Jump to content
Българският форум за музиканти

Къде изчезнаха добрите барабанисти?(сериозно)


Recommended Posts

Ех, момчета, момчета!!

Кога ли ще мине 1 тема без да има спор в нея, НЕЗНАМ!!!

Причината за липса на изяви на качествени музиканти(въобще) е, че клубовете намаляха значително и през това време музикантите(по- читавите) си изкарват хляба в чужбина(за което не виждам проблем, всеки трябва първо да се храни а след това да се показва в чудната ни родина).

Сега клубове отново се отварят, ама музикантите като цяло са неопитни и с високо самочувствие(форума е пълен с такива и колкото и да ми се сърдят на думите, кибичат повече пред компа за да спорят за глупости, вместо да свирят и да се убедят сами, че е безмислено да се спори за всичко за което има дразги из темите тук), има и друг момент, че ако изведнъж всички засвирят усилено, няма да има на какво да се смеем, ама това е друг въпрос!

Аз за да помогна малко на темата(макар че все по- рядко взех да пиша, че не ми побира акъла на моменти какво да отговарям на всички бисери), ще започна един списък и вие ще попълвате, когато го обогатим достатъчно, някой модератор ако има желание може да го систематизира и да го сложи при важните теми, за да четат новобранците а и напредналите кой-кой е в БЪЛГАРИЯ!!

 

Добри барабанисти родили се в България:

ВАРНА

1. Желяз Желязов - Портокал, П.И.Ф. Ауейк и т.н.

2. Валери Ценков - П.И.Ф. , Кафе и т.н.

3. Димитър Семов - Графа, Дърти Пърчис и т.н.

4. Димитър Симеонов - П.И.Ф. , Сленг и т.н.

5. Евгени Евстатиев - Подиум Бенд, сега живее в Щатите, ето едно клипче за да добият представа зза какво става дума, едно от светилата на варненската сцена на времето!!!

На други барабанисти от варна им знам само малките имена, ако някой има по- подробна информация да допълва след мен!

 

РУСЕ

1. Ники Данев - Ахед, Хай Тайм и т.н.

2. Венелин Венков - Ку Ку Бенд

3. Бисер Овчаров - клуб Дали и банди в чужбина

4. Богомил Енчев - незнам точно къде и с кого е свирил, сега учи в консервата, много кадърно момче!!

 

ТЪРГОВИЩЕ

1. Ненчо Стефанов "Ниньо" - Тома, и т.н.

2. Ники Тошев - сам да си добави бандите, че не ги знам!

 

ШУМЕН

1. Вихрен Христов - Корабен музикант :hysterical:)

 

ДОБРИЧ

1. Йордан Гебешев - Аквариум и т.н.

2. Христо Коев - Аквариум, Жокерс бенд

 

за Пловдив ще помоля за помощ, навремето се бях запознал с един невероятен колега, ама му знам само малкото име, МЛАДЕН(дребен пич ама свири мноо кораво)ако някой има инфо за него, ще се радвам да допълва!

Това беше от мен, нека всеки да допълва списъка, само че ще ви моля да сте обективни, не си пишете приятелите и т.н.

За всички барабанисти които аз съм писал, знам че са копали доста и нивото е доста прилично(при някой даже много високо)

 

Успех и умната със споровете, че ще ми избият някой ден и на мен съчмите и ще напиша обидни неща за много хора(след това ще ме изгонят от форума де, ама поне и аз ще съм се разписал с глупостите подобаващо)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, не падаме от марс да обясняваш за барабанистите в България.Лично аз съм голям фен на Евгени Евстатиев,или си мислиш че тук има само някакви шарани,които лапат въздух.Не видях в списъка ти Георги Георгиев( Shaka Zulu orchestra,Петър Ралчев,Иво Папазов и мн.др.) - Стара Загора , но и много други които е безмислено да ги споменавам.Лично в моето трио A.S.K. (fusion,world music) участва Ангел Демирев (Perfect Stranger,Shaka Zulu orchestra,Ivo Papazov) , който преди няколко месеца имаше участие с твоя любим барабанист : Митко Симеонов (жалко че не можах да присъствам,било е жестоко),така че има хора тук които не са вчеращни.Мога да изредя и от Варна още Симо ( Symbolic и др) и Николай Тодоров (Eridan),с които сме големи приятели,но не е там въпроса.Незнам от къде се е породило това голямо самочувствие у теб във форума( дори и да си най невероятния барабанист тук) това повечето хора не ги интересува.И не ги пиша тези неща да се правя на велик,а да разбереш някои неща.Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не излезе така,че връщам жеста,но видеото говори само по себе си :thumbs_up:

http://www.youtube.com/user/guvecha#p/u/4/xHfZZIeWBuU

 

