Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара+Пс


teodor222

Recommended Posts

Здравейте ,наскоро си купих китара от наш съфорумник.Свиря като е свързана към пс-то.Звучи идеално.Инсталирах си АСИО + Guitar Rig 3,за да сложа дисторшън ефекта.Тук идва проблема - китарата остава със чист звук.Звука просто излиза от тонколоните без да мине през програмата и ефект така и няма.Ако някой може да ми помогне нека сподели ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж така нареченият direct monitoring. Не знам как си назначаваш звука, ако е през програма като cubase например, накъде на канала, където назначаваш Guitar Rig-a трябва да има един бутон с нещо като говорителче. Ако пък караш директно през програмата, виж си настройките на звуковата карта, също би трябвало да има подобна отметка "direct monitoring".

 

Знам, че не е много подробно обяснение, но успех все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друга идея е да провериш да не е щракнат bypass-a, горя вдясно на програмата се намира бутона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно не си посочил в ASIO кои компоненти да ти искарват звука .. ако ти е по нова аудио картата може и да имаш опция с Digital Input или Output просто смени на Audio Input и Output .. може и да си намалил някъде .. разцъкай и ще оправиш работата .. след малко Герги ще тегли една критика не се притеснявай свиква се ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам програмата Cubase.Опитах да бутна това-онова(много не разбирам) и ви качвам снимка да видите поне част от настройките,ако видите нещо нередно кажете да го оправя ;с

http://img153.imageshack.us/img153/7272/ehof.jpg

Китарата е в синия слот на Line in.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

там кадето са ти саунд драйверите в момента си цъкнал на Audio I/О даваш отгоре на Mixer и избираш и на секцията от доло която ти е RECORD цъкаш на Line in да светне от доло, виж тази снимка снимка

 

вероятно в момента ти е на микрофон, и всеки път като включиш скайп или като говориш по него (не съм сигурен в кой от случаите точно) автоматично ти се променя опцията на микрофон и трябва да я връщаш на line in

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не отварям нова тема използУвам тази. Така писал съм доста пъти за този проблем в няколко теми във форума ама нямам отговор на въпроса. Пускам китарата си ( Yamaha EG112 ) през процесора ( KORG ax3g ) с правилните моно кабели. От процесора към лап топа кабела излиза моно, но с преходник го вкарвам в стерео буксата на лап топа където се включва микрофона. До тук добре, но нито през колоните на лап топа, нито през колоните на HI FI системата не излиза абсолютно никакъв звук. Дори и като говоря по микрофона на скайп също не се чува нищо през колоните. Когато записвам съответно нищо не се чува, но записът е идеален?!?!?. На друг лап топ същата комбинация върви и се чува. Та идеята ми е как да си чувам китарката през колоните на лап топа респективно през уредбата.... Рових се във всички настройки на Sound картата и нищо... променях всичко и пак нищо :). Долу на колонката до часовника (какво обеснение) също влизах, но пак нищо. Ако някой е имал подобрен проблем да пише и да помага. Ще му бъда благодарен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам по принцип имаш звук на лаптопа. Също предполагам ползваш ХР, не мога да гадая... Отиваш в контрол панела > Sounds and Audio devices > Audio > бланка Sound Playback > Volume > Options > Properties > радио бутон Recording > OK. След това под слайдера за микрофона махаш отметката от mute полето, и усилваш микрофона от слайдера. След процедурата трябва да се чува като свириш. Ако стане така, може и да пробваш варианта да свириш през line in входа, може да е по-добър звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям предния пост и ако случайно пак не тръгне грам звук пробвай да извадиш леко големия моно жак от преходника или направо ако ти приляга от доло си сложи стерео голям/малък жак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичкото това съм го правил 1:1 поне 200 пъти. Не става да му се невиди. Същата процедура правя и пак не се чува, но пак си записва. А line in от къде да го включа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак от там от където съм ти написал как да си unmute-неш микрофона. И после само ръгаш китарата в лайн ин дупката. И значи викаш правиш точно това което съм ти написал, ама не се чува през колоните. Странно е това. Прегледай си тогава аудио драйвърите хубаво, да не правят те проблем нещо. Може някъде в техните настройки да има същата опция за mute на микрофона. Пробвай също да включиш микрофон и с него да видиш дали ще се чува като говориш на него през колоните. Няма логика с него да се чува, а с китарата не, ама знае ли човек, какви ли не работи съм виждал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С микрофон не се чува. Аз също си мислех, че е от драйверите, но не знам точно къде да ги търся тия драйвери. Благодаря за помоща,но и през Line in не се чува нищо. Драйверите !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.