Jump to content
Българският форум за музиканти

Самоделен каподастер


Recommended Posts

Здравейте, налага ми се да кача строя си от ре в ми но ми писна да я пренастройвам имайки в предвид колко пагубно е това за струните затова търсех каподастер но не намерих какъвто и да е ,а те струват пари, затова измайсторих нещо безплатно - използвах само евтина пинсета(метал който се гъне за да имитира радиуса на грифа), ластиче и останки от отдавна разложен пергел. Ето го и крайния резултат:

149132926610690633111270993545Wwx0hvkpQs6TbCKqI48H.JPG

ето и как изглежда отзад:

1396550371149304962812709935979r4q4C2rdRcIwDwJVvs3.JPG

Начина по който работи: пергела е изкривен за да съвпада с радиуса на грифа и бива натискан от едното пергелно рамо(което е много здраво) чрез ластика. Другото пергелно рамо го натиках от вътрешната страна на ластика зад грифа за да усуча ластика достатъчно за да натисне пергела без бръждене и го издърпах така че се опре в пинсетата,един вид да не се изхлузи. За сега конструкцията не се е разпаднала(което е прекрасно).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като явно не те притеснява, че решението е самобитно и изглежда грозно, можеше просто да го вържеш с въже :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето няколко модела евтини капота. http://www.dealextreme.com/search.dx/search.capo Китайска хава. Доставката е безплатна. Поръчвал съм от този сайт и досега нямам загубена пратка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някак си си мисля че тази недъгава структура върши по добра работа от ефтините "ластични" капота а иначе за малко скъпите.....не съм пробвал но все се страхувам да не ми насерат грифа от задната страна. Иначе по ранния вариант на това беше едното рамо на пергела(все пак е метално) не да натиска струните а да се опира като онези блусарски тръбички за слайд китара но е кофти. За сега този вариант е идиален,стабилен,няма бръждене или авто-фленджър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.