Jump to content
Българският форум за музиканти

fentasy

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Location
    Варна

fentasy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аз пък мисля,че може с един единствен USB кабел да се направи запис на звуците на клавира в компютъра,само ,че в аудио.
  2. Щом тази тема е така актуална, мисля си ,че съм доста силен в BG инструменталите.Предпочитам обаче да разговарям по телефона вместо да пиша тук.И в никакъв случай не намеквам за пари.
  3. В компютърът всичко си е така както казваш.В него няма логика да има каквито и да е настройки.А клавира има Lokal,PC,External,и още едно -две в тази посока.И по същество това е повече от елементарна функция.И не мога да разбера къде толкова може да се сгреши.Това е класически въпрос.Не зависи нито от модела на компютъра,нито от модела на клавира.Принципа трябва да е един и същ.
  4. Аз благодаря за отговорите. Бъркам някъде,но и не само аз опитвах.Никой не се справи.Наистина клавира върви със диск на който има драйвер,и програма за трансфер на файлове.При инсталация драйвера се вижда единствено в Sistem-sounds,и във въпросната програма на OUT.Във midi devices на Cakewalk обаче не се появява и не мога да го избера като устройство на изход.Смятам ,че найстройките в клавира ги изпълнявам съгласно инструкцията.Опитах с три различни кабела и три различни компютъра.При включването на каквото и да е друго устройство компютърът реагира със звън и надпис ,че е готово за употреба.Тук няма такова нещо.
  5. fentasy

    Gerenal Midi

    Дай един адрес да ти изпратя Ямахата.След време ще решиш ,че с нея е по добре.
  6. Аз имам същият проблем с Yamaha PSR S550B.Благодаря за отговора.Много е точен.Тя няма стандартните петици.Всички ме убеждаваха, че USB порта върши същата работа ,но вече очевидно не е така.На всичкото отгоре не мога да открия никъде въпросният ins. patch.А дори и да го открия и дефинирам в Cakewalk,какво от това.Ще мога да избера желаните инструменти по имена и да ги затворя в миди формат 0 без да ги чуя.За да стане това трябва да ги пренеса с флашката в клавира и да разбера ,че не ми харесват.И после всичко обратно.
  7. Пропуснах ,че външната звукова карта е на втори компютър.
  8. Понеже съм аматьор приемам всякаква критика.Искам да кажа ,че досегашната ми схема е:компютър с Cakewalk -миди кабел 2х5 пин на 15 пин-:Motif Rack ES-оптичен кабел-Creative Extygi-оптичен кабел-мини диск-Sony PC-2. Не разбирам от клавири.В програмата съм вкарал ins.patch на въпросният тон-генератор и всичко е повече от елементарно оттук нататък. Сега се налага схемата да се промени,вместо тон-генератор,клавир,вместо миди кабел,USB.Надявам се да съм по ясен.
  9. Странен отговори..питаш нещо и получаваш съвет да си прочетеш ръководството.А то е съвсем нормално да поискаш помощ след като сам си се потрудил достатъчно!
  10. Клавира е Yamaha PSR S550B.Мисля ,че е внесен за пръв път в България.Не ,че е нещо особено,просто има само един USB порт.Аз дълбоко признавам минималните си познания в областта.Не съм наясно дори каква връзка има звуковата карта след като звуците би трябвало да се генерират от синтезатора?
  11. Работя с Cakewalk.Досега ползвах синтезатор с миди портове и нямах никакви проблеми.само в синтезатора маркирах Local-OFF
  12. Свързвам компютърът си със синтезаторът със USB кабел и не излиза звук.Какви настройки се правят във едното и в другото?
  13. Шумът винаги е от кабелите или от усилване плъзгача на някой вход в който не е включено нишо.
  14. fentasy

    Pc-синтезатор

    Занимавам се с миди на ниво "хоби".Ползвам Cakewalk.Скоро си купих Yamaha PSR S550B ,като идеята ми е да го ползвам като тон-генератор.Той обаче няма миди портове, а само USB.При така осъществената връзка не мога да получа звук в колоните на синтезатора.Очевидно някъде бъркам.
  15. Ако идеята ти е да ползваш звуците на клавира,трябва да имаш миди връзка между него и компютъра.Файла се просвирва от компютъра посредством да речем /Cakewalk/В последният се вкарват със инс-инструментите на клавира и файла се пуща в режим аудио запис на програмата.Независимо ,че връзката е миди,компютърът прави записът в аудио формат.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.