Jump to content
Българският форум за музиканти

Shavo

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Shavo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. А между другото за басиста без ръка, точно такъв имах предвид по-рано и да, това е по-точно да се нарече свирене с лакът.
  2. Мисля че, в теоретичен план, истината е някъде по средата както винаги. Аз свиркам от доста време на китара (електрическа, акустична, каквато ми падне), но така се стекоха обстоятелствата, че басистите в моя град са кът и като отивам в група по-често ми се налага да замествам басиста. При което нямам нищо против, мен баса си ме кефи като инструмент. То като се замисля китарата и баса са като жените - едната иска да я пипам нежно, другата да я дърпам и да я пляскам здраво . Те т`ка. Сега някъде от три месеца се занимавам по-сериозно с бас и не е чак толкова трудно, но не и като по вода, и трябва да се напредва скорострелно. За което трябват - скали, скали, скали, скали... (примерно) .
  3. Всъщност си прав за заглавието, но реших че ще е майтап да го постна така (може би трябваше да сложа и емотиконка). Благодаря за съветите, ще пробвам и ще кажа дали има ефект. Аз допреди това си свирех преспокойно с китка (като китарист, какъвто съм, преди да хвана баса наскоро и когато един приятел ми каза това за лакътя, съвсем промени мисленето ми за този инструмент (абе баса е лесна, че лесна работа, ама не чак толкова . Понеже той слуша групи като Kllswich engage и As I lay dying (както и аз) и там басистите свирят мощно с перце, мятат насам-натам баса и почти не използват никаква опора. Свирим в група, в която се стремим да правим подобна музика - метълкор. А между другото за лакътя - гледах един безрък китарист в ЮТЮБ, който свири буквално с лакът и може да ме сложи не в малкия си, а в малкия на малкия си джоб. Съвета ми даде някаква насока в хаоса на ЮТЮБ.
  4. Здравейте, интересува ме една подробност, при свиренето на бас с перце. Тя е дали сгъвката при удара трябва да идва главно от лакътя, вместо от китката. Упражнявам и двете техники и за мен първата е по-трудна за изпълнение, отколкото втората. Със сгъвка от китката съм доста по-уверен, а докато като се мъча да свиря с лакът, без опора към тялото на инструмента, ръката и китарата хвърчат в различни посоки и става мазало. Та ако има някой с опит в това свирене ще съм благодарен .
  5. От Варна съм, вярно малко трудно се вижда, тя и тука леко отстрани е снимана, но като я погледна в анфас изправена си личи, че дебелата струна е по-навътре спрямо грифа, отколкото най-тънката. А пък аз искам струните да са на равни разстояния от краищата на грифа. Но да, явно лютиера няма да се размине. Проблемът е, че имам координатите само на един, ама все още не ми е писал по мейла, а не бързам да се обаждам по стационарния му от сайта, защото съм скрънза . Ако някой има координати на още добри лютиери във Варна, ще съм благодарен.
  6. Ето снимки на китарата - http://presianpenchev.snimka.bg/hobby/bass.707889.28766227.
  7. Здравейте, имам едно запитване към хората, които имат опит с настройките на бас китари тип - интониране, нагласа на струните и тръсрода. Басът на който свиря е с леко изкривен настрани гриф и струните са изместени надясно. Искам да ги фокусирам точно в центъра на грихфа. Ако някой е имал такъв проблем и го е коригирал, ще съм благодарен да ме светне как става. Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.