Jump to content
Българският форум за музиканти

Правила - писане и поведение!


musicman
 Share

Recommended Posts

Forum.muzikant.org е публичен форум, изразяващ строго лични мнения. Ние зачитаме и защитаваме свободата на словото, но всеки носи персонална отговорност за това, което пише и прави във или чрез форума!
Форумната администрация е организирана на доброволен принцип и не носи авторска и редакторска отговорност.

Правила за писане и поведение във forum.muzikant.org

Задължителни:

1. Писането на кирилица е задължително!

2. Толерантност и уважение към всички! Уважавайте чуждото мнение и избор!

3. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!

4. Забранява се публикуването на материали, съдържащи порнография, насилие, прокламация на наркотици и тероризъм, обиди на расова/етническа, сексистка или религиозна основа! Забранява се употребата на подобни материали от графичен тип в аватарите, подписите и профилите на потребителите!

5. Забранява се публикуването на линкове към продукти, предмет на чужда интелектуална собственост – музика, софтуер, филми и други! Изключение правят само такива, за които е налице изричното разрешение на автора им.

6. Забранява се публикуването на всякакви серийни номера, кракове и други!

7. Рекламирането на продукти, събития и услуги от страна на търговци или юридически лица, извършващи търговска дейност се допуска само и единствено при следните условия:

7.1. Лицата (физически или юридически) извършващи търговска дейност регистрират акаунт с името на фирмата и уведомяват за това администрацията на форума.

7.2. Публикации от регистрирания акаунт са позволени само ако лицето извършващо търговска дейност е текущ рекламодател във форума от поне 3 месеца или е предплатил реклама за поне 3 месеца към датата на публикуване.

7.3. От регистрирания акаунт е позволено е писането само в раздели "Какво-Къде-Кога" (за анонсиране на събития) и "Музикален бизнес" (за представяне на фирмата и промотиране на продукти и услуги). Като в Музикален Бизнес е позволена точно една тема.

7.4. Не е позволено Лицата (физически или юридически) извършващи търговска дейност да пишат от регистрирания акаунт в теми на потребители по какъвто и да било въпрос, освен ако не са били запитани или е необходимо да внесат уточнения по въпроси, които засягат репутацията им, при това ако е налице точка 7.2.

7.5. Не е позволено да се пращат лични съобщения от регистрирания акаунт, съдържащи рекламни послания или оферти до потребители на форума. Освен ако не са били запитани изрично от потребителя.

7.6. Изрично се забранява да се пише в теми на конкуренти и да се взима отношение по въпроси касаещи конкуренцията.

7.7. Като текущи рекламодатели, фирмите имат право на публикуване на статии в сайта www.muzikant.org, които се публикуват във всички канали на сдружение МУЗИКАНТ.ОРГ (facebook, twitter, myspace, youtube и т.н.).

7.8. За лице извършващо търговска дейност се смята всеки който ползва форума с комерсиална цел - магазин, репетиционна, студио, музикална школа, търговска верига и други такива по преценка на администрацията на форума.

7.9. За лица извършващи търговски дейности не се смятат групите и изпълнителите.

7.10. За лица извършващи търговски дейности не се смятат и учителите по музика, които не работят за музикални къщи или школи.

7.11. Администрацията на форума си запазва правото да изтрива без предупреждение всякакви теми за които сметне, че нарушават интересите на форума.
8. Забранява се рекламирането на фирми и частни лица, търговска дейност и услуги в теми, аватари, подписи или по какъвто и да било начин, без предварителна договорка с администрацията на форума. Забранява се също рекламата и спама на лични съобщения! За желаещите да рекламират тук – моля, свържете се с форумната администрация!

9. Частните обяви са разрешени само в секцията „Купува – Продава". Комерсиалните обяви не са разрешени! Комерсиални реклами са допустими само чрез банери (виж т.7.).

10. Забранява се писането от два или повече акаунта!

11. Запознайте се с правилата, преди да поствате! Непрочитането им не е извинение за тяхното неспазване!

12. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им! Не пишете заглавия само с главни букви!

13. Запознайте се със структурата на този форум! При постване на нови теми – използвайте разделите, тематично подходящи за тях!

14. Въздържайте се от излишни мнения, офтопик, чат, флууд, спам!

15. При употреба на цитати, цели материали или статии от други източници в постингите си, задължително посочете името им, както и авторите. Ако са от Интернет страница - напишете адреса й!

16. Използвайте стандартният форумен шрифт при писането на мнения! Разрешена е употребата на друг шрифт, цвят или bold (italic, underline) само за акцентиране на определен пасаж или фраза!

17. Предоставянето на лична информация от участници във форума става единствено лично от тях и само с тяхно съгласие. Моля, докладвайте всяко едно нарушение на това правило, за да вземем нужните мерки за изтриването на тази информация. Форумът не носи отговорност за предоставени лични данни от потребителите, които продават в секциите или са ги предоставили за контакт във връзка със събитие или по друг повод.

18. Забранява се използването на форума за престъпни и криминални деяния. Много внимавайте с кого търгувате. Непременно вижте рейтинга на продавача преди да купите. Администрацията на forum.muzikant.org не носи отговорност за сделките извършени във форума. Отговорността е изцяло на търгуващите.