А относно напомпания с тестостерон заядлив тон на "koko_enev".....get laid,бе човек :) Тук сме да се забавляваме и да понаучим нещо :yes: Айде със здраве :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Колеги, на мен дискусията ми беше много полезна, защото научих бг имена, които (срам - не срам) признавам си не ги бях чувал. Може би от работа и други ангажименти не водя достатъчно активен клубен живот, пък и доста от събитията очевидно са извън София. Нека модераторите запазят в темата поне тези споменавания за справка в бъдеще. Благодаря!

 

А за да сме винаги в течение - може да си помислим креативно за уеб/социален проект - (например нещо като) Drummers Collective Bulgaria, с членски внос, спонсори и др., който да бъде мултимедийно и събитйно средище на аудио/видео продукти на въпросните добри. От това после ше изкочат clinics, и други такива. Т.е. една идея по-формало от текущия форум.

Редактирано от niacin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Коко, ша ма извиняваш, ама сигурно си паднал от някъде другаде!!

Ти прочете ли поне 2 реда от това което бях написал, или си пишеш ей така!! Писах че форума е пълен с неопитни музиканти, не че всички са такива!! Това че ти познаваш Евгени, не означава че другите 95% от барабанистите тук го познават а и аз само почнах да правя списък, не за да отварям очите на хората а за мое удоволствие!

Ако беше прочел и за кои градове бях писал пак щеше да видиш че съм писал за североизточна България, защото съм от там и повечето хора които познавам също са от там, очаквах всеки да напише по подобен начин за своя град и да допълни списъка!

 

Ти като си толкова невероятно отворен, що не написа поне 5-6 барабаниста от вашия регион, Стара Загора, Пловдив, Сливен и т.н.

 

Знам кой е Ангел Демирев, но все пак благодаря за лекцията!

Ако съм те обидил, имах желание, да знаеш!

 

п.с.

Вихро благодаря за подкрепата братко, де да бях толкова добър колкото ме изкара, щеше да е прекрасно!!!

Ако някой модератор ми изтрие този пост, ще помоля да изтирие и предния ми, със скапания, тъп списък, който се помъчих да направя!!

Благодаря!!

Редактирано от drumvarna
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен списъка ми хареса. Макар да не съм достатъчно компетентен да кажа кой колко е добър, вътре видях няколко любими дръмера, които харесвам, а също се образовах и за някои нови за мен имена.

 

Ще ви помоля да спрете с караниците кой по-по-най, наистина няма смисъл! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз започнах със съвсем искрени цели и желание да направя нещо приятно, никаква идея съм нямал да се карам или да се изтъквам, ама ми писна и на мен само от критики и затова отговорих на Коко!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това вече е друго нещо.Съжалявам за тона с който писах,но просто се засегнах.А нека темата наистина да остане , и ще направя списък,но като потърся някакви видеа,защото е безмислено да пиша само имена.Поздрави на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И аз да направя нещо конструктивно по темата,за да не бъда голословен :thumbs_up:И въпреки обвиненията по-горе,бих казал точно обратното,че Йордан Борисов страда от прекомерна скромност,а всъщност е един от малкото грамотни музиканти-барабанисти,които познавам,а в същото време технически и свободата с която свири, са на много високо ниво.Защото много хора дробят картофите,но малко осъзнават какво правят и защо го правят.Затова моят принос е:

1.Йордан Борисов-Варна

2.Ясен/Шумен/-Cyntia

3.Иво/Шумен/-Iradeum

4.Стефан-Чефо/Шумен/- Ничия Земя

5.Гошо-Румпела/Шумен/-Трета Световна

Не зная какво се случва с тези хора сега,но на времето когато започвах, вече бяха най-добрите в Шумен от моето поколение.

Ще си позволя само да спомена още едно име,защото за музикантлъка възраст няма-Любчо Кръстев/малкия,който за поколението над 50 за мен си остава най-доброто,което някога съм виждал в родината,че и извън нея.Нивото и грамотността при него са на такова извънземно ниво,че е без никакво значение с кой е свирил и къде.Така или иначе нямам записи с които да удостоверя думите си,а само личният му пример като мой учител и легендите,които се носят от уста на уста за този човек.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.