Jump to content
Българският форум за музиканти

mazut

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

mazut's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. mazut

    Pro Tools

    Прощавай... Но ти явно си заклет "Хейтър". Много по лесно би било да отговориш подробно или пък да дадеш линк или каквото и да е инфо та да се образоват хората. Аз пък съм на мнение, че хора като теб дърпат назад. Промени си манталитета. Това е само препоръка...успех
  2. mazut

    Pro Tools

    Според мен човека е имал предвид следното: При наличието на отделен процесор(процесори) системата не се натоварва и може да подкараш PT на коя да е машина(Pentium 3 например). По този начин се освобождаваш от непрекъснатия ъпгрейд на компа. Също така имаш възможност за N броя канали, ефекти... (под N нямам предвид безкрай). Могат да се добавят толкова карти, колкото PCI/PCI-E слота има дънната ти платка. Освен това има ъпгрейд платки даваши възможност за добавяне на PCI слотове. Така че едиа домашна комп. конфигурация с голяма кутия може да бъде превърната в "The Ultimate Beast" Как да не натоварва хехе, факт при работата на ПТ при луиндолс, ниаколко минутна сесиа на глас запис, става въпрос за дублаж на филм. Компа супер сериозен, процесори дуота -муота рам на килограм и кво там се сетиш още там екстри, райд контролери и тем подобни абе служебен комп не са жалени средства, чакам да визиолизира трака след записа около 1 минута , а може и повече да е беше. Е да си призная на дърт Мак Г3 хвърка ше ама на ПС нъцки и това ако не е натоварване, защто на същият комп след куп нерви с ПТ преинсталирам всичко и си качих Сонар с който нямаше нерви никакви Само за протокола системата на ПТ беше от доста сериозен клас, е вече не работия за тази голяма фирма, но чувам от бивши колеги за непрестанни бъгове със стабилният ПТ Грешката е моя. Говоря за HТ версията. Не за LE. Прочети какво е написал и BlackCorsair...
  3. mazut

    Pro Tools

    "Свършваш работа в студиото и се понасяш към вкъщи с лаптопа под ръка...Решил си да довършиш сесията вкъщи, да доизпипаш т'ва-он'ва...Прибираш се и прехвърляш информацията на домашното студио...На другия ден си доволен и си сигурен, че денят ти ще е добър и по свободен!" Та исках да кажа, че може спокойно да се работи на LE разбирасе има ограничения. Всъщност не съм работил на LE само съм го виждал когато се учех, но софтуера е същия и генерално разликата би трябвало да е само в мащаба на работата.
  4. mazut

    Pro Tools

    ?!?!?!?!?!?!?!?!? уби ме с това изказване! по-далече от истината не би могъл да бъдеш. Пълна, абсолютна и чиста двойка по информатика. Целочислените операции изискват В ПЪТИ по-МАЛКА процесорна мощност - не напразно първите "патерици" за немощните 386 бяха именно математическите копроцесори за работа с ПЛАВАЩА ЗАПЕТАЯ. Именно тези изчисления дават много по-висока точност при смятане. Точно затова (за качеството на звука) семплите на Виенската Филхармония са записвани и обработвани не със прехваления Про? Тулс , а със Секвоя. А "мощния" хардуер на про? тулса е да компенсира недъгавостта на софтуера - типично американска философия, която не възприемам в този контекст (както и скапаните им автомобили) Причината за популярността на Про? Тулса е достъпността му за нискообразовани звукооператори и в сравнително повторяемите (със достатъчно добре документирани недостатъци) резултати. Като правило сериазните мастерингови студия НЕ използват Про? Тулс - просто там са образовани хора. Със сигурност има и добри страни Про? Тулса, но той не е за мене. Просто лично мнение. И не е стандарт, колкото и да се мъчат маркетолозите на Дигидезигн да го изкарат такъв. Стандарти има при файловите формати, не и в приложенията. Съжалявам за малко резкия тон - обикновено страня от подобни глупави "войни на вярата", но да се пишат, меко казано, неверни неща винаги ме провокира. Успех на всички! Според мен човека е имал предвид следното: При наличието на отделен процесор(процесори) системата не се натоварва и може да подкараш PT на коя да е машина(Pentium 3 например). По този начин се освобождаваш от непрекъснатия ъпгрейд на компа. Също така имаш възможност за N броя канали, ефекти... (под N нямам предвид безкрай). Могат да се добавят толкова карти, колкото PCI/PCI-E слота има дънната ти платка. Освен това има ъпгрейд платки даваши възможност за добавяне на PCI слотове. Така че едиа домашна комп. конфигурация с голяма кутия може да бъде превърната в "The Ultimate Beast"
  5. mazut

    Pro Tools

    Сетих се, че един Tutorial не е лоша идея за запознаване с програмата и възможностите и. За съжаление имам само за версиа 5.1. но тя съдържа всичко необходимо. Ето линк Tutorial 5.1 А има и Tutorial CD-та но те са платени. Та ако на някой му попадне такова(торент) нека да постне, защото и аз искам да го погледна.
  6. mazut

    Pro Tools

    Лелее що ли се обадих
  7. mazut

    Pro Tools

    За теб е тъпо, но в 70% от студиата по света се ползва предимно "Pro Tools", а над 90% от рекламите са направени на "Pro Tools". Така че аресва ли ти или не никой не те пита. Разбирасе че има недостатъци, но "Pro Tools" е утвърден продукт - 100% "лидер монополист". И трябва да се съобразяваме. Безплатен "Pro Tools" нямя. Дори да се сдобиеш със софтуера ниамаш никакъв шанс да го подкараш без хардуера. Имам възможност да работя с "Pro Tools" и един от най-големите плюсове е сигурната и стабилна работа. За съжаление все още немога да се позволя домаше "Pro Tools", а като се замисля с няколко ъпгрейда се отдалечава още повеяе Дано някой ден професионалистите в Българиа да ниамат този проблем.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.