Jump to content
Българският форум за музиканти

Лайнаута на кубето жужи


Recommended Posts

Взех си много старо кубе,интересуваше ме да го вържа към щайгата,само че се чува само едно бръмчене и толкоз. Как да разбера дали лайнаута на кубето е бъгнат? Ако е,какво да го правя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, чета заглавието и си викам кви са тез лайна дето жужат...

 

Сега ако кажеш и какво разбираш под жужене/бръмчене и откъде се чува това жужене/бръмчене, какво е кубето и как точно го връзваш към щайгата, може и да ти помогне някой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално. Нарича се Ground loop и причината е в това, че кубето и компютъра са заземени поотделно, т.е. всяко за себе си. Трябва ти D.I. box със ground lift или каквото и да е друго със ground lift. Виж в гугъла термина. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха.... а може ли някой да даде инфо как да си направя такова нещо че като бъркам из гугала и форума все едно че търся мравка в педалски задник?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти знам уменията и как можеш да си направиш. Мога да ти кажа откъде можеш да си купиш - музикалните магазини. Примерно:

http://www.thomann.de/de/search_dir.html?x...amp;x=0&y=0

 

http://www.savinglots.com/lotprod.asp?item=GI100

 

карта с Ground lift - http://www.thomann.de/de/edirol_ua25_ex.htm

 

и въобще много други

Не знам какво си търсил, но на гугъла излиза още на първа, втора и трета позиция какво е DI box

 

има и някакви трикове, да махаш заземяването от контакта с хартия или бла бла, ама аз не съм фен на такива работи. Предпочитам да дам 80 кинта и да не си изгоря себе си/усилвателя/лаптопа/етц...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе то какво е DI Box ясно ама неам толкоз кеш,търся си схема-уча(спя) в електотехникум, не би било проблем да го направя,стига да имам какво. Сега съм тръгнал да правя БОС ДС-1 самоделка тей че не е като да не знам кфо е поялник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми кат си толкова печен с го вземи поялника и си ги запои частите и ги сложи в една кутия (може и за обувки) и си готов.

 

Ба и неблагодарника, едва ли не ми се кара, че не съм дал и схема. Нека всичко да ни се смели и да ни се даде готово, ако може за без пари. Кат учиш в електротехникум трябва да се те учили кво е ground loop, аз трябваше да прочета сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.