Jump to content
Българският форум за музиканти

Качествен диктофон за записи на репетиции


fLiSk

Recommended Posts

Накратко ситуацията е следната.

 

Имам нужда от нещо по-непретенциозно (разбирайте не говорим за пулт с лаптоп и тн а нещо малко и компактно), с което да записваме репетиции.

 

Не ми е нужно страхотно качество на звука, тъй като ще се ползва само за маркиране на идеи, но пък искам да звучи доста по-добре от микрофон на телефон или лаптоп.

 

Знам че има добри дигитални "диктофони" напоследък, които вършат такава работа и даже записват и многопистово, само че не съм ориентиран добре в марките/качеството/цената.

 

За да не отплуваме в предложенията прекалено, бих казал че горната граница на това, което бих платил е около 500 лв. - това разбира се е +/- според това което предлага съответната играчка :godbless:

 

Чакам съвети !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм във втора банда, в която проблемът се решава по този начин -http://www.thomann.de/gb/zoom_h2.htm и съм особено впечатлен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече трети път ми ги споменават точно тези - има ли ги някъде в бг в наличност да ги погледна, или да ровна от другаде ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във Фактор като по-официални вносители по едно време имаше, но не съм сигурен дали не са свършили ... звънни им да питаш :).

Алесис имат подобна още по-нискобюджетна версия, има и едно миниатюрно зуумче иначе и аз точно за H4 ти говорих ... замислил съм се сериозно и аз, но съм поставил лимит само един коледен подарък и май на това няма да му дойде ред :greenangel: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за зуума. Изглежда много стабилна играчка и я бях заглеждал доста. За жалост много надхвърля свободния ми бюджет и скоро няма да ми я докопат ръчичките :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ako целта е само документиране не идеи от репетиции, 500 лв е твърде много според мен. Един минидиск рекордер на старо за 60-70 лв и що-годе свестен микрофон ще свършат перфектна работа. Аз и до ден днешен си скубя костата загдето си продадох цялото MD оборудване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя грешка - алесиса не бил толкова нискобюджетен, защото предполага наличието на iPod :) а и е 16 бита, ако това има чак такова значение в случая.

 

Zoom H-1 обаче изглежда супер симпатичен, лично аз в 2010-а декември месец с мини диск носители не бих се занимавал ако нямам вече налична техника. H4 не е евтин, но в никакъв случай не е просто диктофон :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Zoom H2 върши добра работа. В бандата имаме и H4, който въпреки, че е по-качествен е доста по-претенциозен като позициониране в малки помещения (репетиционната ни е около 10-12 кв. м. с нисък таван), докато Н2 дава по-добър баланс на инструментите без да се налага да си променяме нивата специално за запис.

 

 

Предложението на blr е добро, но трудно се намират MD рикордъри в последно време. В предишна банда записвахме репетиции с мини диск (вместо микрофон използвахме компактните слушалки с които се ползваше плейъра :) ) и резултатът беше доста добър. Ето тук може да се чуе запис от репетиция, правен по описаната висока технология, песента се казва The Universe:

http://www.myspace.com/jegabg

Кондензаторните микрофони ловят в много по-голяма степен акустиката на помещението, а и често са по-чувствителни към претоварване, докато подобен динамичен вариант е екстра за работни записи от репетиция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е запис на репетиция с Tascam GT-R1. Освен че записва, може да забавя записа, да лупва части от него, да записва китара върху записа, да слага ефекти, да транспонира тоналностите, има ритъм тракове, здрав е и е дуракоустойчив. Със слушалки можеш да си свириш в хотела или на плажа. Горещо препоръчвам! Редактирано от bgmttt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.