Jump to content
Българският форум за музиканти

Прекарване на ел. китара със самолет


Recommended Posts

Здрасти ,

 

Аз имах подобни притеснения но всичко мина по мед и масло с Еър Франс Бърлингтън-Ню Йорк-Париж-София.Прибрах се с две ел.китари в меки калъфи,едната мина като ръчен багаж с мен ,а другата дадох на мой познат пътуващ с мен ,нямаше абсолютно никакви проблеми събраха се китарите в багажното отделение което е над седалките.Малко по диагонал ,но чудесно се затиснаха с няколко други чанти.При проверките по летищата,пак много леко минахме.Даже ни питаха как се казва групата и да им изсвирим нещо :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Днес си пристигнах в Лондон, Пътувах с British Airways и китара с твърд куфар като ръчен багаж, всичко беше супер никой нищо не ми каза за китарата не се е налагало да отварям куфара и т.н. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Здравейте ,не знам дали има тема по този въпрос, но искам да попитам..В момента се намирам в Стокхолм и съвсем скоро ще се прибирам към Бг.Искам да си пратя баса към вкъщи ,но с самолета ми искат да му купя билет,който излиза доста скъп ..Някой има ли опит да ми препоръча какво точно да направя..благодаря предварително..Писал съм и съм питал авиокомпанията с която ще летя и те ми писаха да го пусна в багажното или да му купя билет ..та ако някои е имал сблъсък с тези неща моля да пише.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи му куфар и го пращай в багажното. Ако те притеснява, че ще е студено - инструментите от страните производители не пътуват в първа класа към Европа, Америка и т.н.. И те прекарват седмици в контейнеровози в открито море, където става не по-малко студено. Евентуално може да го темперираш постепенно преди и след полета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, по-скоро се притеснява да не го счупят товарачите. Прочети темата, която колегата е сложил по горе, ако единствената алтернатива остане багажното си купи много здрав куфар или flight case (съветвам те за второто, по скъп е, но в крайна сметка ще ти спести бъдещи подобни транспортни дилеми). Успех.

Марио.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

В следните компани, които съм ползвал това правило важи от години: Air Bulgaria, Air Via, Air Arabia, Emirates, Turkish Airlines, Olympic air. Важи за всички дестинации и екипажите винаги се кефят като видят китара. (Една от стюардесите на Emirates започна да прави Air Guitar и да си припява като идиот в един от полетите, след като и връчих китара :) ). Най-често не се събира в overhead пространствата, но ако го помолите ви я п прибират в специални складови отделения. Ако самолета е препълнен се е случвало да ги слагат в отделенията за багаж на екипажа ;) Само помолете да ви сложат стикер "ръчен багаж" при чекин.

 

Никога не е излишно да си вземете твърд кейс. 

 

Ако си носите Vox AmPlug и слушалки времето в чакане за прикачване на полети минава доста бързо  :music:

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върбанов качването на китара в самолет,като ръчен багаж не зависи от стюардесите,а от митничарите.Минаваш си рентгена,теста за експлозиви и наркотици и толкоз.Ако носиш и друг ръчен багаж може и да не ти го чекират с мотив,че стават повече от един и повече от 10 кг.Куфарът се събира доволно в мястото за багаж.Няма никакви драми.Пък да се правиш на звиздъ по летища,гари,автогари е цигания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Прав си, по-добре е да си събуя обувките и да заема 3-4 седалки във вертикално положение, за да не съм селянин. Или 4-8 часа да се почесвам, защото много ми пука какво мислят останалите.   :hysterical:

 

С електрическа китара и слушалки не пречиш на абсолютно никой.

 

Качването на китарата зависи едиствено от чекин агентът (работил съм като такъв). Ако те спрат на рентген защото си си сложил дневната доза вътре е друг въпрос. Въпрос на приоритети е дали ще имаш друг ръчен багаж - аз лично избирам китарата и лаптопа да са в мен. ;)

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от какво ли не! Летях веднъж с АУА от Щатите за Европа с ел. китара. Обадих се предварително и ми казаха, че ако искам да я взема като ръчен багаж, тябва да платя цяло място (билет) за това! Затова си купих хард-кеис и я прекарах като втори куфар, който момичетата на чек-ин-на дори не ми таксуваха, а според правилата трябваше да платя за това. Така че....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Какво значение има това? Всичкият ти ръчен багаж минава така или иначе през рентгена за секунди. Веднъж пуснат ли те със стикер "Ръчен багаж" от чекина, на рентген няма да те спрат. Те проверяват за течности и други забранени предмети, не за китари. Задължително я показваш на чекин и казваш, че искаш да е с теб в ръчен багаж. Ако е някои нов/нова заблуден на чекин и видиш, че се колебае просто отиваш на следващото гише.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :>>>>   А ти кога ще погледнеш Gibson Owners темата? Тъкмо да кажеш къде успяват да съберат последния ти правоъгълен кейс   :whistle:

55436251.jpg

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.