Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Всичко за PА сериите на Korg


CyberGene

Recommended Posts

Здравейте колеги,от скоро съм във форума,досега на съм писал,но много ми харесва да чета публикациите..Винаги има какво да се научи и прочете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 829
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз съм с Pa 800 в комбинация с джузи семплера,получават ми се нещата горе долу,но мисля че е време за промяна..Много бих искал някой колега да сподели нещо за Pa 3 x Le...в момента е на хубава цена,а и много ми харесва като визия и това че е 6 октави.Усещането е за хубава изработка,за висок клас Клавир...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам,това е олекотена версия на па 3 х но не съм го видял нито пък пипнал.Според мене може да потърсиш па 3 х про втора ръка по магазините и по базарите.Освен че е по широко ползван и по се намира би било и по-лесно да го поправиш при повреда.Мисля ще бъдете по-доволен от него и на същите пари като па 3 х ле.

 

     Мисла че има какво повече да видите във па 3 х ле  от па 800.Ще четеш сетове от па 3,600,800,900 и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, аз притежавам PA3X Le и мога да споделя че си заслужава парите. Като се настой добре звучи добре, независимо че не е предпочитания модел на KORG в България, ще добавя че компромис с добрия саунд, и елегантния дизайн не е направен, всичко е на ниво. За повече инфо колеги питайте подробно може и по телефона - 0885554419, 0899221711, Стоян.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съгласен с горните два поста!

Хората много отдавна и в други /английски / форуми са написали просто и ясно каква представлява Pa3X Le:

 

Pa3X Lе  е Pa900 в кутия като на Pa3X, със 76 клавиша...

Всички възможности, ОС и т.н са от Pa900.

Чудесен клавир , с всички водещи нови звуци от Pa3X, (като Pa900), в който са включени някои Dr.samples  от т.н New Ambient Drum Kits на Pa3Х

 

Pa3xLe може да зарежда информация от всички предходни модели от Pa серията – звуци, стилове и пълен сет, стилове и звуци от Pa3Х, както и PCM звуци с големина до 192MB.

 

http://www.synthzone.com/forum/ubbthreads.php/topics/392807/Re_Korg_PA3X_le_vrs_PA3x_origi#Post392807

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам колега tritonus, че нов PA3х LE смятаташ да вземаш, мернах в сайт за покупко-продажби че се предлага и втора ръка! Едно лесно сравнение за избор между PA 900 и PA3х LE    Искате ли 76 клавиша?  Свирите ли на пиано? Желаете ли да свирите пианистично и все пак да имате професионален аранжьор който да ви следва в акордите? Ако е така, то PA3x LE е вашето решение! Аз специално при финансова възможност естествено, бих заложил на PA3x Pro /76 keys/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички които дадоха мнение,помогнахте ми да взема решение...Не съм пианист,но 6 октавовата клавиатура на Le е убийствена.Останалите параметри на Клавира също ме задоволяват.Офертата е бартер с Pa 800 + 1700-1800 лв и получавам чисто нов инструмент,които изглежда професионално и звучи модерно..Като го взема и разгледам,ще напиша впечатленията си.Благодаря още веднъж на всички колеги от форума!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жив и здрав и със здраве да го разсвирваш :Piano: ,да ти донесе много удовлетвиреност,мир и наслада на душата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги пак съм аз искам да попитам как се правят терците много се мъчих да търся в нета но не успях.. :( имам 2 терци като усер дръм кит в Ла и Сол но ми трябват и в други тоналности и все пак да се науча да ползвам клавира както трябва ще съм много благодарен ако някой ми обясни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Терцата се наглася така че като натиснеш оригиналния тон и клавиш да просвирва 3 или повече/зависи коя терза и кои тон / тона по-нагоре.Имам терци за акордеон саунд във всички тонове,също минор и мажор които не ги ползвам и се прехвърлят още от па 800-на ми.Тези които имам не са на барабаните а са на усер 2 направени чрез няколко осцилатори.Преди време ги ползвах но понеже ми вземаха доста саундове за един инструмент а аз исках акордеон,кавали каквото си поискам реших да купя една  джаджа Juzisound Keyboard Enhancer Сега със него мога да свиря терца със който инструмент искам достатъчно е да го имам като звук в клавира.Освен терци тои има портаменто което е като касио цз 101,ямаха дх 100 като свириш със легато от близки и далечни тонове  е постояно и равномерно не от близо слабо а от по-далечни клавиши да засилва кат йо-йо и да изпуснеш магията.Акордеони,кавали,кларинети,саксофони няма проблем и не е нужно да се готви отделен саунд за всяка тоналност само оригиналния саунд трябва.

