Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара с много недъгав струнник


Recommended Posts

Имам китара чиито струнник е в много куцо състояние и за да не бият струните в грифа е вдигат под ъгъл with the power of два болта което е грозно и няам голяма файда от тоя струнник. Интересува ме дали мога да запълня дупката на тремолото с стърготини смоли и т.н. и да стане екстремно готино и секси тка: string_through_150x150.jpg . Ще стане ли тва и кво лошо може да стане, как ще влияе стагоподобното уплътнение(казвам стагоподобно защото на стаг повечето са шперплат) на звука и ако всичко тфа е наред от де мога да зема бриджа и....тея каналчета през които трябва да минават струните?

Редактирано от Amentis
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Напълно подкрепям това мнение. Запълването със смоли и стърготини може да се случи, но само ще развалиш китарата ако го правиш самоинициативно. Ако отидеш при лютиер ще оставиш добра сума за интервенцията и може да няма нужния ефект, защото с тези смоли и стърготини ще измениш плътността на дървото в този участък и това ще се отрази на резонанса му, което респективно ще промени и звука. Казвам го леко на посоки, разсъждавайки логично от слабите си познания по дървообработка и лакове. Ако греша, нека някой ме поправи или допълни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не съм казал че АЗ ще запълвам дупките, идеята е някой разбирач да го направи а инак причината да не си вземам нова китара не е само че нямам нужните пари а и че тази е красива уникална с история и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябват ти

String-thru Top Ferrules

Guitar String Ferrules

 

и ТОМ бридж - (само в musicjam съм го виждал в БГ онлайн - 20-60лв в зависимост от модела може и да има и по- скъпи, но не съм задълбавал)

 

разглеждал съм за "задните" заради теле, което не беше стрингТру и мислех да му отварям "моста" и да монтирам такива неща отдолу.

така че освен работа, замотавка и т.н ще ти отнеме и 50-100лв да си направиш китарата "секси"

 

все още не съм се отказал да си купувам онлайн такива неща .. та ако намериш тук/или искаш може да направим обща поръчка/ обади ми се(ЛС)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересува ме дали мога да запълня дупката на тремолото с стърготини смоли и т.н. и да стане екстремно готино и секси

Пробвай с цимент и мозайка. Много по-здраво ще е и резонанса ще кърти. После боядисваш с фасаген. ;)

 

Майтап бе...!

 

Разбира се, че е възможно да се запълни само с дърво и подходящо лепило. А за сметката - няма да е кой знае колко скъпо. Що не вземеш да пуснеш едно лично съобщение на BassTraffic Той ще те ориентира в цената за изработка и

ще ти го направи кадърно.

 

ПП.Тва с биенето на струните...абе нещо ме съмнява тая твоя китара, че има лош сет-ъп.

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На китарата на сетъпа и има само 2 лоши неща- "високия" гриф и тъпия метъляга. Първото се оправя с малко по-високо бридже, при ТОМ бриджовете предполагам няма да е мъка....нали? А за второто вече кофти работа.

Редактирано от Amentis
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Том бриджове принципно имат и РФ. Иначе ще влияе до определена степен тапата на тремолото на резонанса и оттам на състейна и тона, доколко е друга тема. Откъде си?

 

Иначе вдигането и свалянето както при останалите така и при том бриджовете не е безкрайно - има други методи за регулация: тръс род, фрезоване на нек покета, смяна на грифа... :)

 

Дай най-добре точни снимки и ще умуваме :)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Некпокета обикновено се фрезова под ъгъл от порядъка на 3-7°, за да може заедно с кривата на грифа да се осигури оптимална интонация на китарата. Ако пък е прекалено дълбок покета може да се сложи подложка от същото или сходно дърво - методи много. Дай най-добре детайлни снимки на нек джойнта, бриджа и една на грифа отстрани, която да показва екшъна по дължината на грифа.

 

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе ще влияе до определена степен тапата на тремолото на резонанса и оттам на състейна и тона, доколко е друга тема.

Да, и то в положителна посока.

Например китари с mahogany tone block конструкция намиращ се точно под/на бриджа... и не само... ;)

 

Некпокета обикновено се фрезова под ъгъл от порядъка на 3-7°, за да може заедно с кривата на грифа да се осигури оптимална интонация на китарата.

 

Това изречение нещо не мога да го схвана. Би ли бил по обстоятелтвен?

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дъното на некпокета обикновено не е успоредно на горната равнина на тялото. Демек не е еднакво дълбок. Това ми беше идеята :no: Има и друг вариант - некпокетът да е еднакво дълбок навсякъде, но мъжката част на некджойнта да е с наклон - крайният резултат е все същият ;)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ако не е спазен тоя момент няма да бъде абсолютно вярна... Все едно да си отпуснал тръсрода с два оборота примерно - мани ти че екшъна ще е като на далекопровод жиците, ами и ще фалшивее с определени центове на 90% от позициите...

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.