Jump to content
Българският форум за музиканти

High Output Humbucker


Doombringer

Recommended Posts

Някой може и да ми обясни точно какво значи High output,защото съм решил да си сменям адаптерите с нови а тези който съм харесъл пише точно това.Имат ли нещто общо с активните или не,защото не съм на ти с електориката :) Мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

High output- в превот означава "висок изходен сигнал",това се иска да се каже.Това е много важно качестово определящо целия изходен сигнал на китарата.С по мощен сигнал от китарата можеш да използваш по малко гейн на ефекта(ампа),което довежда до рязко спадана на шумовете които биха вкарани от ефекта(ампа) с който свириш.

Изобщо за по-корава свирня е хубаво нещо ;)

Я кажи каква ти е китарата и какви адаптери си избрал и каква музика предпочиташ да свириш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много важно качество е само за тези, които искат гейна задължително да е максимално много.

За другите, които не искат, не е чак толкова важно качество, дори понякога може да претовари входните стъпала тогава, когато кривенето е нежелателно.

Като цяло, когато човек търси "high output" адаптер, иска той да има силен изходен сигнал, най-често за да накара усилвателя си да криви максимално много, или с друга подобна цел. Тази сила е резултат от други компромиси в адаптера. Затова често ги наричат "hot" адаптери.

С две думи - има и силни, и средно силни и по-слаби адаптери, като всички те си имат своето място на пазара.

Силата не е мерило за качество. Зависи какво търсиш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно, се’ е релативно. Нели PAF хамбакерите се некаде помеѓу 7 и 8 килооми, ако добро се сеќавам, а таквиот вид на хамбакери се еден од основните фактори за оној vintage Les Pаul звук...High output верзиите се над 10 килооми, дури прочитав дека има такви и над 20, и се чудам како тоа чудо воопшто и звучи?! Имав една гитара на која што bridge pickupot и’ беше некаде околу 12 килооми, а neck 7,5 а не беа хамбакери, и едвај да имаше некаква разлика во тоа како звучат, и покрај нивната различна позиција, нели. Думата ми е, понекогаш оние напумпаните high output или overwound можат да звучат по малку неартикулирано, или muddy, како што би се изразиле оние од англиското говорно подрачје. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Думата ми е, понекогаш оние напумпаните high output или overwound можат да звучат по малку неартикулирано, или muddy, како што би се изразиле оние од англиското говорно подрачје. :thumbs_up:

 

Именно за това и аз говоря. Дори когато не звучат по-мътно, пак ще има разлики между звука на "hot" адаптер и обикновен, примерно 7-12К адаптер, и тази разлика няма да е само в силата.

Изключение са може би активните адаптери, които имат предусилватели в себе си и там характера на звука не е толкова силно свързан със силата му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.