Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Всичко за PА сериите на Korg


CyberGene

Recommended Posts

Здравейте колеги. Нов сам и имам корг па50сд.Искам да попитам от къде се включва OUT за усилвател. На изхода не излиза сигнал.БЛАГОДАРЯ.

Еми от къде..... на задния панел има OUTPUT RIGHT L/MONO там се свързва с два кабела към миксера, ако няма миксер директно към усилвател/ако е активна колона с вграден усилвател/ на PHONES също се слага жак тъй като звука продължава да се чува от вградените колонки на клавира/ като мониторчета/ При тебе явно трябва да се направи настройка от GLOBAL за да излезе сигнал щом не се получава!  :)  :rolleyes:  :Piano:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 829
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами колега тогава си сложи друга снимка!Извинявам се ако съм те обидил.Не е нарочно или умишлено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^  Няма опция в менюто на Корга, която да включва/изключва сигнала за основните изходи. Има опция която го прави за говорителите, но за изходите не съм срещал такова нещо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

 

Здравейте, имам следния проблем. Трябва да купя на дъщерята за коледен подарък клавир и избора е между Korg Pa50SD и Korg Pa500

Понеже цените им са близки 1133лв срещу 1299лв, по скоро ме интересува кой е по добър от двата като здравина и функционалност. Четох насам натам и тази тема я изчетох и пак не можах да се определя към кой от двата да се насоча. Ако може някой запознат с по няколко думи да напише предимствата и недостатъците /ако има/ на двата модела. А и ще е добре ако има ръководство на български.

Благодаря предварително

Така като гледам май от MCI ще копуваш.Аз преди около 20 дни си купих Korg PA50SD.Клавирът е страхотен.Перфектен звук,лесен за работа и самата кутия на клавира изглежда здрава и масивна.С няколко думи Korg PA50SD е супер.Доколкото знам Korg PA500 мисля,че имаше еквалайзер в него и може би,ако се настрои ще звучи още по-добре.Другото е,че работи с touchscreen.И третото (една от основните разлики) е,че е с USB а не SDcard,въпреки че и с картата не е лошо.Та да обобщиме сега. :D :D Който и кравир да вземеш няма да сбъркаш.Ако искаш да работиш с touchscreen и USB си даи още 170лв и веми PA500.Или пък,ако не държиш толкова на touchscreen и USB,спести си тия 170лв и за тях може да си вземеш стойка и калъв! ;) Като функции не се различават много според мен. ;) Пак казвам-КОЙТО И ДА ВЗЕМЕШ,НЯМА ДА СБЪРКАШ. Ти си решаваш.Успех! :) :)

 

Здравейте отново, в залисията забравих да се похваля че купих Korg PA 500. Чудесен инструмент, дъщерята е щастлива, аз също се пробвам да го тормозя макар да не съм клавирист :Piano: . От цялата рабато само жената не остана доволна, че гюрултията в къщи се увелечи. Та на въпроса. Търся ако някой има мануала преведен на български. От магазина ми дадоха превод , но само на една част - 73 страници. Аз съм зле с английския, щерката знае английски , но пък е зле с техниката и не мога да  я карам да ми превежда дума по дума и тогава да асимилирам за какво става дума.  Предпочитам ако имам превода , да отработя нещо ново от инструмента и тогава да го обясня на дъщерята нагледно. Този инструмен е много далеч в сравнение с предишното и Касио, което беше твърде елементарно. Ще съм много благодарен ако някой може да ми даде целия превод на мануала за Корг Па 500 на БГ.

Ако някой се интересува от моите 73 страници на БГ, мога да му ги изпратя на пощата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги искам да попитам как стоят нещата с Мidi клавиатурите?Имам KORG PA50 и се питам-дали ще мога да подкарам Мidi клавиатура с PA50.В смисъл такъв-като свържа Midi клавиатурата с PA50, посредством Миди кабел ще се прехвърлят ли блендите от клавира в Midi кравиатурата?? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно съмнително е, освен ако няма някакви МИДИ-клавиатури, които поддържат стилове. Аз имах една Ямаха, която имаше ритми и май можеха да се качват нови. Обаче тя самата само ги изпълнява, а звукът трябва да дойде от звуков генератор, който е свързан към клавиатурата. Но за такива, дето поддържат стилове не съм чувал. Ама знае ли човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами хубаво... А например, ако си купя Midi keyboard как да я подкарам да свири? В нея ли си има звуци и т.н. Питам, защото не съм се занимавал с Midi keyboard-и до сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго е за обясняване, а има писано много във форума по тази тема, потърси. Накратко на въпроса ти: не, звуци няма в клавиатурата, ползва се компютър или звуков генератор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.