 

  Малко се отплеснах но нарочно за да ти дам посока понеже и аз съм се мъчил навремето с излишни работи.Тези терци които имам ги имам за па 4 х про и също за па 800 но,нямам па 800 при мене и незнам как да ти приготвя само  саундовете със терца които искаш от последния записан бекъп фаил от моя бивш па 800.Ааа и бекъпът е 256 мб,това значи че нормален па 800 неможе да зареди всичкато имформация от бекъпа :no: защото този бекъп има семпли 4 х 64 мб=256мб.

Сета целия не го давам :nono: но в случая само саундовете и терците ще ти ги дам на драго сърце само ако може да ги запиша със па 4-ката в сет  и само тях но дали ще ги отвориш не знам.Трябва да ги запиша със па 800 :yes: Със стиловете съм забелязъл ,че докато не съм отворил някой стил и не съм го записал наново със 4-ката не си сменя кодека и при отваряне на стил работен със па 800 или друг винаги предупреждава че ще бъде променен  кодека на стилът.Ако  същия принцип важи и за саундовете то аз не съм пипал тези терци със 4-ката и би трябвало да са си със кодеци за  па 800.Мога да ги сейвна нън нов сет само терците и да пробваш дали ще ги отвориш и дали ще ти звучат но само ако искаш  всичко си е на твоя отговорност аз само  споделам мисли и логика.Ако решиш ще ти ги приготвя на драго сърце стига ми  да знам ,че са полезни на някого и му вършат работа. По добрия вариянт е да си купиш енханцер а още по добрия е да вземеш тотал соло семплера на джузи саунд и същия човек Джузепето.Много ще ти се зарадва и веднага ще ти прати  каквото искаш.Няма да си му първия или последния терцомераклия :Piano:

 enhancer.jpg      Цената е към 200-250 лв зависи какво искаш да имаш като ефекти в миди устройството14479779_752453001573326_629132505911606

     Еее както решиш само кажи ако искаш  да ти записвам  терцоакордеоните :whistle: 

Редактирано от asan79onbashi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия отговор колега корга ми е с 256 мб рам имам терца в ъсера за кавал в ла минор и в ла мажор направени са с осцилатора и звучат супер трябва ми терца за сакс рандома в всички тоналности и за кавала също акордеоните ги имам всичките и аз имам много хубава информация 150€ съм дал за нея и съм преработил доста от нея не ми се дават за сега пари за джузисоунда разгледал съм го подробно знам за какво става въпрос ако може да ми кажеш как да направя терците за сакса и кавала ще съм ти благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви терци имаш?Ако ги имаш за акордеон много лесно може да направиш от тях за кавал или сакс рандом.Само трябва да посочиш вместо мулти семпъла акордеон от саунд/басик/заменяш мултисемпъл акордеон които може да е от  рам или от ром със мулти семпълът на сакс рандом във рам!Може да надстройш самия саунд от поли във моно щом ще бъде звукът сакс рандом терца.Пусни му също и легатото!Може да пипнеш малко във  саунд/питч бенд/като отвориш портаменто и го засилиш до околу 27.може да пуснеш вибрато на питч бинд Y+ АКО ИСКАШ, КАТО ГО ВДИГНЕШ ДА ИМАШ ВИБРАТО ИЛИ НЕ АКО ИСКАШ ДА НЯМА.Много е лесно не знам защо се затрудняваш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като казваш че имаш имформация,купена ме заинтригуваш.Каква е има ли добри звуци?Някакви кемпи/щраих цигулки/ или някакви по-рядки саундове?Ако имаш някои саунд бисер ще съм ти благодарен. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не са в мултисемпъл колега мъчих се много наистина да направя нещо дори в момента се мъча и не ммога

 

П.С имам клип само на ритмите като информация ако си заинтересуван кажи

Редактирано от korgist800
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.