Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за активни адаптери


gueorgues

Recommended Posts

Та, колеги, много са ми чужди активните адаптери (EMG визирам основно). Първият въпрос е следният: знам, че идват в комплект с потенциометри и прочее, защото трябва да се сменят стандартните, но колко потенциометъра идват с един адаптер - два или един? Не питам за Зак Уайлд сета, там е ясно, питам ако реша да поръчам един 81 и един 60 например, (но поотделно, а не като сет), какво да очаквам да получа? Питам за да знам евентуално за коя китара да ги поръчам, гибито е с волюм и тон за всеки адаптер, шектърът е само с един волюм и един тон общо.

 

Вторият въпрос, свързан с ефектите, просто до този момент не съм се занимавал с толкова висок геин, та:

какъв драйв или дисторшън ползват хората за да се докара звук като Рамщайн/ или Металика/ или Корн ако щете (знам, че са различни - не искам да копирам съответните китаристи, питам за нивото на гейна - овърдрайв ли ползват или дисторшън и какъв например). Ако поровя, сигурно ще намеря нещо някъде, но питам, защото съм сигурен, че сте пробвали и ще кажете от опит кое звучи най-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате за 2рия ти въпрос си има вуйчо google.com питай там, намира се, аз си търсих Хамет с кво свири и има всичко.

За активните адаптери* пиша зашото съм ги имал* EMG идват с 2 25к потенциометъра, един волуме и един тон; стерео жак, и клип за батерията. Всяко EMG идва с такива задълже, хората с гибита си слагат и 4те пота, хората със страт обикновено 3 - 1 волуме, 2 тона за всеки хъмбъкер.

Това идва, ти го вързвай как си щеш, може са волуме да си туриш :)

Еми това е, предполага знаеш, че ЕМГ особено 81-85 са доста тежки адаптери.. общо взето за лекички неща не ги препоръчвам на никого.. но всеки може да си избира...

:ok: Аз лично минах от 81/85 на Seymour Duncan Blackouts - и съм по-доволен, супер силни адаптери, препоръчвам ти ако ще си купуваш активни адаптери да отидеш в някой магазин къде има китара с такива, които си си харесла EMG примерно и да ги чуеш, доста са различни от пасивните серии на EMG и другите фирми.

Успех брат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Относно втория въпрос–най–ползваните у нас май са на бос–метъл зоуна и на диджитек–дет метъл и метъл мастър,за които мненията са противоречиви.Имам две предложения–лайн 6 юбър метъл–не съм го пробвал лично,но само добри отзиви чувам,и моят фаворит,който не притежавам,но лично съм пробвал–MXR fullbore metal–според мен отличен ефект,но и двата,които ти предлагам са сравнително скъпи и трудно се намират втора употреба,за разлика от първите 3,които споменах.По първия въпрос да се изкаже някой по–компетентен колега :ok:

П.С. Пропуснах да спомена бос метъл кор,който обаче е сравнително нов и поради това твърде скъп–на mxr ефекта предлага повече опции за саунд за по–малко парички

Редактирано от pavkundrii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дистът и драйвът са са си различни ефекти.Бос имат богата гама дистове и овердрайвове. Няма общо взето лош дист,висчко е въпрос на мнение,аз лично използвам Boss ds-2 и съм супер мега доволен, това не значи,че boss os-2 примерно не става или другите дистове и драйвове, Nikifena има супер як дист, който обаче не е за музиката, с която се занимавам, затова не ми върши работа, което не означава да го отпишем веднага :ok: Кой китарист какво използва... това е много тегава работа, аз вече гледам само лайв версии и без това с по-добри и ако успея да видя педалчетата си правя изовди. В студийните записи всичко е мъгла. Кой какво ползва и как го използва. Много хора използват за лайв един гиър, а в студиото друг* имат общо естестено, но не всичко и това се чува на лайвовете*.

Сори, ама наистина не мога да ви разбера хората дето питате такива въпроси за ефекти... Ефекти колкото искаш има. Отиваш пробваш и намираш това, което ти харесва най-много. Има разлика между кефи ме саунда на китарист и ще го гоня този саунд.Ако педалите си ги избирахме по този начин всеки щеше да има всички видове, защото хората използват различни неща. Да не говорим за процесори където вече всичко ставва по-сложно, най-малкото заради опцията да си настроим ефектите сами.. Пробвай брат и ще видиш кое ти харесва най-много, аз докато стигна до boss ds2 съм ги тествал всички ефекти на бос и на други фирми, каквото съм намерил. Бих си сменил boss ds-2 само с boss df-2, но сега няма пари за това, трудно се намира итн. Субективизъм братко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе като цяло цялата информация по въпроса я има в интернет и не зная защо трябва да се пуска такава тема... Нищо нека и тука ще стане едно мазало с препоръки и мнения както винаги :thumbs_up::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топки, няма такава баница, комбинацията м/у активен и пасивен е мн зле, за да стане горе долу както требе трябва да се модне мн спциално и не си заслужава. И такава тема имаше....

Не го препоръчвам, защото съм го пробвал и с дънкан и с ЕМГ и резултатът не е добър, дори когато горе долу се нагаласи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите.

По отношение на звука, доста съм пробвал, просто не съм се занимавал да свиря по-тежка музика - затова питах хората, които се занимават с нея. Не съм толкова бос, просто исках да си спестя време - защо да откривам топлата вода, като някой друг го е направил преди мен? Нали това е идеята на форума.

Hillbilly и аз не съм много склонен да си правя експерименти с Гибсъна, но го включих в примера за да стане ясно за какво питам. За него много скоро ще има нов сет от Bareknucles - такава китара заслужава такива адаптери.

Хайде до скоро и успех на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно е да откриеш топлата вода, друго е да отидеш да си я пуснеш от чушмата...

Аз на твое място щях да процедирам така: www.google.bg там намираш сайта на EMG, може и който и да е магазин който ги продава и то си пише с какво идва.... пегаси.. това е.

За второто по същия начин фенове на тия групи да искаш, и маниаци колко има.. всичко са описали, това са големи банди и за тях инфо има много,който иска да ме обори да научи английски и ще се откаже.

Когато провериш всичко там можеш вече да питаш дреболии или сериозни неща, за които наистина ти трябва мнение на хора, които се занимават с това.

Пример: ако видя някой във форума с адаптери, които искам да си взема ще го попитам и аз за дребно нещо - верно ли е само един пот итн. Сеймор Дънкан ..голяма фирма - евала ви прави, бяха написали едно на обложката и в рекламата на едни адаптери и когато дойдоха топки.. половината го нема.Примерно "incl. 25k pots" идва един..."incl. нам си кво" - топки. Случва се и при големите. Един във форума когато си търсих стерео жак и то специално ако може на ЕМГ ми вика: не искам да те разочаровам, но на мен един такъв ми се разспадна.. случва се брат :hysterical:

Като цяло темичката ти е малко излишна.. естествено никой няма право да каже: стига сте писали или нещо такова...дори модовете не мисля, че ще го направят освен в краен случай. Просто като видях какво се изписа не знам какво точно успя да разбреш... аз горе-долу нищо... винаги темите за добро или за лошо се пълнят с какво ли не под извинението "off topic" .. Нещо като "легалното" паркирнае на аварийки, който живее в София знае за какво говоря.. Дано наистина си разбрал нещо по темата, аз не съм си и мисли, че си бос, защото ти гледах други постове и си личи :hysterical: Нека, нека да се създава работа за модовете да спират теми :greenangel: Благодарим ви, че ви има :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.