Guest Публикувано Ноември 28, 2008 Публикувано Ноември 28, 2008 Предполагам , че има подобна тема , но не можаш да я намеря. Става въпрос за микрофон за китара кoйто се чключва към звуковата карта на компютъра. Намерих подобна тема където имаше такова решение , но трябваше да се пробие тялото на китарата и да се вкара вътре самия микрофон (то не беше точно микрофон ами пиезо пластинки които се използват например в мултицетовете за произвеждане на звук.) Та търся някакво решение за звукозапис за домашни условия , това е нищо прекалено претенциозно. П.С. Ползвах търсачката не съм вчерашен. Без нападки моля. Поздрави. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 Търси си кондензаторен мик в някой музикален магазин Цитирай
Guest Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 А има ли възможност за някакъв микрофон , който е точно под струните мисля , че съм виждал подобно нещо. Цитирай
presly Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 То това под струните едни отворени му викат адаптер... А освен ако не търсиш някакъв специфичен ефект при записа на китара, по-добре си вземи някакво оборудване за целта - звукова карта, микрофон и т.н. Или пробвай с някой микрофон за Скайп - ефекта ще е по-добър от пиезо пластинката - това го правехме през 1984, щото друго нямаше..... Цитирай
vhcs Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 За акустична китара ли става дума .. питам защтото из форума има хора които и на баса викат китара ако е за акустична един кондензаторен микрофон с голяма мембрана би ти свършил идеална работа. посравя се пред около 12то прагче на около 20-25 см. от грифа и записваш - там звука е най-уравновесен от към ниски/високи. Другият варияант е с кондензатоевн микрофон с малка мембрана - пак на същото място се поставя, а може и с повече микрофона като гониш да се допълват честотоно и да придобиеш добра стерео картина. За акустични китари има и пиезо както и магнитни адаптери които можеш да слагаш на отвора беза да разпробиваш каквото и да е - нещо от тоя сорт: http://www.thomann.de/gb/fishman_rareearth_westernpickup.htm или пиезо http://www.thomann.de/gb/fishman_archtop_jazztonabnehmer.htm ... има и по-вевтини, фишман са просто класика за акустични китари затова тях ти ги давам като пример дано съм бил полезен Поздрави Алекс Цитирай
Guest Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Да знам какво е адаптер (pick up) . Аз имах в предвид някакво по-евтино изпълнение като за домашни условия.Нищо по-специално , за това повдигнах въпроса. Мерси за помощта. Цитирай
Recommended Posts