Jump to content
Българският форум за музиканти

Счупи ми се нъта


Recommended Posts

Нямам си никакво, ама никакво понятие как се е случило. Днес си свиря и изведъж гледам- над 6та струна ъгъла го няма. Струната си е на място, всичко ок, ама ъгълчето липсва. Китарата е Jackson JS30KV индийско производство, нъта пластмасов. Свиря с DR DDT 10-60 във строй DGCFAD и другия ми китарист предположи че струната е виновна но предполагам че ако това е вярно тя щеше да е изкочила а тя си е на мястото. Ето снимка: цък

Предполагам ще се наложи замяна, от къде мога да купя нът и от какъв по здрав материал може да се направи? Иначе казано-какво по дяволите да правя?

Link to comment
Share on other sites

От Русе. Но не съм много запознат от какви материали се прави нът, не е проблемд а се поразходя тук таме но може ли информация за какви материали има и как може да се получи смяната? Предполагам няма готово "нарязани"?

Link to comment
Share on other sites

Както те посъветваха - снеми размерите на този. Дължина, широчина и височина. Ще ти струва няколко левчета новия.

 

За материалите - основно са от пластмаса. Някои използват от кост, други от месинг...

 

За махане/слагане. Изгледай няколко клипчета в Тубата, попитай тук в раздела за ремонт и ако решиш, че можеш сам - действай, ако не - потърси специалист.

 

Успех!

Edited by Slide
Link to comment
Share on other sites

Мерси, значи къде да се обърна за търсене на нътове и има ли възможност да намеря за размера струни който ползвам? Засега не съм видял друг освен мен да ползва струни 38 52 60 (съответно 4та 5та и 6та).

Link to comment
Share on other sites

Когато слагата толкова дебели струни е добре да се прорязва нъта, за съответния размер. Иначе остава под напрежение и се спуква.

Amentis, провери ли при Камен, магазина до Пантеона?

Edited by Fashion
Link to comment
Share on other sites

Скоро ще ми се случва ходене до Варна, къде точно е този магазин за китарни чаркаляци? Също и плана ми е да взема на-близкия по размер нът и да го доизпиля до желания размер, с какъв инструмент да извърша тая процедура? Също и някъде във Варна да се продават единични струни DR по възможност DDT?

Link to comment
Share on other sites

Инструментът може да е пила, с подходящ профил и дебелина. Лично аз ползвам зъболекарски принадлежности (машинка и борчета с профили).

Edited by Fashion
Link to comment
Share on other sites

Аз редовно минавам покрай Камен и знам какво има и какво няма, даже наскоро си говорихме за тоя нът и той потвърди че има магазин специално за китарни части във Варна ама не знае къде е.

Link to comment
Share on other sites

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...83&hl=бридж

Виж в тази обява има някакви нът- ове... стара е , но може би все още има актуални оферти. Аз щях да взимам някакви бриджо- ве и затова съм я сложил в "предпочитани", дано на тебе ти свърши работа!

Link to comment
Share on other sites

Така става когато си купувате индийска китара за 300 лева

Амензо, виж с сайта на динакорд - musicworld.bg има нътове, измери си твоя и ги поръчай

 

И един съвет, по добре си поръчай още глезотии, да направиш 25 лева сметка за безплатна доставка, а после ако искаш ми се обади да ти го сменя аз

Link to comment
Share on other sites

Таа както вече казах, скоро ще отивам във Варна, може ли някой от там да ме опъти къде точно се намира магазина за части идали някъде продават струни DR по възможност DDT? Благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.