Jump to content
Българският форум за музиканти

Настройка на кожи


Recommended Posts

Здравейте! Утре ще си купя първите барабани и съм много развълнуван! :) Барабаните, както можете да се сетите, са Амати, включват фус със капаци, райд, краш, 2 тома, пералня, каса и педал. В най-скоро време ще ги обзаведа с кардан DW, още една пералня и нз още и аз кво... :) По принцип свиря дет метъл и затова искам да си настроя кожите с такова звучене (не че знам какво значи това! :)). На тези барабани не е свирено мисля доста време и кожите са отпуснати и вадят доста кънтящ и продължителен звук. Имат си и резонаторни кожи. Та въпроса ми е - как аджеба става тая работа с опъването (или каквото там е!) и как да разбера дали да спра да напъвам или не? :) И - извинявам се на всички, надрасли тея работи, ама аз съм новак и това са ми първите барабани. Извинявам се и ако има нещо по въпроса по другите теми, но не го намерих. :)

 

Благодаря на всички предварително! :):)

 

:):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми направо чети тук. :) Надявам се все някой да ми даде това, което търся като инфо (макар и аз да не знам какво е то! :D) Затова - приемам всичко! ;) А и не само за кожите - какво друго трябва да направя като си купя барабани... освен да се сцепя от свирене... :D:P

 

:):)

Редактирано от jeleto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито! Всеки почва отнякъде, братко. Важно е да не спреш... Никога!!! Мисля, че тук, в раздела "Барабани" има доста подробно описание за това как се настройват. Порови се по-подробно, не е проблем. В момента не съм в състояние да съм многословен. Трябва да знаеш, че барабанчето се настройва без кордите, а после кордите се настройват според твоя вкус. Ако не намериш отговор, ще се разберем на ЛС. Но един съвет от мен: не се опитвай да докараш на барабаните си звука от барабаните на любимата ти група - това е невъзможно! Едното е акустичен звук, а другото е запис, който не знаем как е правен и колко ефекта са подкачени към барабаните. Колкото повече отпускаш кожите (за да докараш ниски за дет), толкова повече ще се лишаваш от въможността да ползваш различни техники.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.