19. Акаунти от форума НЕ СЕ ИЗТРИВАТ. Всички дейстивия на потребителите остават във форума за период от няколко години. Ако не искате да посещавате форума - просто не влизайте. Ако в акаунта ви има лична информация - свържете се с администрацията на форума и помолете какво искате да бъде заличено.

20. Администрацията на форума ще съдейства на полицията, съда и други заинтересувани държавни органи при разкриването на престъпления извършени от този форум. Заради това акаунти и постове няма да бъдат изтривани. Дълбоко грешите ако мислите, че анонимноста ще ви помогне за злонамерени действия.

21. Изхождайки от факта, че всяко едно споменаване на търговска марка, бренд, име на фирма, продукт и т.н е волна или неволна реклама, forum.muzikant.org си запазва правото да редактира подобни изказвания с цел ненарушаване на собствените си рекламодателски интереси. Oт гледна точка на свободата на словото рекламата и антирекламата не се считат за вредни за форума, стига да се придържат в рамките на добрия тон. Форумът не формулира позиции, просто следи за опазване на нормалния тон и неексплоатирането на създадения от него информационен фонд и рекламна аудитория.

22. Публикуването на линкове към виншни сайтове, невключени в мрежата на MUZIKANT.ORG или партньорската мрежа на MUZIKANT.ORG, както и непосредствено възникващите от това генериране на трафик, повишаване на рейтинга на въпросните сайтове в интернет търсачките, както и трафик на потребители към чуждия сайт са позволени само ако въпросните организации и сайтове имат договорни отношения за реклама със Сдружение МУЗИКАНТ.ОРГ. Администраторите и модераторите си запазват правото да филтрират такива линкове, както и да трият потребителски постове или части от тях ако е необходимо.

Строго препоръчителни:

1. Ограничете големината на подписите си! Не използвайте в тях снимки с голям размер, много на брой различни снимки или други подобни материали!

2. От съображение за нагледност и последователност на четене не е желателно цитирането на мнения:

  • Намиращи се непосредствено преди мнението, което Вие ще публикувате;
  • Съдържащи повече от една снимка;
  • По-дълги от 7 реда текст;
  • Особено предните 3 наведнъж!!!

3. Въздържайте се от дискутирането на теми, несвързани с музиката, които водят до сериозни и ненужни караници, като футбол, политика, религия, национализъм и други!

4. Въздържайте се от публикуването на постинги, съдържащи само емотикони!

5. Това е форум за музиканти, а не за фенове – в тази връзка обсъждайте чужда музика само в раздел „Говорилня" ! Музиката на нашите потребители се обсъжда в раздел „Авторска музика".

6. Използвайте бутона „Докладвай", когато мислите, че сте забелязали нередност! Така ще помогнете да поддържаме този форум чист и подреден!

Правила за пускане на обяви (строго задължителни!):

1. Моля,публикувайте своите обяви,съобразявайки се с тематичната насоченост на даден подраздел, т.е. :- продавате нещо - подраздел "Продавам";- купувате/търсите нещо - подраздел "Купувам";- предлагате дадена услуга/или друга категория активност,невписваща се в горните категории - подраздел "Други";- разделите "Продавам" и "Купувам" се отнасят САМО за закупуване на музикални инструменти и оборудване.

2. ВАЖНО - имате право да публикувате ПО ЕДНА обява за всеки ЕДИН раздел седмично!!! Важи за период от 7 дни, а не за календарна седмица! Няма значение колко артикули продавате – разрешена е само една обява седмично!

3. Не пускайте обяви в чужди теми!

4. Не обсъждайте предложената цена! Всеки има право да продава вещите си на каквато си иска цена и всеки има право да прецени дали тази цена е изгодна за него като купувач!

5. Използвайте предложеният ШАБЛОН, когато формирате обявата си (важи за продажби)!

6. Когато се налага да подновите стара обява не пускайте линк към нея в нова тема! Във ваш интерес е да си пуснете отново темата заедно със снимки, цени и т.н.

7. Забранява се използването на линкове към други ваши или чужди обяви извън forum.muzikant.org. Не зависимо дали ползвате само картинките или цялата обява.

Правила за пускане на теми в раздел "Какво, къде, кога?" :

1. Информация относно участия и концерти на групи, самостоятелни изпълнители, програма на заведения от клубен тип и периодични фестивални изяви да бъдат пускани в една тема! Отнася се за мероприятия, с които сте свързани – като изпълнители, организатори, други.

Всички теми, които не отговарят на правилата ще бъдат премествани, заключвани или изтривани! Забранява се пускането на теми, в които се иска обяснение от модератор или администратор за заключване, преместване или изтриване на тема или мнение! Модераторите и администраторите не дължат обяснение на никой! Ако не може да намерите своя тема или мнение – моля, прочетете правилата отново! Модерирането на форума е строго субективен процес и никой модератор или администратор не дължи обяснение на когото и да било!


Администрацията на forum.muzikant.org си запазва правото да променя настоящите правила когато сметне за необходимо.

Екипът на fourm.muzikant.org Ви благодари за това, че отделихте време да прочетете правилата и за това, че ще ги спазвате!

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Правилата са актуализирани и обновени днес (23.03.2009г.)!

 

Установяваме "гратисен" срок от 1 месец за запознаване и възприемане! При налагането на санкции през този период ще бъде взето предвид естеството на ситуацията.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.