Jump to content
Българският форум за музиканти

helmas

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно helmas

  • Рожден ден 11/26/1991

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    София

helmas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. @nip,златен си, сериозно! Аз днеска си купих струните и то преди да прочета твоя пост и като гледам съм уцелила нещо подходящо. ( D'addario .010-.050) Честно казано нямам много познати, които да свирят на китара.Имам приятели, които се занимават, но отскоро, пък и в момента не ми е възможно да се свържа с тях.Но сега проучавам работата с уроците и не смятам да експериментирам сама, бъзлива съм си.
  2. Хах, Dread, не знам какво имаш впредвид под скромничене,но..щом искаш да знаеш каква музика харесвам, добре, ето линк към профила ми в ласт.фм.- цък Аз не възнамерявам да се занимавам професионално с музика. Това, което искам е да се науча да свиря за удоволствие.Знам каква музика харесвам и знам какво бих искала да свиря. Но не говорим за композиране на мои неща, за това още ми е рано. Естествено, след като тръгна на учител и проуча нещата, ще видя дали ми харесва и дали искам да продължа.
  3. Ами както казах китарата е съвсем нова-купих я вчера, 1ва употреба си е. По грифа не виждам да има никакви икривявания.. Хм, за въпроса относно тунера-ами той е вграден в самата китара(модела й е Fender CD-60CE BK). Просто докато се мъчех да я настроя, както казах, съм пренавила някоя струна..Още изобщо не съм навътре с нещата и вече няма да я пипам, докато не тръгна на учител да ми обясни нещата, че неграмотния човек е голяма криза .. Иначе-мерси много за линковете, ще ги видя веднага щом мога, надявам се да ми се прояснят нещата.
  4. @sasog, Мерси много за отговора. Китарата ми си е акустична с метални струни. Това, което казваш за дебелината на струните.. Аз не знам в момента тези, които са си на китарата с каква дебелина са. Като отида в магазина предполагам, че ще ме питат колко дебели струни искам , а проблемът е, че аз не знам какво да им отговоря. Има ли нещо като универсална дебелина на струните и каква е тя?
  5. Здравейте! Вчера си купих акустична китара и започнах веднага да се опитвам да я настройвам (съвсем неграмотна съм по отношение на китари, това ми е първата и мисля да тръгвам на уроци, защото имам голям мерак да се науча).Та, докато се мъчех да си я настройвам с тунерчето, явно прекалено много съм затегнала струните, без да усетя (отново от незнание) и скъсах 3та и 6та струна. Съжалявам, ако въпросите ми се повтарят със задавани вече, но се разрових из форума и не успях да открия информацията, която търсех. Та,те са няколко: 1.Когато си купя нови струни, трябва ли да сменя всички или само тези, които са скъсани?Може би ми е глупав въпроса, но наистина нищо не разбирам.. 2.Трябва ли да сменям струна по струна или да разхлабя всички и да ги сменя заедно? 3.Има ли някакво значение какви струни точно взимам, защото доколкото разбрах има разлики в цените..И от колко лева са горе долу хубавите струни? 4.Има ли упътване със струните как да ги сложа, защото и това се мъчих да разбера вчера, обаче безрезултатно.Ако не, би ли ми обяснил някой как точно става тая работа. И последно-често ли се късат струните и при какво точно се случва това? Благодаря Ви много предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.