Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple Logic Pro


Recommended Posts

Trial версията просто не позволява да запазваш променени файлове, инак можеш да си я ползваш постоянно. Много е добра!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Използвай Flex type . И  е въпрос на навик  да правиш всичко на едно място . За мен е неудобно да прехвърчам от програма в програма . Пък, ако ти се вижда трудно и проблемно  да сменяш темпата на песните в Лоджик, има толкова много плейъри , с които само с един клик става в реално време  .

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По въпроса за сменянето на темпото без да засяга пича в Logic има готини врътки според мен.

Ето едно видео:

 

 

Ако искаш да забавиш някой определен аудио файл а не целия проект, става точно с един клик. Задържаш alt хващаш файла за десния ъгъл и влачиш на ляво или на дясно.

От edit/time strech избираш кой алгоритъм да ползваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Работи казвате. Вчера го пробвах и резултата е просто ужасяващ.  Алгоритъма ли е, незнам но звучи като г@з. Да не говорим че го чакам първо да обработи файла, после да го рендерне на ново...

 

Продължавам да се опитвам да го харесам тоя логик, но освен готините графики и вградените софтуеърни инструменти наистина не намирам никво предимство пред Reaper да речем. Въобще...какво точно му е предимството? Явно на мен нещо ми убягва...не може толкова много хора да го ползват и да са доволни, а аз да не намирам нищо чааак толкова стойностно...

Редактирано от jkolarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно на мен нещо ми убягва...не може толкова много хора да го ползват и да са доволни, а аз да не намирам нищо чааак толкова стойностно...

Г-н Коларов,

 

На Вас определено ви е нужно да отделите доста време, за да разберете този Велик софтуер (например 5 - 10 години е препоръчителен период). Ето някой от нещата които са уникални:

1. МИДИ ЕНВИРОНМЕНТ. Имате Пре-процесинг и Пост-процесинг на МИДИ в реал тайм. Например може да се процесва МИДИ преди Секвенсера (т.е все едно имате външен миди процесор). При този сценарий МИДИ-то се записва процеснато в Логик. Могат да се програмират уникални МИДИ сетапи и Макро Процесори специално за вашето oбурудване, синт едитори и какво ли не. Това не можете да направите в никой DAW !

2. Сам споменахте уникалните софтуерни инструменти и FX. Не мога дa се сетя кой друг DAW предлага по добри? Например само един ES2 е мега синт станция която малко хора разбират за жалост...

3. EXS24 семплера върви с една доста стойностна библиотека. Логик X предлага т.н (+) мулти артикулационни инструменти. Например новият Logic X TOOKIT PRO  който е Българска разработка предлага специална библиотека/инсталация, която прави възможно превключването на EXS (+) артикулациите посредством

кей-суичери, програм чейндж, контрол чейндж, бързина на свирене и др.

4. Новите MIDI FX плъгини са с уникален дезайн и не виждам по добри за момента (типично швабска разработка). По-горе споменатият Логик Тоолкит ПРО предлага специални Миди плъгини като например "Expression Mapper", който Ви дава възможност да правите Артикулационни Мапове подобни на Cubase Maps, които се изписват директно в Логик Автоматизацията. Новият Expr. Mapper TWO е почти готов - може да мапвате до 10 миди съобщения с една точка в автоматизацията. Това е новата БГ бомба за VEPro и други!

5. Огромните библиотеки с Apple Lopps, Instrument Presets, Channel Strip Settings и др. са много добре оформени.

 

Може би пропускам много неща, но това е като цяло...

Поздрави,

A.G

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха да се включа за Тайм стречингот...Нали има няколко опции за "разпознаване" на мат'риялот? Ха използвайте си мозъците и изберете най-подходящия в зависимост от аудио мат'риялот!!! Стречвал съм песен, която ми беше бавна (вече мастерирана) с около 12 секунди разлика в края и никъде и никой не може разбра, че е стречвана. Няколко трака едновременно също...Хайде моля ви се...Това е само малка част от моето потребление на Flex Time.

 

Играчка си е това с различните видове, но при подходящия избор върши чудеса.

 

Със здраве!

 

П.С. преди да отписвате нещо - потърсете причината, поради която не ви харесва резултатът!

 

Наздраве! 

:)

Редактирано от martist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Излезе Logic Pro X 10.0.7

 

http://support.apple.com/kb/TS4498?viewlocale=en_US&locale=en_US

 

Напомням, ако сте си правили някакви персонални промени по интерфйса да си бекъпнете MAResourcesMapping.plist файла  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Колеги, кажете как да си подредя пистите в миксера, както си искам?

Отделно имам някакъв много досаден проблем с именуването на пистите. Например ако в аранжимента дам баунс на някоя МИДИ писта, в прозореца указвам настройки и ново име, като свърши обработката виждам новото име на новата писта в аранжимента, но в миксера си ги кръщава на видруалния инструмент. Например имам 10 писти "Drums", при това размесени с другите писти. Ужасно трудно се миксира така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така! Значи когато миксера е на ALL, няма начин да подредиш нищо. На TRACKS се виждат подредени както са в аранжимента.

 

А това за кръщаването на пистите по различен начин при bounce in place още не мога да го оправя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го опитах това, което си обяснил.

Новият трак в Arrange се казва както му указах от опциите, MIDI Range-а също. В миксера пишеше Audio1. Дабъл клик върху името в миксера и си го преименувах да съвпада с името в Arrange.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.