука. Другото е , че лампата на сенд ретърна няма хич вътък. Като включа ефект в сенд ретърна с индикатор за ниво, последното е доста ниско, а преди не беше така! Има и нещо друго , като свиря напоследък усещам , приоритет на високи и бучащи неясни ниски, за разлика от средите и топлината. Незнам дали е биаснат правилно и дали и крайните лампи и фазоразделящата не са на път, но засега има сила Прочетох из нета, че препоръчват JJ за този амп. Вмомента лампите са всичките различни. V1 - Fender, V2 - EH, V3 JJ, V4 Rubby, V5 и V6 - EH.
  7. vlai4o

    лампи за engl screamer

    Предвиждам смяна на лампите на предусилвателя. Знам, че тук има фенове на engl screamer. С какви лампи свирите? С какви ви харесва как звучи ? Какъв звук търсите и какво получавате?
  8. vlai4o

    John Petrucci - DC - cover

    Лека подготовка по от раничко за концерта. Toto - Hold the line. Солото онли Само "испанците" карат от началото до края https://www.youtube.com/watch?v=__4rgE8CE2s
  9. vlai4o

    John Petrucci - DC - cover

    Плясвам го тук направо, няма нужда от нова тема
  10. ^ Мерси много. Поръчах ги от съответния магазин. А приблизително за колко време идват до България ?
  11. Здравейте. Комбото ми се нуждае от спешна смяна на кондензатори. Та от къде мога да си поръчам хубави електролитни. Става въпрос за 100uF/500V , 47uF/500V и 22uF/450V - макс. температури да са поне +85 градуса (Engl SCREAMER ). Корпусите са като на снимката по-долу. Мерси !
  12. Ако за някой представлява интерес, всъщност се оказа наистина доста пипкава работа, но не и невъзможна. Реверба е поправен. Успях да пренавия бобината с една идея по-дебела тел. Оригиналната е около 0.055мм , а най-близката която можах да намеря от едно реле е около 0.06мм. Това са данни по не знам колко точен микромер.от старото материал. Та навих изходната бобината по данните които дава производителя , а именно 200 ома. При честота от 1kHz съпротивлението е приблизително около 1180 ома. Нямам в момента осцилоскоп да измеря дали подавам наистина 1KHz (вярвам на деленията на потенциометръра на генератора). Ами това е засега. В крайна сметка от към техническата част по ваденето на бобината , не е голяма философия, просто трябва да се внимава. Мерси на всички които имат нерви да помагат тук във форума !
  13. Благодаря за полезната информация. Тази вечер всичко ще стане ясно. Ако се окаже, че проводника е 0.06мм ще опитам да го пренавия. Това ме навежда на мисълта , че трябва да седна да си оправя вече генераторчето за да мога да измеря импеданса. Дотук добре, а как трябва да изглежда идеалната АЧХ , или просто да измеря само при 1kHz дали имам търсените 2250 ома (+/- 10%)?
  14. Тъй като нямам микромер, направих една проста сметка. Излезе ,че бибината е навита с 15 метра медна тел (кръгло сечение) 0.04мм. Така съпротивлението излиза 200 ома. Това е на изхода. Ти с каква дебелина я навива ?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.