Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple Logic Pro


Recommended Posts

Като пълен аматьор, мисля, че този software съчетава много добре миди, аудио и семпли /звуци/. Има демо на Джорж Дюк, в което той използва вградения звук на фендер пианото. Ще се радвам ако някой работи с тази програмка и можем да си обменим инфо :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако работи6 с 7.1 сигурно е с MAC a ne PC, или? Все пак евала, представям си 7 какво е, аз работя на 5.5.1 - последната за PC. :metalist:

Лично аз не съм се задълбочавал w Logic-a, може би ползвам 3-5% от възможностите му, тоест: за запис на аудио, малко ефекти, програмиране на дръмс, щрайхове, пиана и понякога бас, както още и за смесване /това грам не го владея/.

Повечето хора nне познават тази програма. На мен ми върши много добра работа, с оглед на скапаната ми машина - CPU 1.2, 256 DDR RAM, 120 HHD /ne e scsi/, sound - Digi 96 - RME + Clock Module - виндОУс 98 Se. Интересното е ,че човека, който ми даде програмата ми оптимизира виндОУс така, че върви като звяр. ПЦ-то зарежда за около 6-7 сек. Пича знаеше какво прави. На 3-тата година виндОУс-а започна да крашира.

Единственият ми проблем е когато сложа много софтуерни инструменти /над 10-на, + ефекти на аудио- то, тогава се задъхва.

Факт е че сам доста бос , и ще ми е интересно да ме открехне6 на някои неща.

Иначе четейки форумите имам чуството , че повечето хора тук са хвърлили по нчколко хилядарки за обурудване, направо се депресирам.

Както и да е, ако мислиш, че има нещо интересно, което да ми кажеш ще ми е от голяма полза. Иначе си ползвам разни VST Plugins и други семпли, но като цяло сам зле, включително и обурудването ми, което освен Лоджика е едно миксерче Ямаха , JVC Hi-Fi колони,Миди клавиатурка активна, Bass Ibanez, Acoustic Guitar Yamaha, Electric Guitar Yamaha /тази е за боклука/, ползвам също и Acoustic Guitar Fender и 2 Shure. Не казвам че сам недоволен , но на фона на останалите....

И 2ри въпрос - занимаващ ли се с микс?

Редактирано от LizBlizkit
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hi!

преди нуендо бачках с лоджик но след като мина на мак

взех нуендо....

 

сега ще я кача да се покефя но..май ми правеше проблеми под ХП:metalist:

 

ианче съм с криимуаре Луна 2 саунд карта...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да на Мак съм от '01 и не съм стршно доволен :metalist: ... Лоджик е наистина убиец... Но не зная какво точно да ти кажа като съвет -- в смисъл ако ти трябва помощ с нещо се обади, така не зня ти какво знаеш и какво не и кое ще ти е полезно и кое не. Аз се занимавам с ел. музика така че виртуални инструменти използвам непрекъснато а микс... ми попрочитам тук и там, но зная колко съм добър все пак :) ... Моя сетъп и той е доста минимален :D -- мак г5 2х2, един бакъп драйв FW800, един Мидиман Контролер, един Маки Контролер, едни външен рекордер, един микрофон, една дръм машина която неизползвам изобщо в последно време, един синтезатор, монитори и вичко това въразно в един power conditioner -- предимно виртуални инструменти използвам :D ... аххх да картата ми е Метрик Хало и имам една китара на заем (разбит шектер мисля, като че ли и тя самата не знае какво точно е била преди години) от приател до като пристигне моята в края на месеца (Налбантов не ме базикай плс радвай се че твойта пристигна), но китарата ми е за да си дрънкам и не записвам де факто...

Но прав си за юзерите и Лоджик -- много хора не го знаят а и много го подминават понеже е толкова стара версия -- макар че имам приятели които се кълнат в нея и не искат да я сменят, за последната версия Кюбейс който все пак си остава смешен а и все пак да не забравяме че новите версии на софтуеър обикновнно не са по-леки спрямо рам и цпу, а по тежки но нали са последни версии :D. И аз съм на последна ам аз съм регистриран с емаджик от '01 и ми е малко логично да си направя ъпгрейд като ми струва стотинки в сравнение с оригиналната цена.. ухх пак с еотплесвам :D ...

Както и да е ... мисълта ми беше че определено не е опция за прескачане :D и по принцип хора с слаби машини би трябвало да я имат в предвид :D Аз теб бих те посъветвал да си качиш малко рам-а ... ще ти помогне ... със слаба машина си и рам като че ли тие най големия проблем :D

 

Ако има нещо с което мога да помогна: питай :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Ще е супер ако знаете някакви торенти ?

Тук предполагам , ще може да ги споделяме ?!

благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички библиотеки за GarageBand могат да се ползват и за Logic. Става въпрос за т.нар. Jam Pack-ове. Предполагам знаеш за тях. Повече инфо тук.

 

Виж по торентите.

 

Аз ги ползвам само тях и съм много доволен.

 

И все пак - една такава библиотека е към 7 GB и можеш да си я закупиш в Apple Center Sofia срещу 77 EUR. Мисля, че си струва парите :coolp:

Редактирано от Chrysalid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички библиотеки за GarageBand могат да се ползват и за Logic. Става въпрос за т.нар. Jam Pack-ове. Предполагам знаеш за тях. Повече инфо тук.

 

Виж по торентите.

 

До тук добре , . ала рия на едно място :greenangel:

Освен за библиотеките ,питането ми е и за за програмки , за ефекти ...

и за линк-ове примерно .. или поне на кой тракер това си онова си :hysterical:

С две думи аз бих пост-нал ако намеря .. за да може другите да не си губят и те времето , да търсят .

Пък за пак-овете .. ммдааа .. и все пак това са си 150 лв ;) ,ала хубаво ме подреди сега , като каза ,че си заслужава :greenangel: ама , нали сме БГ- първо ръка да пипне

благодаря .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама не четете правилата да му се невиди:

 

6. Забранява се публикуването на линкове към пиратски софтуер и музика! И други произведения с пиратски произход (като сканирани/копирани книги, филми и т.н.), за които няма разрешения за публикуване на Muzikant.org от притежателя на авторските права. Също така е забранено публичното обявяване на сериини номера, кракове и т.н. Толерираме само музика, която вие сте правили както и такава, която се разпространява безплатно с изричното разрешение на автора.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама не четете правилата да му се невиди:

 

6. Забранява се публикуването на линкове към пиратски софтуер и музика! .

 

ОК , добев разбирам ... и все пак не пречи да си пишем кой какво ползва като програми ,за да се ориентираме по-добре, нали така ?

Аз исках да попитам и за миди клавиатури и саунд карти , но сигурно не е в този раздел .

Мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Разработвам Logic Audio Environments и демо видеа за такива или трикове за самата програма като това тук .Интересува ме има ли някой потребител в BG който да се е апдейтнал на Logic 8?Ако има - търся тестери за новия Hyper Environment Toolkit за STYLUS RMX който разработих наскоро.

Редактирано от Vacheto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това тестерство за чест и слава ли се прави или е назначено от някой със съответния бюджет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това тестерство за чест и слава ли се прави или е назначено от някой със съответния бюджет?

Всъщност от поста ви не се разбира дали сте Logic 8 потребител - това за което става въпрос в топика, затова вапроса ви е неуместен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потребител съм на Logic 7 все още тъй като не ми се е налагало да минавам на 8.

Ако тестерството е срещу заплащане, съм съгласен да участвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.