Jump to content
Българският форум за музиканти

Слава на Джаксън!


Amentis

Recommended Posts

Наскоро докато се рових из тубата попаднах на този клип и понеже много обичам джаксън(на еБиСиРичевия ми калъф съм залепих Джаксън върху оригиналния надпис) реших че някои хора може да оценят красавиците показани тук:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джаксъните много ги хулят ама бих казал че засега само тяхното V съм забелязал да е удобно, освен това грифа е някаква приказка. Звученето хем е някакво тежко хем не много тежко(при махагона някак си не е толкова кул,може би го казвам защото нямам пари за махагон :hysterical: ) а и са някакви красавици всичките - не бих казал че джаксън имат грозни китари(за разлика от гибсън-на тях само експлоръра ме кефи и то някоя имитация да е защото гибсън навсякъде слагат пикгард а аз мразя пикгарди).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красавици, красавици, ама под тристате пласта грим, обикновено са талашитени д'ски (не че са от талашит, просто дървото няма необходимия състейн. Стават за пилене на солца, ама за повече лично аз не бих ги използвал). Не говоря за високия клас, който си има своя чар.

А изказването за Гибсън, пикгардовете и "удобния флайинг Ви" са малко крайни. Обиколи малко повечко по сайтовете да видиш колко навсякъде слагат пикгард. След това отиди до някой музикален магазин и пробвай най - евтиния Гибсън. После ела да кажеш кое е по-удобно и звучи по-хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно не харесвам Jackson, защото евтините им модели, с извинение, са доста кофти според мене. Скъпите са добри, но не влизат в моята финансова програма, обаче се заклевам, че тоя Jackson от клипа, на който инлея му е една верига и веригата продължава в рисунката на тялото, е просто зверски, бруталне, мега, хипер, гугъл як.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда и на мене тая с веригата ми стана любимка. Инак Пандемониум, аз съм горд собственик на ткф евтин King V и ти казвам че състейна е брутален, даже първите ми впечатления от китара бяха "деба тфа няа ли да млъкне най-после" :) . Китара за 519лв, а състейна е конкуренция на такива за да кажем поне 800(шото съм скромен,да не кажа по-висока сума). Поради тъпите огради дето ги мацнаха наскоро по Русенската пешеходна инфраструктура сварих леко да си потроша и двата рога("ремонтирах" с локтайт и лак за нокти, знам че е много лоша идея ама то са едва малки люспички по края,не се вижда де), видях дръвцето и ти казвам, че нш му няма. Хубава елшичка. Само че ги праят в Индия и тряа се внимава за недъзи, чувал съм за сакати грифове преиздълбани нътове и неразботеща електроника от производителя още..... Като купувах жена ми(на която ан галено викам Джаки) не видях никакви недъзи, после се оказа че на суича едната пластинка е сглобена наобратно(деба тъпите индийци) но тфа все пак нищо не е, развиаш болтове и свързваш сандвича както трябва и завиваш болтовете. Колкото до по скъпите действително тшк че ноо трудно може да се намери без пикгард и флойд ама нали има къстъм шоп....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...деба тфа няа ли да млъкне най-после" ;) . Китара за 519лв, а състейна е конкуренция на такива за да кажем поне 800....

 

Добре ще е да го запишеш това(без дисторшън) на прагчета от 12-то нагоре.

Може и с лек драйв, но преминаването на тона във флажолет не се брои за състейн.

99.999% сигурен съм, че Vintage за 500 и малко лева има поне двойно по-дълъг състейн там.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявайте за офтопика, но състейна ли е най-определящото? Вярно, че е хубаво да е голям, но например на стратовете е по-къс, отколкотио на кремоните. Говоря за американски стратове, Фендер, не Скуайър и бг кремони - електрически от 87-ма назад. Наскоро сравнявах 2 страта с 1 кремона. Но страта си е страт, независимо от липсата на състейн. Има един характер, който го няма при другите китари. Доколкото за въпросните джаксъни и винтиджи - нямам отношение.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се отърва от чувството, че една голяма част от китаристите си избират инструментите преди всичко по вида, вместо по саунда, но се питам защо ли е така?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак сравняваме домати с праскови... Jackson са си метълски китари и си вършат идеално работата като такива, нищо повече, нищо по-малко. Който си ги е харесал е наясно с факта, че няма да има половинчасов състейн (ако това е определящото в случая). А относно коментираната JS серия - aзиатска китара като всяка друга - свирят като за цената си :)

 

Между другото, относно експлорърските пикгардове:

 

84-explorer-reissue.jpg

 

:greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(за разлика от гибсън-на тях само експлоръра ме кефи и то някоя имитация да е защото гибсън навсякъде слагат пикгард а аз мразя пикгарди).

Как можеш да мразиш Гибсън бе пич.Метъла ти е промил мозъка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен твърде много се хвърляш в ненужни хвалби.А да сравняваш Гибсън с Джаксън.........и тва за пикгардите...........А и надали си пипал Гибсънско Флайнг Ви та да казваш че Джаксънското било върха.Както и дае който си го кефят да си зима.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.