Jump to content
Българският форум за музиканти

Neon_Knight

newbies
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Neon_Knight

  1. Казвам се Красимир Христов, от Троян. Инженер по електроника, механика и ЦПУ машини, лютиерството ми е хоби от много години. Тел: 0878 89 53 44 (Viber, Telegram) Стремя се да постигна максимално възможна прецизност и съвършеност на китарите, независимо от сложността. Средно или леко над средното качество не са ми интересни, стремя се да постигна максимума. Занимавам се основно с електрически китари, но съм в процес на оборудване и на установка за акустични. Също се интересувам от всички новости, като: - балансирани схеми на свързване на китарите (сингли с 1 намотка но без брум) и съответната електроника за тях - разработка на стабилизирани захранвания с параметри в пъти по-добри от 7809, също и ефекти, предусилватели и т.н. - активни 6-канални адаптери с широка честотна лента (6 намотки + 6 независими предусилвателя за всяка струна) - ЦПУ методи за производство на китари. Сам си чертая китарите на SolidWorks. - немската машина за фрезоване на прагчета "PLEK" и инструменти от тип Katana, методи за постигане на минимален ешкън - роботизираните Tronical RoboTuners - бриджове EverTune с независимо регулиране на силата на опън на всяка струна - измислих Nut с регулируема височина на всяка струна - криви прагчета с перфектна интонация "True Temperament", изобретени от шведа Anders Thidell - интонации от типа Just Intonation и експерименти с тях - методи за настройване на пиано, теория и т.н. - стробоскопични тунери Sonic Research ST300, Peterson StroboPlus HD, различни видове ел. измервания
  2. От моя (лютиерска) гледна точка съществуват само 2 читави клип-тунера: TC Electronic UniTune Clip и Peterson StroboClip. Под читави имам предвид: - полифоничен (да разпознава всички ноти) - да е с бърза реакция - да е точен (примерно 0.2 цента) Аз съм почитател на стробоскопичните тунери и единствено този на TC Electronic може да се сравнява с тях, той дори е леко по-бърз от Peterson-a откъм разпознаване на нотите, но пък не е стробоскопичен. За цената си е може би най-доброто в света въобще. По-старият модел на TC Electronic се казва PolyTune Clip, който може да разпознава всички струни, но е изключително неточен в този режим и опцията я изключвам че дразни, затова го подарих на един познат и взех UniTune Clip понеже при него този режим директно липсва. Също ползвам и стробоскопичният Sonic Research ST300, но той не е щипка а педал и е за други (професионални) цели вече. Всичко останало е пълен ш...т, пробвал съм какви ли не, вкл. на други известни фирми (Korg) които са тип "стрелка" - много са бавни и дразнят, подарих ги а китайските директно ги изхвърлих. Ако имате инфо за подобни на двата гореспоменати, споделете ги.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.