Jump to content
Българският форум за музиканти

Fruity Loops And Hardware Synths


evtim

Recommended Posts

Здравейте!

 

Не знам дали на тази тема мястото и е тук,но тъй като е свързана и със синтезатори,я пиша тук.Значи интересува ме какво трябва да пипна като настройка на Fruity Loops(пък и на хардуерните синтезатори),за да може pattern,секвенция която съм написал на матрицата на Fruity Loops,да се просвирва със звуците на синта(хардуерния синт,който съм вързал с компютъра по миди път)?Същото важи и за REASON-a,CUBASE?Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо в настройките на FL има секция MIDI, откъдето трябва да си дал Enable на controller-а, т.е. на машината, която си вързал. Отделно горе на същата секция има опция да избереш канал, през който ще се предава/приема сигнал на/от машината, препоръчвам да е 0! Секвенциите и всичко останало, което пишеш, трябва да е на канал тип Midi Out (или както там му беше името...), от който отделно си избираш инструмент (за справка използвай наръчника към машината ти - има няколко числа, които определят еди кой си пач от клавира - две банки и отделно номер на инструмента), има и опция на този Midi канал да избереш какъв контролър използваш (виж там дали ще я има твоята машина, ако я няма избери нещо със същата марка - аз моята Ямаха я ползвам с тамошният Ямаха сетъп) - той ти дава възможност да ползваш и някои други настройки и ефекти на пача - attack, sustain, reverb, chorus, modulation и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.